Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Recenze (204)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezký skutečný příběh, ale jako film málo výrazný, přestože má pro diváka nachystané drobné překvapení. Není to ani chytrý plachetnicový survival (All is Lost), ani zajímavá vztahová interakce v survival prostředí (Hora mezi námi). Je to pouze červená knihovna, kterou si Shailene jako producentka nechala zrežírovat Kormakúrem, který má zkušenosti s natáčením na vodě. Jeho unikátní autorský dotek zobrazení souboje člověka s přírodním živlem to ale neobsahuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $31,445,012 Tržby Celosvetovo $59,945,012Tržby za predaj Blu-ray v USA $849,111Tržby za predaj DVD v USA $1,292,354║ Baltasar Kormákur sa vybral na moc tenký ľad a tak to aj dopadlo. Povrchná romantárna nemá čím moc zaujať až moc povrchné, prvoplánové. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nijak objevná romantika i survival. Takovej ten film, jak zapomenete, že jste ho vlastně viděli. Shailene Woodley mi tu byla hrozně nesympatická a přišlo mi, že i nějak zošklivěla. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

10% asi za to moře. Romantické seznamovací kecy jsem přeskočil a i tak těch zbylých 30 minut byla totální NUDA. Možná, kdyby na palubě byla krásná blondýnka, dalo by se to vydržet. Jenže kormidla se zuby nehty držela šereda! Naprosto zbytečný film. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na moři se Kormákur cítí jako ryba ve vodě, akční sekvence mají správný drive a dobře vypadají, ale na pláži není ve své kůži, servíruje přeslazenou romantiku a hlavně mu to tam neodsýpá. Woodley nikdy nebyla typická kráska, takže zrovna ona se do role nespoutané nomádky hodí. Závěrečný twist potěší, protože celý film vrací do reálné roviny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za kamerou nesmírně spolehlivý držitel tří Oscarů Robert Richardson, vedle něj Baltasar Kormákur, který úspěšně přesídlil z Islandu do Hollywoodu, a dal filmovému světu slušný Kontraband a ještě slušnější Everest, a před kamerou pak výborná Shailene Woodley, která to celé jistila i coby producentka. Přesto to vyšlo tak napůl. Herecky bez výhrad, Richardson pod i nad vodou čaruje, ovšem i když si Kormákur boj se sílou přírody už vyzkoušel, místy klopýtá. Zatímco v Everestu předložil směs několika lidských příběhů, tam prostších, tam silnějších, tady se zaměřil na jeden a vyprávění o houževnatosti lidského ducha mělo mít pevnější švy. Milenci se vydávají na dlouho plavbu z Tahiti do San Diega, ač oba zkušení, hurikán Raymond patřící do čtvrté kategorie byl nad jejich síly. Zpustošená jachta se ocitá mimo plavební cesty a všichni blbečci, kteří by přežívali jinak a lépe, můžou tak akorát hloupě kecat. Dvě časové linie místy ruší, ovšem s ohledem na zásadní zvrat dávají smysl. Výsledek pro mě odpovídá dva roky starým Mělčinám. Podobná jednohubka, která nezklamala, ač představovala takového černého koně letní filmové nabídky. Na obě hrdinky se velmi příjemně kouká, stejně jako na solidní vizuální nápady. Jelikož je mi jasné, že talentovaná Shailene tady nakonec skončí v modrých číslech, dávám lehce nadhodnocené čtyři hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Proč na solidní napínavej survival s fajn dramatickejma flashbackama nenabalit několimaminutovej emo závěr, a nezabít tak devadesátiminutovou atmosféru, že? Už se na ty oslavný dodatky k příběhům podle skutečnejch událostí fakt vykašlete, film přece tenhle účel plní sám o sobě! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako nedávná romanťárna Než jsem tě poznala, akorát že tohle se odehrává na moři a distributoři tomu vymysleli trošku jiný název. Společným jmenovatelem tak zůstavá pouze hlavní mužský představitel. Adrift je další z moře ukázek, co vše musí člověk v krizové situaci podstoupit aby mohl přežít. Tyto námořní filmy mě na jednu stranu a na druhou mě nemotivují k opakovaným zhlédnutím. Režisér zručně roztrhal skutečný příběh a aby to bylo zajímavější, tak jej nahodile poslepoval zase dohromady, takže diváka čeká i jedno překvapení na závěr. