Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Recenze (204)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla před pár lety, kdy mě nalákal hlavně Sam Clafflin a informace, že se jedná o skutečnou událost.  Tohle je přesně ten snímek, který můžete vidět jen jednou, protože to celé stojí na jeho překvapivém konci. V průběhu děje pozorujete 2 hlavní hrdiny, kteří dost dobře utáhli celý film, jak bojují s přírodními živly o záchranu jejich životů. Nečekejte žádnou přeslazenou romanťárnu. Ta se objevuje jen v nudných úsecích, kdy vám tvůrci představují, jak se hlavní duo seznámilo. ()

W.Wicki.W 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale čekala jsem trošku víc, doposud ve mně všechny filmy, kde byl Sam Claflin, zanechaly něco víc (snad kromě Hunger Games), tenhle však postupně vyprchává... Velice tragický příběh, vlastně až na konci si člověk uvědomí, co se stalo. Nelíbí se mi, že se prolínají stále dokola 2 linie - před bouří a po bouři, je to tam tak moc propletené, že jsem si neužila pořádně ani jednu a mám v hlavě chaos. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Shailene Woodley se celkem úspěšně zbavuje nálepky Divergence blbky, Sam Claflin jako vždy exceluje. Krom stupidního konce, který snímek lehce shazuje, nemám co vytknout. Takže i ten odpustim a dávám 5*, protože si tenhle film nezaslouží být v modrých číslech. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal velkou romanťárnu, o to více jsem byl překvapený, co se nakonec z toho vyklubalo. Velice silný příběh s poměrně dost smutným koncem a ještě horším odhalením v samotném závěru. Prostřihy minulosti a současnosti mi v tomto provedení vůbec nevadily a byly zcela na místě. Shailene Woodley opět dokazuje, jak herecky neskutečně vyrostla, Sam Claflin má už těchto podobných rolí pár za sebou, takže zde to byla sázka na jistotu. Já jsem si film užil, poměrně šlo o velice dobře zpracované dílo a režisérky skvěle zvládnuté. Kratší stopáž také snímku prospěla. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Adrift přináší krásný příběh v prosťoučké formě. Skoky v čase udržují divákovu pozornost napjatou a závěrem burcují emoce. ||80%|| ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantická dějová linka mi nevadila, naopak spíš sympaticky dokreslovala vztah mezi postavama. Ale co fakt nemá rád, je tenhle styl vyprávění "na přeskáčku". Jako vždy díky prostřihům z minulosti ztrácely napínavý scény (na moři) na intenzitě a tempo vyprávění kvůli tomu taky dost haprovalo (v jednu chvíli bojujou postavy o život a pak najednou prožívaj románek - když se tak stane několikrát za sebou, je to prostě divný). Naopak jsem ocenil jeden nečekanej a zásadní twist, kterej přidal bijáku na působivosti. Na Adrift se dá ve výsledku pohlížet jako na průměrnej survival nebo jako na lepší romantiku. Já fandim první žánru, takže dám jen tři hvězdy, a to hlavně za závěr, scény na moři a herecký výkony. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tokanie mladého páru sa strieda s survivalom na zničenej plachetnici. Je to menej nesúrodé ako by som čakal, ale časť “po búrke” nebola na môj vkus dostatočne vyhrotená. Hrdinka nemusela čeliť žiadnym bezprostredným hrozbám - jedla relatívne dosť, počasie pokojné, loď drží pohromade. Taký All is Lost išiel v tomto ďalej. V závere som sa dočkal aj jedného (smutného) príbehového zvratu, ale štyri hviezdy tentokrát Baltasarovi nevytiahnem, hoci ako režisér nesklamal. 6+/10 ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Dobre som si pri tomto filme schrupol.Baltasar je u mňa islandský uspávač hadov.Jediný dobrý svižný film bol "Dve zbrane". ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

