Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Spielberg vytvořil během své bezmála padesátileté kariéry nepřekonatelnou sérii průkopnických filmů. Ve snaze zmapovat vývoj této filmařské ikony čerpala oceňovaná dokumentaristka Susan Lacyová z více než třiceti hodin exkluzivních rozhovorů, v nichž se režisér rozpovídal o svém hořkosladkém dětství a celoživotní posedlosti natáčet filmy, o rané televizní kariéře "zázračného dítěte," o raketovém vzestupu ke slávě prostřednictvím neuvěřitelné série kasovních trháků, o pozdějším příklonu k vážnějším dramatickým filmům a také o osobních a profesních vztazích, které si během let vypěstoval. Nedílnou součástí dokumentu Spielberg jsou i příspěvky členů Spielbergovy rodiny, stejně jako jeho přátel a kolegů, a také ukázky i zákulisní záběry z natáčení mnoha jeho přelomových filmů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (76)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavé. Je to sice takový ten klasický styl, kdy se jede od prvních po poslední natočené filmy, a ke každému kousku řekne něco sám Steven plus ti, kteří se na tom podíleli plus filmoví kritici. Pro mě bylo docela nové info, jak se ta parta režisérů (Spielberg, Coppola, De Palma, Lucas, Scorsese) dost přátelila i v soukromí a navzájem si pomáhali při svých projektech. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Spielberg je proste Spielberg a jeho kariera by smele utahla klidne delsi povidani. Opravdu jsem se bavil. A to, kdyz ho placali po zadech kamose Lucas a Scorsese, kdyz se resily rodinne trable, kdyz se mluvilo o jeho tvurcich motivacich, nebo i kdyz se chvalili jeho majstrstychy. Fakt pekne, hrejici a ted je cas dodelat resty a pustit si dalsi jeho filmy. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Detailný a vyčerpávajúci profil režiséra, ktorého meno poznajú aj v dažďovom pralese na ostrovoch Indonézie. Venuje sa takmer všetkým jeho dielam, aké sa dostali von z papiera. Zaujímavé bolo sledovať aj stránku, ktorú som nepoznal, čiže súkromnú. Tam sa otvára publiku s pohnutým vzťahom voči rodičovi, s ktorým neprehovoril 15 rokov, slabšími študijnými výsledkami a nezvládnutými skúškami na filmovú školu. Isté paralely medzi jeho súkromným životom a filmovými osudmi sa objavovali vo viacerých jeho dielach a dodávajú im hlbší význam. Rovnako zaujalo triezve zhodnotenie slabších diel, kedy okolie aj on sám uznal, že buď neboli dostatočne vyzreté, nemali nič pod povrchom, alebo vznikli v príliš sebavedomej nálade. Okolo toho veľa zaujímavostí z natáčania, rozhovorov tých najpovolanejších a samozrejme ód na režisérovu výnimočnosť. Ale zas ak si niekto zaslúži 2 a pol hodinový dokument je ním človek čo pomáhal redefinovať Hollywood. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5 Výborne nakrútený dokument o jednom z najlepších režisérov filmovej histórie. Problémom, za ktorý ale tvorcovia dokumentu nemôžu je to, že Spielberg vytvoril veľké množstvo skvelých filmov, takže akokoľvek dlhý dokument ich môže ťažko všetky obsiahnuť. A tak sa stalo, že aj napriek značnej dĺžke dokumentu boli niektoré skvelé filmy sotva spomenuté. Inak sa mi páči nahliadnutie do jeho detstva, rodiny, vplyvov, ktoré ho formovali a tiež to, že dokument je chronologicky a logicky rozumne usporiadaný. Menej sa mi páčia tie občasné slideshows, v ktorých sa šialenou rýchlosťou prepínajú fotografie z rôznych filmov. Neviem, akú to má dokumentačnú hodnotu, príde mi to len taká hra na  efekt. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Nesmierne pútavý dokument s množstvom informácií o živote a tvorbe tejto režisérskej legendy. Absolútna povinnosť pre každého jedného fanúšika filmu. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dolů dávám jen za extrémně přepálenou stopáž. Jinak jde ale o vynikající dokument o nejlepším režisérovi všech dob, který u většiny z nás probudil lásku k filmu. Po téhle podívané si ho vážím zase o kus víc. Pro Spielbergovy fanoušky absolutní nutnost. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Dokument, na který jsem čekal. Po Spielberg o Spielbergovi, další krásné ohlédnutí za jeho prací. Pro mne je pan Spielberg MISTREM. Nebudu řešit co dokument ukázal a co ne, a další jiné věci... Brečet tu nad tím nebudu (i když jsem také doufal, že se dozvíme něco ohledně filmů, které divácky či kriticky "propadly"). Já si užil té možnosti, že mne někdo pozval do "kuchyně" a do života velkého Mistra. A jen mi dokázal to, jak krásné je dělat film. Jak krásné je to pro režiséra a celý štáb. Je to těžká práce, a přesto že se mnohdy nepovede, v jejich očích je to pořád jejich krásné milované "dítě". A tak se musím kolikrát smát, jak tu spousta uživatelů kritizuje, kde co, hejtuje a špiní... přitom někteří nedokázali natočit ani ucházející rodinné video. Ale zde jsou největšími odborníky na film... 😉 ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který výborně shrnuje kariéru tohoto legendárního režiséra. Steven je prostě legenda, která si troufne na jakoukoliv látku. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Spielberg je režisérský génius, který se umí přizpůsobovat době a i ve svých letech dokáže předběhnout mladší tvůrce. Ovšem i tak se snaží vyprávět co nejpoctivěji, aby bylo cítit, co filmem chce říct. Dokument ukazuje nejen jeho osobu a prokrácený životopis, ale také zajímavosti z natáčení filmů z různých dekád. K tomu se tu mihne spousta slavných herců, aby o Stevenovi řekla jednu větu a jako bonus tým výborných režisérů, kteří s ním tvořili jakousi partu nové vlny. Já jsem spokojenej. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jsem sice slupnul jako malinu, ale to zejmena az duvodu, ze at Steven stoci za zrodem toho, ci onoho, nikdy nebude muj nejoblibenejsi reziser. Proto o nem mnoho nevim. Nicmene, struktura a dramaturgie byla nejaka divna. Nejsem si uplne jisty, zda nasilne sroubovani osobnich peripetii na filmy je to prave orechove at uz je to pravda, ci filmarska zkratka. Zmini se ET ale ostatni detska tvorba ne? Nebo se jim to do ody na Steva nehodilo? ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o jednom z největších filmařů všech dob. Spielberg se jako filmař narodil a vydobil si svoje postavení řadou obrovských úspěchů a tvrdou dřinou. Velký respekt. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Spielberg vypráví.. a nedozvíme se v podstatě nic nového. Jeho zaujetí tématy chybějícího otce, židovství, stejně jako jeho filmařské přednosti a vypravěčské schopnosti jsou obecně dobře známy. Dokument tak i díky množství ukázek slouží spíš k opětovnému připomenutí jeho největších filmů, než k nějakému hlubšímu náhledu či analýze. ()

Reklama

Reklama