Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

dejww 

všechny recenze uživatele

Snímky s touto tématikou mám obecně velmi rád. Nelze říct, že by zde bylo něco inovativního. Naopak. Všechno jede podle poměrně jasné linie. Mohu ocenit rychlí vtahující začátek. Co však rozhodně nemohu ocenit je identický plot twist s celou řadou filmů podobného žánru. Takže pokud jste tento zvrat neviděli již mnohokrát, tak to asi můžete shledat velmi slušnou podívanou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmů s názvem Adrift je celá kupa. Tento aspoň s divákem zatřese. Pravdivý příběh o statečné mladé ženě. Spojuje mý žánr s katastrofickým. Pár ztělesnili Shailene Woodleyová a Sam Claflin, které spojuje žánr teenagerské fantasy. Ona hrála v sérii Divergence, on v Hunger Games. Předlohou je mladík , který zahynul v bouři a jeho dívka žila sama s arašídovým máslem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lodičkové survivaly mě zase tak moc neberou, tedy pokud to není neustálý boj s vodním živlem potažmo pokud okolo bárky nekrouží žraloci. A nic z toho se tu neděje. Vlastně jsou tu jen kluk a holka na lodi, občas maj hlad, žízeň nebo řešej zranění a ve flashbacích se vrací k tomu, jak se poznali a co je dostalo společně na loď. Já nevim, ale tohle se asi ani nějak zábavně natočit nedalo. Hurikán, který to mohl všechno ještě trochu vytrhnou také za mnoho nestál. No a aby toho nebylo málo, tak to Kormákur zabil neskutečně debilnim koncem. Shailene Woodley, kvůli které jsem se na to vlastně díval, mě nazklamala, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou k tomu můžu napsat. 30% ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil. Everest se mi moc líbil a Adrift měl fajn obsazení a slušný trailer. Výsledek už tak dobrý není. Rozjezd se mi líbil moc, ale flashbacky už tak zajímavé nebyli a celkově tohle všechno už jsem viděl iks krát a i lépe. Ač mám moc rád filmy na moři tak více jak 6/10 dát nemohu. Kormákur po Everestu vcelku zklamal. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V Adrifte nič nefunguje. Napriek 2 dejovým líniám sa nudím. Je tu láska aj boj o život a ja neprežívam žiadne emócie. To, že SW ako producentka vrazila svoje prachy do projektu, ktorý jej ich asi nezarobí späť je jej vec. Ale prečo film, ktorý má dokonca 3 scenáristov, vyzerá akoby bol poskladaný z radu náhodných a tým väčšinou nezaujímavých "mikro"príhod, to mi je záhadou. Teší ma jedine fakt, že som na to nešiel do kina. lebo by som asi v polke odišiel preč. Ale inak je to ideálny film na rande, pretože budete mať kopu času venovať sa partnerke, bez toho, aby vám niečo veľké ušlo. Zdá sa mi, že keby Baltasar Kormákur sfilmoval hoci Francúzsku revolúciu alebo život Krista, bola by z toho nuda. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama