Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, natočená ve stylu amerických grotesek. Sochař Johnny Miller se vrací s opilými přáteli po večírku domů a sází se, že najde cestu i poslepu. Místo domů se však dostává na hřbitov, kde se schází tlupa zlosynů vedená lupičem Ransdorfem. Protože má Johnny přes ústa ještě šátek, jímž měl předtím zavázané oči, lupiči ho považují za jednoho ze svých a pověřují ho vyloupením vily Franka Sellinse, poručníka zámožného sirotka Lilly Wardové... (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Mischak 

všechny recenze uživatele

Poťouchlá němá komedie s hereckými hvězdami nejen němé éry, Karlem Lamačem, Anny Ondrákovou a T. Pištěkem, A. Nedošínskou a dalšími legendami filmového průmyslu první republiky. Film má cca 37 minut. Film je jasně inspirován němými díly z výroby producenta Macca Senetta (krále komedie). Anglická jména, vše dějově zasazené do USA. Wasserman s Lamačem vytvořili výborný scénář, který valí jeden gag za druhým a je to prostě zábavné. Tedy sensační komédie! A pokud znáte filmy němé éry ( Buster Keaton, Ch. Chaplin, a další z provenience Senettovy filmové dílny) především pak filmy s Haroldem Lloydem, tak pak tato němá komedie je důstojným konkurentem. Děj je prostý poznáváme kladného hrdinu, který se zaplete s bandou lupičů a s dívkou sirotou, co by pro ní udělal cokoliv. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po letech toužení a soužení, po celkovém nastřádání až osmi minut z nejrůznějších dokumentárních a střihových filmů... přišla ona slavná chvíle. Ano, viděla jsem Chyťte ho! celého :)) Pojednou mají ty veselé honičky a gagy svůj smysl, Karel a Anny jsou nadoblační. Sexy je též Máňa Ženíšková a neodolatelné je každé okénko. Speerger hrající italského potulného artistu, Majer namaskovaný za černocha und vielen andere včetně hazardního hráče Pištěka. Nemohla jsem se vskutku vynadívat a dosyta pobavit. Anny tolikrát změnila účes a šat, až mi přecházel zrak. Karel se stal hrdinou dne, bodrým bonvivánem, lupičem, milovníkem i obětí zákeřné bandy ... chápejte, napětím nešlo ani popadnout dech :) A teď mě prosím omluvte, jdu dál snít svůj sen o Ondře v pyžama. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Věc vskutku nevídaná. I tak by se dal charakterizovat Lamačův a Wassermanův autorský film, který nejenže čerpá z tradic klasické americké grotesky, perfektně si pohrává se situačním humorem a kouzlí jeden vynikající gag za druhým, ale celkově jde mnohem dál a díky detailně promyšlené hře se stává výjimečným precedentem hraného filmu počátku dvacátých let. Nikoli náhodou referoval nadšený dobový tisk ve stylu Český film, který není českým [Večerník Práva lidu, říjen 1924] či Nejvýznamější česká premiéra tohoto období [Národní listy, leden 1925]; zajímavá by nicméně v tomto případě byla potenciální exportní hodnota a další vedlejší aspekty, vedoucí k objektivnímu vřazení titulu mezi absolutní špičku soudobé domácí kinematografie. Buď jak buď, Lamačova bravurní kreace nešťastníka, donuceného řadou náhod a omylů k bezmocným únikům ze spárů lupičské bandy, patří k jeho nejlepším vystoupením před filmovou kamerou vůbec a je-li z druhé poloviny doplňován nadmíru skvostnou Anny Ondrákovou ve formě více než žádoucí, pak nezbývá, než si celou tu geniální eskapádu za štěstím a penězi náležitě užít. Pomyslným bonusem jsou například i takové rarity jako začínající Mac Frič před kamerou a nikoli za kamerou anebo jediná účast Bedřicha Veverky v němém filmu. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než jsem začala se svou vášní pro němé filmy, nikdy jsem nevěřila, že bych se mohla nějaké grotesky tak moc smát a tak moc se pobavit. Po shlédnutí tohoto filmu jsem názor ihned přehodnotila, malinko se zastyděla a už to jelo... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Výborná groteska se skvělou Anny Ondrákovou a Karlem Lamačem v hlavních rolích. Tolik originálních gagů, to by jeden pohledal. Jsem moc rád, že jsem mohl tento film vidět na velkém plátně. ()

Reklama

Reklama