Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Richard je učitelem na střední škole, který se přestěhuje do moderní čtvrti Dalston ve východním Londýně. Richard je muž ukrývající tajemství, který prchá před svou minulostí. Krátce po příjezdu se seznámí s Chloe, manažerkou galerie, která ho zasvětí do nočního života v londýnském East Endu. Richard začne poznávat okolí a seznamovat se s místními, přistěhovalci i hipstery, kteří spolu denně přicházejí do styku. Záhy se musí potýkat s negativními dopady gentrifikace, která všude kolem něj probíhá. Zatímco se snaží zapadnout do nového prostředí, čelí neustálému odmítání, což v něm probudí třímající démony. Když je jeho tajemství odhaleno, Richard dá volný průchod agresivnímu chování i nejtemnějším instinktům. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

dezibook 

všechny recenze uživatele

Tak 5* za výkon herce, kterého postava mě dokázala nasrat dvakrát fest, a to v první i druhé polovině filmu. A za to nasrání bych dal odpad, především. protože nemám rád drogy. Takže výsledek 50%. 2 nebo 3 hvězdy? Přikloním se ke 3, za Alana Forda, bez kterého by jakýkoliv film z East Endu neměl šťávu a za sympatického starého pána z kebabárny... ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu ubližuje halo efekt: víte, do jaké škatulky patří, a jen pak hádáte, jak se dostane k pointě. Bez očekávání by byl výrazně pusobivejsi. Gentrifikovaná čtvrt sama o sobě tvoří okouzlující plátno pro psychopatického hrdinu. Času nelituju . ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenapínavý předvídatelný thriller. 1) Celovečerní prvotina mladého scénáristy a režiséra Louise Lagayetta (také podíl na produkci) nás zavádí do trendy Dalstonu ve východním Londýně. Výborná atmosféra čtvrti plné hipsterů a přistěhovalců, která prochází gentrifikačním procesem, je asi nejzajímavějším prvkem filmu. 2) Nevadí mi tolik otevřený konec (nebo spíš žádný konec) jako fakt, že jsem nenašel ve filmu žádné sdělení divákovi. 3) 37letý přitažlivý Lachlan Nieboer (učitel matematiky Richard) byl fajn. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama