Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Recenze (204)

elanius 

všechny recenze uživatele

(64/2018) / Shailene mám vcelku rád, ale tento film, síce s akým takým úvodným potenciálom, je slušné sklamanie. Baltasar asi netušil ako vyplniť tých takmer 100 minút a zvolil tú najnudnejšiu cestu, cestu nič nehovoriacich a neriešiacich flashbackov. Adrift je rozťahaná nuda, film ktorý si netrúfol na dramatický moment. (4/10) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námořní červená knihovna mechanicky přestříhává mezi "před bouří" (seznámení a zamilování se na slunném Tahiti) a "po bouři" (přežívání, halucinování a "v lásce utvrzování" na poškozené jachtě při nekonečném driftování směr Havaj). Dobrodružnou složku vyloženě zanedbává (očekávaný digitální hurikán na závěr nevytrhne), tudíž si na své přijdou spíše divačky s kapesníčky, které zasáhne notná dávka melodramatického patosu. Krásné záběry vln, oceánu i dalších panoramat jak z katalogu (teď nemyslím Shailene :-)) oko potěší, jinak se tu moc neděje, což jenom utvrdí v jasné pravdě, že skutečných 41 dní bezmoci na moři musela být neskutečná ubíjející otrava. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je slušný film, který sice nepatří mezi ty, ke kterým by se divák vrátil, ale při jeho shlédnutí (zejména díky krátké stopáži) se nenudí. Shailene Woodley je sympatická herečka, která má talent (u mě si napravila reputaci po příšerném výkonu v Rezistence) a Sam Claflin se také dal přežít. Pravděpodobně bych normálně hodnotil dvěma hvězdami, ale jak už to u mě bývá, tak proto, že se jedná o skutečný příběh, kde si scénáristé moc nemohou vymýšlet, tak dávám jednu navíc. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Shailene Woodley i Sam Claflin jsou skvělí herci a hrajou dobře i tady. I když teda Sam nemá moc prostoru zazářit. Každopádně to nebylo špatný, ale zase to nebylo kulervoucí. Úplně vás to nechytne - teda alespoň mě ne. Takže je to fajn, obdivuhodné (vzhledem ke skutečné události), ale dalo se z toho podle mě vymáčknout víc. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Nešťastnej styl vyprávění, lacinej a od začátku prokouknutelnej twist a hlavní hrdinka kr***, která odmítá zabít rybu protože nechce aby trpěla. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od filmu som veľa nečakal. Trailer ale vyzeral pekne a už dlho som nebol v kežmarskom kine. Čakali ma samé reklamy na slovenské a české filmy ale spät ku filmu. Ten nebol až tak zlý a prekvapivo rýchlo zbehol. Lenže bol až príliš zle natočený. Odrazu jedna scéna strieda druhú a to je veľká škoda že je to spracovane práve takto film by možno aj zaslúžil viac ale ani ten koniec neočaril. Čiže tu máme priemernu katastrofickú romantickú drámu. Ktorá ale bola celkom dobrá. Videl v kine 2D verziu. 3* ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo, nebavilo a herecky odpuzovalo. Ač mám filmy s tématikou moře, oceánů a bouří moc rád, tento film mi nesedl v žádném ohledu. Woodley mě pojetím postavy nesmírně iritovala, jako dlouho žádná jiná herečka. Claflin byl nezajímavý, šedošedý, nejiskřila z něj žádná energie, nic...Režijně mi film přišel rozcukaný, nejednotný a scény Kormákur seskládával jako podivné pexeso, kde podobné obrázky u sebe často nebývaly. Zklamání. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 za ten zvrat v podobě halucinace. Takové filmy mám ráda - ty, kde celý děj žijete v jiném domnění. Jinak klasika - vše podle skutečnosti bývá nuda a není to na víc než jedno kouknutí. Holt tichý boj o život na moři. Co tam může být zajímavého - hladovka, žízeň, halucinace. Kdyby to bylo vymyšlené, tak tam vrazí alespoň krakatici. Nebýt oklamání diváka, tak je to tak na dvě hvězdy. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Pro zasnene zeny, ktere jednou udelaly osudovou chybu a vlece se to s nima cely zivot, asi srdcervouci podivana. Pri pohledu na svuj obtloustly protejsek, svirajici lahvace a lovici na telefonu sportovni vysledky, zustanou jen oci pro plac, zmar a zoufalstvi. Pro me, jako pro toho s tim lahvacem, nesnesitelna kycovita curakovina s vysostne nesympatickou hlavni hrdinkou. Bod za kameru. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi vinou neskutečně debilního dabingu a netradičně na 294839 procent přehrávající mojí oblíbenkyně v titulní roli nakonec dávám s gilotinou na krku mizerné tři....sice se v závěru ve filmu objeví poměrně překvapivá vrtule, nicméně ani ta už moc nezachrání a tenhle survival upadne v propadliště dějin.............. moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Baltasara Kormákura považuji za jedno z top režisérů vůbec, ovšem s tímto snímkem to tedy zrovna úplně nepotvrdil. Zásadní chybu bych ale až tak nehledal právě v jeho tvůrčí práci, jako spíše v celkově mdlém ústředním příběhu, který jednoduše nebyl natolik obsáhlý a výrazný, aby stačil na ploše hodiny a půl nějak přesvědčivěji zasáhnout a naopak jsem dokonce přesvědčen, že Kormákurovi se z toho podařilo vymačkat dokonce naprosté maximum, a to i díky stylu vyprávění ve dvou časových rovinách, který považuji za trefně zvolenou formu, jen tedy s tím, že ono časové „skákání“ bylo až příliš časté a hlavně přicházelo i v poměrně nevhodných momentech. Závěrečný zvrat mě ovšem upřímně překvapil, i když na druhou stranu musím zároveň konstatovat, že to na mě zapůsobilo až příliš na efekt, no každopádně v tu chvíli to byl ale i tak jeden z emočně nejsilnějších momentů filmů, což ale zase nebyla až taková práce, neboť těch skutečně emočně působivých a dramatických momentů tam bylo tak akorát na počet prstů na jedné ruce, což považuji za dost zásadní problém. Co mi ještě jinak výrazně chybělo, byla působivější atmosféra a pokud mám zmínit kvalitu ústředního hereckého páru, o výkvět se bohužel též zrovna nejedná, u obou mi chyběla jak sympatičnost, tak větší herecká přesvědčivost. Zkrátka, je to fakt škoda, já se na tento snímek docela těšil, a i když ho tedy nechci úplně nějak zazdít, tak o žádnou hitparádu se rozhodně nejedná. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nelíbil se mi střih- měl jsem pocit, že už to s těmi reminiscencemi přehnali, ale pak mi došlo, že to nebylo samoúčelné, že v tom tkvěla pointa, a že bych horko těžko vymýšlel lepší scénosled. Intenzita touhy po životě mě nikdy nepřestane fascinovat. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo sa filmy ako Lion či práve tento "tešia" takej neobľube na ČSFD. Zaujímavý životný príbeh, ktorý by bolo trestuhodné prerozprávať priamočiaro. Preto si scenárista pripravil malú lesť a tá vyšla (idioti, ktorí si pred zhliadnutím všetko o filme googlovali samozrejme prekvapení nebudú a pripravia sa tak o 90 % pôžitku). Obaja hereckí predstavitelia vierohodní. Za mňa bez výhrad. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný a nefunkční film. Co naplat, prostředí dobré, herci taky, samotný příběh, který se doopravdy stal, byl silný, jenže lepší pojetí by bylo buď jako čistá romance, kde hurikán není a místo efektů producent investuje do dialogů a kamery, anebo jako souboj člověk vs. příroda, kde není na romanci čas, kde se především buduje napětí. Pro zajímavost mohu doporučit Vše je ztraceno s R. Redfordem, což je asi nejlepší žánrové dílo o ztroskotání lodi. Baltasar Kormákur u tohoto snímku na rozdíl od jiných filmů, kde to smysl má, zcela zbytečně porušuje chronologii vyprávění, napětí se tak vytrácí úplně a snímek se stává předvídatelným a nezajímavým. Umělecky a obsahově ještě horší než Titanic, a ještě bez té drahé výpravy... 45 % ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