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jinými tzv. survival snímky tento počin lehce pokulhává, ale přesto je stále dobře koukatelný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem hodně knih o ztroskotáních na moři a přeživších a to napříč věky. Baví mně to. Ta lidská houževnatost to nakonec přežít. Mám knihy o portugalských a španělských lodích a zážitky těch co jejich potopení přežili z poloviny sedmnáctého století, knihy jako Přežili jsme v Pacifiku od Dougala Robertsona i knihy od různých spojeneckých letců, jejichž vzdušná pouť skončila v Biskaji nebo v Pacifiku v dinghy. Poslední film co jsem s touto tematikou viděl byl Unbroken (2014) byť tam to nebylo jen o moři a hlavně Redfordovo All is Lost (2013). Takže jsem se na tento počin celkem těšil. Hrdinové mi sedli, Woodley sice není kdovíjaká šťabajzna, ale pro příběh byla vhodně zvoleným typem. Obávám se, že úplná Barbie by zemřela hned v první hodině při otevírání konzervy... Film měl parádní kameru a hlavně lokace. Některé ty večerní záběry z paluby na zapadající slunce nad oceánem, taky bych se tulil k nějaké odrostlejší dvacítce v plavečkách. Nebo ten ohýnek na ostrově... Jenže moře nejsou jen červánky. Moře jsou taky bouře a vlny vysoké jak několikapatrový dům. Ve chvíli, kdy se večer na palubě k vám přidá do trojky nějaká Katrin, Emily, nebo Andrew či jak se všechny ty hurikány jmenují, končí romantika a jde o kejhák, štěstí a námořnický um. V tomto ohledu byl film velmi zručně natočen, vše bylo uvěřitelné, bouře byla skvělá. Něco tomu ale přesto chybělo. Napětí. Nějak jsem si u filmu nebyl schopen kousat napětím nehty a ke konci jsem už pevninu vyhlížel společně s hrdinkou. Aby už to zkrátka skončilo. Také mi tam vadilo to moc časté přepínání ,,než přišla bouře''. Tami Ashcraft to asi brala tak, že filmem uctila i svého přítele a pro ní samotnou to má asi větší váhu vzhledem k prožitkům. Za vidění to ale stojí, obzvláště pro nás suchozemce, zaživší ve většině z nás vlastní jízdu po hladině maximálně tak na šlapadle ne Vltavě nebo někde na rybníce... .-)! Takže dávám k olíznutí za 3 prsty s burákovým máslem. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktoré sa chodí s priateľkou do kina len na ako kulisu, prípadne s očakávaním, že možno film niečím prekvapí a zaujme... no žiaľ nie je to tento prípad. Osobná dráma a tragédia na mori tých dvoch mladých ľudí ma moc nezasiahla a samotný morský survival bol tiež iba priemerný - moc strerilné, málo napínavé a s minimom emócií. Nič výrazné ani nič také čo by bolo hodné pamätania, a to i napriek tomu, že film je na základe skutočnej udalosti. Jediná zaujímavejšia scéna bola tá s meditujúcou nahou Shailene Woodley, čo sa mi zdalo samozrejme málo. A to nehovorím o tom, že samotný vývoj ako i koniec sa dali predvídať vlastne už od začiatku. Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Kormakur si našiel podobný námet ako v Hlboko,aj medzi Američanmi a mohol tak aj za ich prachy natočiť niečo tematicky príbuzné. Samozrejme, Everest je trochu iný, megalomansklejší prípad. No a osobne mám dojem, že svojou novinkou z tejto kvázi trilógie o prežití vyšiel na tretí krát asi aj najlepšie. Ale ono to asi bude platiť najmä v prípade, ak si skutočne o skutočných udalostiach nič vopred nenaštudujete, inak sa Adrift môže stať predvídateľnou nudou s fajn zábermi a sympatickými postavami. Inými slovami nás čaká pred záverom zásadný zvrat, ktorý zmotivuje rozhodnutie natočiť film v dvoch časových líniách, pričom minulosť, smerujúca k druhému bodu obratu, ktorým film začína, sa zdala byť navyše. Ale nakoniec je to všetko predsa len trochu inak... 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Adrift" je na môj vkus príliš nudný a príliš nezaujímavý film na to, aby bol niečím výnimočným. Čo je dosť smutné, lebo príbeh, ktorý rozpráva môže byť zaujímavým filmom a dokáže priniesť niečo zaujímavé, čo by ma zaujalo. Miesto toho sa však rozhodol ísť zvláštnym režijným štýlom, kde sa dozvedáme čo sa udialo pred plavbou až po búrku a potom Tami a Richard bojujúci o prežitie. A úprimne poviem, že ani jedna z tých dejových línií nie je spracovaná natoľko dobre, aby som to mohol oceniť. Pretože som sa reálne nestíhal sústrediť ani na jednu z nich. Myslím si, že to mali poňať úplne iným štýlom a možno by to fungovalo lepšie. Ako? To neviem. Na také otázky moc odpovedať neviem. Jediné čo vie je, že táto technika nefungovala. Shailene Woodley je podľa mňa veľmi šikovná a podáva veľmi dobrý herecký výkon, no neviem čo viac na filme pochváliť. Vizuálne je to okey a pozerateľné, má to pár dobrých momentiek, no reálne je to podľa mňa neustále veľmi priemerné a nudné. A to napriek tomu, že film trvá iba 99 minút. Ku koncu už som stále pozeral na hodinky a chcel som, aby to už skončilo. Romantika nie je moc funkčná, atmosféra nie je vidíme ich boj s hurikánom. Ostatné ma nejako nebralo. V mojich očiach slabé. Som si istý, že iní tento film ocenia, no mne do života toho moc nepridal a neviem ho reálne odporúčať. Hodnotenie: C ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už kniha nebola žiaden zázrak, takže bol by zázrak, keby Baltasar z toho vytrieskal niečo viac ako fajn jednohubku, ktorá je ale o kus lepšia ako kniha. Film rozpráva príbeh tak, ako bol napísaný. Nechýba nič podstatné, ani dve časové línie. Na jednej strane romantika a na strane druhej boj o prežitie ... bohužiaľ ale využitie Richardovej postavy bolo pre mňa navyše. Herecky bez výhrad, Shailenne a Sama mám veľmi rada, muzika a kamera slušná. 3,5* ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nic nekomentovala, ale tady prostě MUSÍM. Nechápu takové podhodnocení, z mého pohledu se totiž jednalo o jeden z nejsilnějších snímků vůbec. Skvělá gradace, kamera, herecké výkony (Sam je můj favorit dlouhodobě, Shailene moc ráda nemám, ale tady překvapila), hudba, vše fungovalo jak má. Film má podle mě všechno, co by měl mít, já jsem naprosto spokojená a nebojím se říct, že je to (pro mě, zatím) největší překvapení a možná dokonce jeden z nejlepších filmů roku 2018! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak mi v kině ze stropu padaly vody na ruku, takže jsem to mohl prožívat o něco intenzivněji. Iluze, realitu, bludy, všechno dohromady. Silný příběh o krutosti osudu a lidské odhodlanosti a šílenosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Woodley dokazuje, že je stále lepšou herečkou a to je tak všetko. Romantická dráma, v ktorej nefunguje ani jedno z týchto slov. Romantika tu je tak sladko tlačená, že jej nikto neverí a tá dráma, no neviem, okrem krátkej búrky dokopy nič. Na záverečné prekvapenie budete už pripravení a nijako nešokuje. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný skutečný příběh, v průměrné katastrofické romanci, kde se bohužel snaží pouze Shailane Woodley, ale všichni ostatní jedou na neutrál (včetně režiséra i scénáristů). Vyjma překvapivé tečky na závěr a vyprávění na přeskáčku, nemá film čím zaujmout a je tak ideální pouze jako film, na který vyvedete partnerku a sami to bez větších problému překousnete. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmů s názvem Adrift je celá kupa. Tento aspoň s divákem zatřese. Pravdivý příběh o statečné mladé ženě. Spojuje mý žánr s katastrofickým. Pár ztělesnili Shailene Woodleyová a Sam Claflin, které spojuje žánr teenagerské fantasy. Ona hrála v sérii Divergence, on v Hunger Games. Předlohou je mladík , který zahynul v bouři a jeho dívka žila sama s arašídovým máslem. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama