Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Recenze (204)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zpracování "dle reálné události", což může znamenat v podstatě cokoliv co se nějak točí ohledně baby co přežila. Doporučil bych negooglovat jak to vlastně dopadlo, protože film celý staví napětí a lovestory na tom, že člověk neví jak to skončilo a zvratem to pak vygraduje. Byla tam spousta hrozného kýče a klišé, ale díky dobře prostřídaným flashbackům a flashforwardům to funguje vcelku dobře. O to víc mě dostalo, když jsem den poté na jakémsi českém rádiu, myslím Frekvence jedna slyšel odvyprávěný trailer nějakou moderátorkou, která hned natvrdo vyzradila celou pointu a lákala tím, ať jdou lidi do kina. Pro člověka, který to ještě neviděl je to vyloženě na ránu. Obecně se na to koukalo vcelku dobře a nenudil jsem se. Jediné co mě asi fest sralo byla neschopnost Tami střelit světlici nahoru, jak už tady někdo psal. Ale vynahradila mi to tím, jak se celý film prsila a nakonec se ukázala nahá celá. Má pubertální nadšenost mi pobyt v kině zpříjemnila. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že jsem si nic negůglil o tom, jak to bylo doopravdy, protože jsem díky tomu byl překvapenej tam, kde jsem měl bejt. Příběh neni ničim vybočující z týhletý "survival" řady, ale skvělý oba herci, místy fakt nápaditá kamera a hlavně excelentní nazvučení tý bouře čtvrtou rudou hvězdu pro tenhle film právem vydobily. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Evokuje mi to úplné bezvětří bez toho psychopata Zanea. Tento film je "rekonstrukce" skutečné události, kdy jedna čtyřiadvacetiletá holčina dokázala přežít po bouři, která zmasírovala její loď celých 41 dní na moři. Filmem se prolínají dvě časové roviny - romantická linka před bouří ( sluníčko, moře, exotika na pohodu mne to pohltilo ) a survival po bouři, který je realisticky skvělý, ale nějak nedotažený do konce, anebo mi to prostě přišlo jen smutné a já čekal po tý romantice trošku hřejivější happyend. Dávám tři silnější hvězdy ( taky mi trochu vadili místy okatě viditelné digitální triky ) ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Husí kůže, tyhle příběhy mě fakt berou. To, že je film podle skutečných událostí, mě dokáže vážně dostat. Cením lidi, jako je Tami a chtěla bych být jako ona, všechna čest pro ni. Richard je na ni pyšný. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Je zcela nepodstatné, jestliže někdo vidí hluchá místa, či jiný zase cítí odbytý konec. Pokud jde o žánr umělecké literatury/filmografie faktu, zůstává autorům/tvůrcům pouze minimální manévrovací prostor. Jak se událost udala, tak musí být ztvárněna... Jde-li o historické události, manévrovací prostor pro výplň hluchých míst nebo dialogů je mnohem větší. Avšak události současné, kde svědci či přímo aktéři oné události stále žijí, je tento manévrovací prostor vymezen do úzkých obrazných mantinelů... Rozhodně si tedy režisér, herci, kamera a co možná nejreálnější ztvárnění filmové dle knižní předlohy zcela jistě nezaslouží méně, než-li 80% hodnocení... Čtyři hvězdy bez diskuze. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

"Richarde..už tě nechám odejít.." - tak tohle byl jediný překvapivý moment filmu a být jich víc, nebyl by tak nudný. Ale oceňuji jeho věrohodnost a výbornou práci kameramana. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Povedený survival/romanťák podle skutečného příběhu Tami Oldham, která přežila 41 dní v Pacifiku po té, co plavidlo na kterém cestovala s přítelem zasáhl v roce 1983 hurikán Raymond. Představa, že ztroskotám na širém oceánu je pro mě naprosto děsivá a skličující, proto to mají podobné filmy u mě velice jednoduché a lehce u mě vyvolají emoce, jelikož se snadno dokážu vžít do postav. Tamiin příběh je sám o sobě velice fascinující a zde slušně scénáristicky zvládnutý. Navíc ona i její přítel byli velcí sympaťáci, prakticky okamžitě jsem si je oblíbil, strachoval se o ně ve vypjatých scénách, fandil jim a soucítil s jejich útrapami a utrpením. Je pravda, že zpracování je celkově spíše průměrné a děj dosti předvídatelný, ale to mi vůbec nevadilo. Pár scén tu bylo podle mě hodně dobrých (např. převrácení lodi při bouři) a vyhovoval mi styl vyprávění, kdy děj přeskakoval z "před bouří" na "po bouři". Film si díky tomu držel plynulé tempo. Romantických chvilek je tu celkem dost, ale i když na tyhle věci nejsem, tak tady mě to nijak nerušilo a velkou zásluhu na tom má velmi příjemný ústřední herecký pár Claflin - Woodley. Hlavně teda Shailene Woodley, pro tu mám šílenou slabost :). ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ten Baltasar mě čím dál tím víc vytáčí. Everest jsem mu sežral i s navijákem, aby mě pak 10 dílů sral a držel V pasti na Islandu plném hlupáků beze zbraně. A teď Adrift. Co to vůbec bylo? Romanťák? Ani ne! Dramaťák? Co by se za nehet vešlo. Totální průměr snad ve všem, kterýmu dávám 3 hvězdy za určitou řemeslnou zručnost, pár pěkných záběrů a megahektolitry moře. Shailene je mi v obličeji nesympatická, nic moc se tam nestane a když na mě Baltoš vyrukoval s polopatickým vysvětlováním rádobypointy, film mě ztratil. Pokud chcete něčím zabít čas a líbí se vám plachetnice, tak vás to asi vyloženě nenaštve. Ale je TOOOOOLIK lepších filmů, že tohle je v podstatě úplná zbytečnost. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání...Sice je to true story, je to na lodi a na moři což miluju, ale...Kormákur natočil geniální Everest, tak jsem se těšila no...nepřišlo nic. Je to tak nezajímavě natočené až běda. Škoda!...Za mě 60% ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele

Iritující, nesnesitelná hlavní hrdinka, naprosto hloupý a kýčovitý hlavní hrdina. Scény ze života před bouří jsou přehled těch nejtrapnějších klišé. Po scéně s žádostí o ruku už divák snad ani nemůže mít k postavám kladný vztah. Dvě hvězdy dávám alespoň za zábavné scény s plachtěním a krásné lodě. Zbytek je ale na odpad. PS: V popisku filmu je chyba. Hurikán Raymond nebyl ani zdaleka jeden z nejhorších zaznamenaných hurikánu. Jeho jedinou obětí byl podle dostupných zdrojů vlastně "jen" Richard Shaw že zmíněného příběhu. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, na který se kouká hezky, ale ani nevíte proč vlastně. Znám oba hlavní herce, ale po tomhle filmu pochybuji nad jejich schopnostmi. Jinak je to předvídatelné a najdou se i lepší snímky s podobným zaměřením. Doporučuji si zjistit skutečný příběh, ten je totiž dost možná zajímavější, než celý film. Slabší 3* ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, velká statečnost utkat se s oceánem, na druhou stranu velká dávka štěstí byla nutná . Podobný snímek s R. Redfordem mě zasáhl víc. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zase poplakala... Vic asi napsat nemuzu, jinak bych spoilerovala. Herecky uveritelne, dojemne a vubec, mne se to proste libilo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh na základě skutečné události o mladém páru náhodně se potkající, což je přivede až k vzájemné lásce a nečekaně k nejdobrodružnější zkušenosti v životě. Vyplují na romantickou plavbu na jachtě na širé moře, kde budou čelit jednomu z nejhorších hurikánů. Hurikánu pojmenovaném jako Raymond. A tak tu vlastně máme další -Dokonalou bouři-. Ale pozor! O nic nervydrásajícího se v žádném případě tentokrát nejedná. V podstatě je to něco jako Cameronův ‘Titanic’. Příběh však má dvě časové roviny, které se ve vyprávění střídají. Jedna po bouři, čímž celý film začíná a divák ještě vůbec neví, co že se to vlastně stalo, a druhá před bouří. Takže postupně vidíme co tragédii předcházelo a co se dělo po ní. Časová linka před bouří má mírný romantický nadhled nad volným průběhem děje od seznámení až po vyplutí na moře a druhá časová linka po bouři už poznáváme jejich osud v osamocení a nudných nekonečně dlouhých dní. A svým způsobem se bude nudit i divák, ale alespoň mu to napomůže se vcítit do jejich situace. Vyčerpání pod horkým sluncem na poškozené jachtě a všude dokola nic než voda, samota a beznaděj. Syrová realita ukazující jeden zásadní milník. Co člověka nezabije, rozhodně neposílí. Láska posiluje a dává naději dožít se dalšího dne. Snímek je svým zpracováním daleko reálnější, což nebývá zase až tak často zvykem. Tragická událost je ukázána jen v krátké stopáži, ale stojí za to. Tohle by nikdo nechtěl zažít. Jako obvykle na konci filmu jsou nám představeny fotografie skutečného páru, kterým se tohle stalo. A je to hodně smutný osud, proto to srovnání s Cameronovým Titanikem. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Šejlin mi byla velmi symaptická ... přišlo mi, že to zahrála opravdu dobře ... Ženu v reálu obdivuji, jen málo lidí by dokázalo to, co ona. Ale mě by na loď nikdo nedostal ... takže jsem v bezpečí ... "příjemný" film na zabití večera ... místy i trochu napínavý ... nejvíce tomu ale uškodila naprosto dementně uměle udělaná bouře ... Kormákur by se měl přiučit u W. Petersena ... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Velice silny a navyse dobre zahrany a natoceny pribeh. Moderny homo-fejsbukiens sa bude nudit pri laske i smrti, kedze ani len nepristali ufoni. No skusenejsi jedinec filmik doceni. No jo, detstvo mali posramotene, velka sloboda tuzba po dobrodruzstve.. - to je explozivna zmeska.. Fajn, 4* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film vás dostane, ale nepotiahne vás „hlbšie“ ako to bolo kedysi s R. Redfordom. Dvojica S. Woodley / S. Claflin svoje úlohy zvládli dobre, ale ozajstná chémia medzi nimi začne fungovať až v druhej polovici. Film natočený podľa skutočného príbehu. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film natoceny podla skutocnej udalosti s dobrym hereckym obsadenim,hlavne pritomnost Shailene Woodley ma potesila,mam rad tu herecku a aj sa mi paci ako zena,no ocakaval som trosku viac,nejako som tuto dramu neprezival,nieco mi v tom chybalo,ale aj tak sa jedna o fajn zalezitost,i ked smutnu,taky dlhy cas byt na mori sam,to je fakt sila,dam 4 hviezdicky...:-) ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama