Reklama

Reklama

Blade Runner: Black Out 2022

  • Japonsko ブレードランナー ブラックアウト2022 (více)

Obsahy(1)

Režisér Dennis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i Blade Runner: Black Out 2022, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. Tento animovaný snímek ve stylu japonských anime vypráví o skupině vzbouřenců a jejich útoku na centrálu Tyrell Corporation za účelem zničení databáze dosud vyrobených replikantů. (J.Connor)

(více)

Recenze (47)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Life doesn't mean living. Zatímco první dva kraťasy působily spíše z ranku nadbytečných, kterým by to slušelo v zapadlého menu v sekci vystřižených scén na domácích nosičích, tak tentokrát se nedá popřít, že Black Out obstojí i sám o sobě jako funkční povídka, která se světem Blade Runnera pracuje po svém, rozšiřuje ho zajímavým způsobem a to nejen po dechberoucí stránce designu a animace. Sice to má blíže k Ghost in the Shell (a nikoli kvůli anime zpracování) než Blade Runnerovi, ale to je věc jiná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sice žijeme déle než starý Nexus, ale život neznamená žití." Já tomu rozumím. Japonský divák by měl zkrátka zvednout svůj zadek od počítače a zvýšit tím tržby Blade Runnera, tak proč ho nenavnadit troškou anime. Mě tedy kreslená gymnastika, výbuchy ani padání holubího pírka do extáze nepřivádějí, ale když to musí být, tak spouštím protokol X99K15X. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velký výpadek v roce 22 je ještě efektnější než jsem si představoval. Watanabe se s ničím nepáře. Načrtne známou ponurou atmosféru a sype jednu efektní akci za druhou. Kraťas, který obstojí sám o sobě. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hezkej výkres na zadaný téma - výtvarno a atmosféra prvotřídní. Z trojice doprovodných kraťasů k BR 2049 asi nejlepší, každopádně stejně jako zbylý dvě záležitosti "pouze" potěší a nic navíc nedodá. 7/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Svěřit tenhle krátký film, který nám objasňuje zásadní událost "výpadku" (mezi událostmi prvního a druhého filmu), do rukou japonského režiséra anime, bylo rozhodně zajímavou a osvěžující volbou. Watanabeho styl animace, známý už z Kovboje Bebopa, se na Blade Runnera dle mého výborně hodí. A to říkám z pozice člověka, který si v posledních letech v anime příliš nelibuje. Oproti dalším dvěma kraťasům bylo každopádně příjemné vidět příběh odvyprávěný pro změnu jinou formou. ~(3,6)~ ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky a artově bezvadné, původní náladu a melancholii Blade Runnera to připomíná věrně. Nicméně 10 minut čisté stopáže je uboze málo. Přivítal bych o něco delší náhled do minulosti obou aktérů, dodal by těm semi-apatickým a semi-filozofickým myšlenkám větší váhu. Drobný detail, ale nelahodily mi z ničeho nic nepřirozené pohyby a slow-mo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Svet replikantov a Blade Runnerov je vizuálne podmanivý v každom prevedení. Toto by si žiadalo anime seriál.. alebo film. Fungovalo by to. Poetika a vizuál natoľko silný.. aký tu od pôvodného Ghost in the Shell už dlho nebol. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak jasné, anime je anime .Japončíci to žerú ( a v niektorých prípadoch aj ja ). Ale BLADE RUNNER je úplne o niečom inom. Zatiaľ všetky promo kraťasy boli mimo misu. Snáď sa splnia prvé ohlasy na celovečerák ( ...´´masterpiece´´ ... ) a atmosféra bude presne tam, kde bola pred 35 rokmi. Podľa spomínaných klipov, to tak zatiaľ nevyzerá. A ja len dúfam, že sa v záverečných titulkách BLADE RUNNERa 2049 nedočkám podobne sračkoidnej, (fuk)moderne znejúcej skladby, ako je tá, ktorá znie v tejto nedotiahnutej anime sci-fi. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Anime už moc nemusím. Ale pro mě jako člověka, vyhledávajícího informace o událostech ve světe BR, velmi příjemná povinnost. A ty krátká camea, no, mňamix. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný, nečekal jsem sice hloubku, ale rozhodně aspoň nějakou pointu. Místo toho jsem dostal desetiminutovou kapitolu z historie Země, takové intermezzo či video vložku mezi akty v PC hře. Žádný kontext, "jen" prvotřídní animace, stylová akce, slušná písnička na závěr a tři čtyři věty o motivaci různých stran konfliktu. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Výborně doplňující epizoda, která ukazuje Výpadek a poukazuje na filozofický problém, který se nese v duchu původního BR a BR 2049. Jako předvoj před 2049 a výplní příběhové bubliny mezi velkými příběhy velice příjemné doplnění. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První dva bladerunnerovské kraťasy jsem brala jako celkem příjemné seznámení s novými postavami, anime mě ale zas tolik nebere a samotný výpadek mohl být jistě zpracován i v rámci Villeneuvova filmu (možná je, ale to zatím nemůžu soudit). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* zkouknul jsem tři krátké filmy, které zobrazují zásadní události mezi oběma filmy, díky nimž je lépe pochopitelný děj v tom nejnovějším Blade Runneru 2049. Kvalitativně jsou všechny na slušné úrovni a sami o sobě smysl nemají, takže pokud chcete být v obraze, tak si je přehrejte ve správném pořadí - tento z roku 2022 najdete v češtině třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Věřím, že by mě to zaujalo, i kdybych nevěděl, o co se jedná. Anime už mi není úplně cizí, takže mi tahle podoba nedělala problém, dokonce jsem se podivil, že nebylo se světem Blade Runnera spojeno dřív. Z konce šlo vyždímat ještě víc, ale aspoň jsem si takhle mohl domýšlet všechny důsledky, které měly velký dopad a byly ukázány v náznacích, sám. Tyhle předfilmy měly smysl, podařilo se jim rozvinout svět, zvýšit očekávání a připravit půdu pro hlavní chod. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední miniprequel k novému Blade Runnerovi sází na akci místo atmosféry a animaci místo reality. Myslím, že by bylo jedno, pokud bych před Villeneuveovým celovečerákem tyhle tři kraťasy neviděl, ale určitě mi to pomůže lépe chápat souvislosti. I přes otravnou rákosnickou animaci kvalitní zážitek. 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic proti anime, ale trochu něco proti Blade Runnerovi. Ok, obstará nám to futuristický zážitek ze světa mezidobí dvou filmů a vysvětlí to nějaké souvislosti typu co a proč a jak. Ale to je tak všechno. ()

Reklama

Reklama