To byla tedy nekonečná nudááááá. Ony ty filmy podle skutečných událostí, pokud si filmaři příběh nepřikrášlí, bývají většinou nudné až to bolí. Bohužel. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Parádní lehce nadprůměrná napínavá oddychovka, navíc dle skutečné události. Film prostě hned od prvního záběru vtáhne a odvypráví zajímavý příběh o lidské odolnosti... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Prázdný film. Hezký on je, je romantický, dá se říct příjemný, ale rozhodně Vás nedokáže chytit za srdce, natož strhnout. Než přišla bouře je jedna velká romantická slaďárna, kterou přežijete, ale určitě se u ní nebudete nervózně vrtět, jak to celé skončí. Celé je to prázdné, bez emocí. V rámci survival filmů na moři jsem viděl rozhodně lepší a zajímavější filmy. Tohle prostě nemá nic, jen odvypráví příběh a čau. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Skutečnou událost si tak nějak vybavuji, četla jsem o ní, takže ten konec pro mne nebyl zase takovým překvápkem. Natočen je tento příběh pěkně, ale nějak postrádám smysl pustit si jej znovu. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Tak trošku Hora mezi námi, jenom přenesená do prostředí tropického moře. Zajímavě vyprávěný survival, kdy je hlavní linie příběhu pravidelně prokládaná flashbacky, v závěru s povedeným twistem. Další vkusný survival/romantický film, navíc based on true story s příjemným cameem skutečné přeživší na konci. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Mořským survivalem nikdy nepohrdnu, natož true story. Body za scény v bouři, to bylo výtečně natočené. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Docela pozoruhodný dramatický snímek, kterému jsem ovšem úplně nepřišel na chuť. Richard, světoběžník, který toho se svojí vlastnoručně vyrobenou lodí obeplul už spoustu, staví tentokráte na Tahiti. Hned při kotvení se seznámí s pohlednou dívkou Tami, která právě  pracuje v přístavišti. Také ona ráda cestuje a žije nespoutaným životem bez jasného cíle. Netrvá dlouho a ti dva se do sebe zamilují. Poté společně plují do Kalifornie, kam mají vrátit zapůjčenou loď od Richardových známých. Vše vypadá idylicky až do osudné bouře, která jim změní životy. Zajímavé je, že příběh začíná již v okamžiku po hurikánu a my tedy jen pomocí flashabacků se dozvídáme, co všechno předcházelo tragické události. Ne, že by mě film nebavil, ale nějak jsem se nedokázal přenést přes úvodní scénu, resp. následně pochopit dané dění v příběhu, aby mě to dávalo smysl. A ani to závěrečné rozuzlení  mě příliš nepotěšilo. Na druhou stranu oblíbená Shailene Woodley, kvůli které jsem se na snímek vůbec díval  jako odvážná námořnice úplně nezklamala, ale také jsem ji viděl hrát už lépe. Její herecký partner Sam Claflin se k ní relativně hodil a tvořili dobrý pár. Adrift není rozhodně špatný film, ale já jsem k němu cestu příliš nenašel, ačkoli byl natočen podle obdivuhodné true story. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Silný a vyloženě dojemný příběh, ale lehce zapomenutelné a místy i nešťastné filmové provedení. Trochu netradiční vyprávění, sympatičtí herci i jeden docela chytrý zvrat sice potěší, ale ve výsledném dojmu se to všechno ztratí pod tíživou expozicí a netvůrčím přístupem. Ve srovnání s nedávnými příspěvky žánru (třeba i Everestem stejného režiséra) to je ošklivý průměr. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film nemá čo ponúknuť človeku, ktorý videl zopár takýchto survivalov. Skôr ide o americkú opakovačku a zloženinku rôznych filmov. Pre človeka, ktorý však takéto typy filmov nepozná a intuitívne nevytuší, čo sa stane, to môže byť fajn film, ktorý neponúka moc drastických scén. 3* ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama