Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film střída dvě roviny: pár co je v háji na rozbité plachetnici a flashbacky z minulosti, jak se pár dává dohromady. Zajímavé pro mě teda nebylo ani jedno, a tím méně to fungovalo dohromady. V minulosti pár totiž neřeší žádný vztahový problém: potkají se, od první chvíle se zamilují a všechno je v cajku a sluníčkové. Flashbacky do minulosti tak zobrazují vzrušující momenty jejich vztahu, jako ten večer, kdy šli po ulici a nic se nestalo, nebo osudnou párty, kdy jí dal při tanci pusu a bylo jim spolu hezky. Jako jasně, má to fungovat jako kontra depresi na lodi, ale po třetím už jsem sebou šil v křesle: jasně, jasně, máte se rádi, chápu, ale co dál?! Deprese na lodi je o něco lepší, ale ne tak dobrá jako ten film s Redfordem na plachetnici, kde s hrdinou prožíváme jedno každé vítězství i prohru. Že to tak není tady, je podle mě hlavně tím, že se k těm hrdinům těžko hledá cesta. Nijak si svoji lásku nevybojovali, tak se moc nebojím o to, že o ni přijdou když možná umřou na lodi. Nejsilnější okamžik filmu je tak pro mě úplný konec, kdy ukážou fotky toho skutečného páru, a najednou to jsou normální lidi, ne roboti na bezpodmínečnou lásku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mě bude nudit devadesátiminutový snímek o katastrofě na moři s dvěma hereckými sympaťáky v hlavních rolích, vysmála bych se mu. Bohužel tomu tak skutečně bylo, zvolenou formu vyprávění (utahané flashbacky snažící se ukázat chemii mezi ústřední dvojicí) nepovažuji za šťastnou a od Kormákura bych čekala i trochu lepší vizuální zpracování (realističtější moře jsem viděla i v animácích od Pixaru, bouři si divák taky moc neužije). Z ospalé letargie mě vytrhnul vlastně jenom závěrečný zvrat, který mé hodnocení zaokrouhluje do vod lehkého nadprůměru. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už kniha nebola žiaden zázrak, takže bol by zázrak, keby Baltasar z toho vytrieskal niečo viac ako fajn jednohubku, ktorá je ale o kus lepšia ako kniha. Film rozpráva príbeh tak, ako bol napísaný. Nechýba nič podstatné, ani dve časové línie. Na jednej strane romantika a na strane druhej boj o prežitie ... bohužiaľ ale využitie Richardovej postavy bolo pre mňa navyše. Herecky bez výhrad, Shailenne a Sama mám veľmi rada, muzika a kamera slušná. 3,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Kormakur si našiel podobný námet ako v Hlboko,aj medzi Američanmi a mohol tak aj za ich prachy natočiť niečo tematicky príbuzné. Samozrejme, Everest je trochu iný, megalomansklejší prípad. No a osobne mám dojem, že svojou novinkou z tejto kvázi trilógie o prežití vyšiel na tretí krát asi aj najlepšie. Ale ono to asi bude platiť najmä v prípade, ak si skutočne o skutočných udalostiach nič vopred nenaštudujete, inak sa Adrift môže stať predvídateľnou nudou s fajn zábermi a sympatickými postavami. Inými slovami nás čaká pred záverom zásadný zvrat, ktorý zmotivuje rozhodnutie natočiť film v dvoch časových líniách, pričom minulosť, smerujúca k druhému bodu obratu, ktorým film začína, sa zdala byť navyše. Ale nakoniec je to všetko predsa len trochu inak... 70% ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Snímky s touto tématikou mám obecně velmi rád. Nelze říct, že by zde bylo něco inovativního. Naopak. Všechno jede podle poměrně jasné linie. Mohu ocenit rychlí vtahující začátek. Co však rozhodně nemohu ocenit je identický plot twist s celou řadou filmů podobného žánru. Takže pokud jste tento zvrat neviděli již mnohokrát, tak to asi můžete shledat velmi slušnou podívanou. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)
  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama