Reklama

Reklama

Trailer
Velká Británie, 2017, 7 h 41 min (Minutáž: 50–59 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se do málo probádaných mořských hlubin v různých zeměpisných pásech, kde žijí podivní živočichové v mnohdy extrémních podmínkách... Vychutnejte si dosud neznámé příběhy z magického světa. Díky pokračování vynikajícího dokumentárního seriálu Modrá planeta se vypravíte na okouzlující dobrodružství do nejkrásnějších, přesto nejméně známých, končin Země – ponoříte se do azurových hlubin tajemných oceánů. Od premiéry původní Modré planety v roce 2001 se úplně změnily naše poznatky o životě pod mořskou hladinou. Tento seriál z prostředí ledových polárních moří i rušných korálových útesů představuje všechny překvapivé nové objevy. Uvidíte zvláštní chobotnice, které číhají u dna jižního oceánu. Obrovskou rybu vyskakující z vln, aby polapila ptáka v letu. A svezete se na hřbetě útočícího žraloka kladivouna. Úžasná a inspirující Modrá planeta II odhaluje nečekaná nová místa, charismatické nové hrdiny i jejich neobvyklé chování. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, jestli má cenu k tomu vůbec něco psát, co by bylo nečekané a šokující. Kdybych napsal, že mě to strašně zklamalo a že je to příšerná nekvalitní nuda, nikdo by mi to patrně nevěřil a já bych to stejně nemyslel vážně. I tohle vtipkování mě bolelo. Tedy: BBC. Attenborough. Vizuální lahůdka. Dechberoucí záběry. Fantastická hudba. Neskutečné potěšení z každého úchvatného záběru. Famózní komentář. A jen tak mimochodem je to filmařsky zase o chlup lepší, než předešlé dokumentární velkoprojekty. Jasných 100%, tady prostě není o čem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Attenborougha může dorovnat zas jen Attenborough. Díky jeho výběru, podání, odvyprávění, může člověk trnout, zda papuchalk pronikne kordonem chaluh, aby donesl potravu mláděti, smutnit nad velrybou, která odmítá opustit své mrtvé mládě, žasnout nad mazaností chobotnice, která se maskuje před žralokem hromadou škeblí a tak dále. To všechno podáno prostřednictvím úchvatných záběrů a za odborného hlasového doprovodu. Díky tomu vstřebám i ten místy ekologický komentář a pro tento týden ze stravy vynechám své oblíbené delfíní ploutve. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Poté, co minulý rok ohromovala BBC životem na souši, tak letos nám opět dovolila nahlédnout do ohromujícího života pod mořskou hladinou. A že bylo co sledovat. Další série naprosto fascinujících záběrů z živočišné říše. Čím mě však série dostala nejvíce byla asi závěrečná epizoda, která byla pojata jako varování (zpráva) o stavu oceánů. Člověku jen nezbývá doufat, že se něco změní a třeba následující sérii nebude takové pochmurné poselství potřeba. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Modrá planeta stále poodhaluje naši vlastní planetu, ale trochu jinak. Nejsem nad mořem, ale pod mořem a snažíme se pochopit nekonečný samostatný svět, který zde existuje. A snad pokud zdravý rozum dá, tak ještě i spousty let bude. Pro mne osobně nikdy však nebylo to "pod mořem" tolik strhující a zajímavé. Ale nic to nemění na geniálnosti a skvělosti tohoto seriálu, který stále splňuje svou část skvěle. I když z mého úhlu pohledu nejsem zrovna o tahouna pro můj vkus. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu napísať takým spôsobom, aby som zasa nemusel vyťahovať všetky tie superlatívy? Zrejme sa to bez nich nedá, pretože pokračovanie Blue Planet je znova absolútne úchvatné predstavenie, s neuveriteľnými zábermi, niekedy až za hranicou ľudských možností. Tento dokument ich však opäť posúva ďalej a prináša niečo nové a doposiaľ nevidené. I keď občas môžte mať pocit, že ste to niekde videli. Nevideli. Inteligentné, poučné a výstražný palec vztýčujúce. Zostáva mi k tomu napísať už len jediné - dúfam, že Attenboroughovi vydrží zdravie čo najdlhšie, aby nás ešte ďalej mohol obohacovať o niečo podobné. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Hudba, ktorú počujeme v traileri vznikla spoluprácou skladateľa Hansa Zimmera a anglickej rockovej skupiny, Radiohead. Konkrétne sa jedná o prerobenú skladbu s názvom "Bloom", ktorej pôvodná verzia pochádza z albumu The King Of Limbs od spomínanej skupiny z Abingdonu. (skeptic)

Reklama

Reklama