Reklama

Reklama

Trailer
Velká Británie, 2017, 7 h 41 min (Minutáž: 50–59 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se do málo probádaných mořských hlubin v různých zeměpisných pásech, kde žijí podivní živočichové v mnohdy extrémních podmínkách... Vychutnejte si dosud neznámé příběhy z magického světa. Díky pokračování vynikajícího dokumentárního seriálu Modrá planeta se vypravíte na okouzlující dobrodružství do nejkrásnějších, přesto nejméně známých, končin Země – ponoříte se do azurových hlubin tajemných oceánů. Od premiéry původní Modré planety v roce 2001 se úplně změnily naše poznatky o životě pod mořskou hladinou. Tento seriál z prostředí ledových polárních moří i rušných korálových útesů představuje všechny překvapivé nové objevy. Uvidíte zvláštní chobotnice, které číhají u dna jižního oceánu. Obrovskou rybu vyskakující z vln, aby polapila ptáka v letu. A svezete se na hřbetě útočícího žraloka kladivouna. Úžasná a inspirující Modrá planeta II odhaluje nečekaná nová místa, charismatické nové hrdiny i jejich neobvyklé chování. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Attenborougha může dorovnat zas jen Attenborough. Díky jeho výběru, podání, odvyprávění, může člověk trnout, zda papuchalk pronikne kordonem chaluh, aby donesl potravu mláděti, smutnit nad velrybou, která odmítá opustit své mrtvé mládě, žasnout nad mazaností chobotnice, která se maskuje před žralokem hromadou škeblí a tak dále. To všechno podáno prostřednictvím úchvatných záběrů a za odborného hlasového doprovodu. Díky tomu vstřebám i ten místy ekologický komentář a pro tento týden ze stravy vynechám své oblíbené delfíní ploutve. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už původní cyklus Blue Planet byl fascinující výpravou do hlubin oceánu, ovšem stále to byl trochu suchopárný ryze přírodopisný dokument, který navíc v současnosti trpí již na poněkud zastaralou audiovizuální stránku. "Dvojka" je jeho aktualizovanou verzí a obohacuje ten dobrý základ o mnoho dalších vrstev, které na zážitku neskutečně přidávají. Vysoce kvalitní footage je samozřejmost, parádní sound design a snaha o jakýsi scénář malých příběhů z prostředí oceánů zase diváka pořádně napne a "vtáhne do děje". Hudba (nejen) Hanse Zimmera střídající monumentální chorály s dojemnými party zase střídavě vyvolává fascinaci a dojetí. A celé to rámcuje ekologický apel, který zejména v závěrečné epizodě trhá srdce. V závěru každého dílu je přítomen vždy cca 10minutový úsek věnující se natáčení Blue Planet II a tyto "behind the scenes" pasáže mi do určité míry přišly snad ještě zajímavější, jak dokument samotný. Dny, týdny, měsíce či dokonce roky zápalu a odhodlání pro to natočit pár exkluzivních záběrů. Co člověk chroupajíc brambůrky přejde v televizi za pár minut znamenaly pro tvůrce hodiny a hodiny precizního plánování, píle a ve výsledku byla potřeba i notná dávka štěstí. Planet Earth byla sice o kousíček lepší, ale to jen proto, že byla pestřejší. Blue Planet je tematicky užší a kvůli tomu co do prostředí o fous monotónnější, ale i tak se tvůrci snažili footage co nejvíce zatraktivnit a krom hlubin moří a oceánů diváka provedou např. i po pobřeží. BBC produkce a David Attenborough se svým komentářem nemají konkurenci. ()

Reklama

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu napísať takým spôsobom, aby som zasa nemusel vyťahovať všetky tie superlatívy? Zrejme sa to bez nich nedá, pretože pokračovanie Blue Planet je znova absolútne úchvatné predstavenie, s neuveriteľnými zábermi, niekedy až za hranicou ľudských možností. Tento dokument ich však opäť posúva ďalej a prináša niečo nové a doposiaľ nevidené. I keď občas môžte mať pocit, že ste to niekde videli. Nevideli. Inteligentné, poučné a výstražný palec vztýčujúce. Zostáva mi k tomu napísať už len jediné - dúfam, že Attenboroughovi vydrží zdravie čo najdlhšie, aby nás ešte ďalej mohol obohacovať o niečo podobné. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť dokumentárny seriál, v ktorom môžeme vidieť nemedzné množstvo nádherných podmorských záberov, ktoré z veľkej väčšiny vyrazia dych a na ktoré sa tak príjemne pozerá, že od toho jednoducho neodtrhnete oči. Seriál s výnimočným odkazom, ktorý zároveň poukazuje na rôzne možnosti, ktoré ľudstvo má pri záchrane našej planéty. A David Attenborough ako stálica BBC nesmie v takomto seriáli chýbať. 90 % ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

Lze těmto přenádherným záběrům, z nichž mnohé jsou prvními svého druhu na světě, dát jiné hodnocení než za 5? Toto bude jednou patřit ke zlatému fondu ne jenom dokumentárních filmů ale filmů obecně. NASA nebo Musk by to měli uložit na nějaký hard drive a rozeslat to do všech koutů vesmíru jako naši vlakovou loď, jako prezentaci toho nejlepšího, co tady na zemi máme. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Hudba, ktorú počujeme v traileri vznikla spoluprácou skladateľa Hansa Zimmera a anglickej rockovej skupiny, Radiohead. Konkrétne sa jedná o prerobenú skladbu s názvom "Bloom", ktorej pôvodná verzia pochádza z albumu The King Of Limbs od spomínanej skupiny z Abingdonu. (skeptic)

Reklama

Reklama