To že se ve filmu skákalo sem a tam, mi přišlo zbytečné a rušivé. Chtěl jsem si užít postupné budování vztahu a pak hlavně pořádnou dávku napětí, což v chronologickém příběhu jde krásně budovat. Tady je bohužel napětí rušeno plky o cestování a dobrodružství a kazí to zážitek z filmu. Na konci filmu je teda jasné, proč se k tomu tvůrci uchýlili, ale i tak by to šlo určitě nějak pěkně obejít. Shailene docela fajn, na konci slušný líčení, to sem se ji i bál. Trošku pár nelogičností, jako třeba když má někdo zlomený žebra, tak si na něj určitě nelehnu. Celkově to nebylo špatné, ale chybělo mi tam něco pořádného, co by zaujalo. 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tyhle drsné survivol dramata se mi hrozně těžce hodnotí, protože ten příběh je sám o sobě fakt silný a navíc tady hraje Shailene. Na druhou stranu to ale prostě není moc dobrý film. Romantika moc nefunguje (vážně se chtěli vzít pár dnů po seznámení?) a samotné přežívání na moři už tady taky bylo v lepší formě. A to si pamatuju, jak se Kormákurovi kdysi předvídala v Hollywoodu velká budoucnost. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Další z filmů natočených podle skutečných událostí.Tady se scénář vyvaroval akcí které by měly diváka extra zaujmout.Tady je to podané tak :je to natočené a vy si z toho vezměte co chcete.Žádné zdlouhavé záběry jak na souši tak na moři.Hlavní část ese odehrává prakticky na moři.Tam moc prostoru není.Jen voda a poškozená loď.A dva lidé.Tvůrci se s tématem pohráli tak ,že příběh přijmete jako skutečný.Woodley dostala docela zabrat ale i tak asi měla zástupně v některých scénách kaskadérku. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Člověku pořád vrtá hlavou, proč to má dva příběhy zaráz, když je jasné co se stane- ale ono to jasné není, a zatímco jsem čekal, že buď umře, nebo mu aspoŇ amputují nohu (naprosto černou)- tak ten konec mě ovšem rozsekal, i když jsem to trochu čekal, protože jsem si pamatoval, že mluvil o haluškách- tak tento způsob konce byl fakt super...Ovšem bez skvělého konce by byl film jen tuctovým dobrodružstvím, kterých už bylo mnoho natočeno líp....80% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama