Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt chlapce nalezeného v lese je pro policisty pouhou nehodou. Mulder se Scullyovou však tuší, že se jedná o vraždu. Tím spíš, že historie města, ve kterém hoch žil, je úzce spjata s čarodějnictvím... (TV Prima)

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemám rád dokonalosť. Nie som v nej vo svojej koži." Prvá hororová epizóda 11. série, ale nie je to úplne ono. Na najlepšie hororové časti z minulosti sa to nechytá. A to napriek tomu, že má všetky potrebné ingrediencie: strašidelných klaunov, hlboké lesy, legendy o honoch na čarodejnice a psa Baskervillského. Nakoniec sa z toho vykľuje niečo trochu iné, než na čo to vyzeralo na začiatku, ale aspoň je to konečne vážna a atmosférická časť. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrá záležitost. Wong se evidentně snaží na poslední chvíli dohnat a zachránit, co se dá. Spolu předchozí robokalyptickou vizí a citlivou polomytologickou epizodou Ghouli skóruje na všech brankách, kde předešlý revival ztroskotal. Slušné napětí zejména v gradující druhé polovině připomíná nejlepší hororové epizody prvních čtyř sérií a klasický otevřený závěr nasazuje zážitku zaslouženou korunu. Téma "dění v malém městě" už bylo v Aktech X nemálokrát, nicméně tady se asi nejvíc pojetí blíží Kalušárům (21. epizoda druhé série), kde Mulder už od začátku vidí za vraždou dítěte mnohem víc temného, než co se na první pohled nabízí, a Scullyová se snaží držet faktů. A přítomnost obou agentů je přitom divákovi dobrá jen pro lepší vysvětlení celého "zakopaného psa" (v tomto případě prakticky doslova). Děj a jeho vývoj s sebou prakticky bezvýhradně nesou vedlejší postavy, jejichž chování vyústí v neodvratitelné. Víc napětí a mysteriózna i v první půlce a bylo by to na čistých 5 hvězd. I tak ale paráda! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ano, ano! Akta X v té nekrásnější podobě. Akta X jako vypadlá z období prvních čtyř sérií. AKta X a vynikající příspěvek do série těch nejděsivějších epizod. Akta X a nejlepší epizoda téhle řady, což se nebojím říct, i když do konce zbývají ještě dva. Maloměsto, zmizení kluka ve žluté pláštěnce, spousta divných lidí, magorů a čarodějnic (což evokuje nejen TO), zatraceně znepokojivá a děsivá verze Teletubbies (jestli ty byly na fetu, tak nevím, co tady) a sympatickej dřevěnej panák s výtečnou znělkou, která vám bude znít ještě dlouho v hlavě. A navrch fantastická atmosféra, nějaká tu husí kůže a poctivá dávka správného děsu z ranku Škvíry, Ice nebo Padá soumrak... jen ještě lepší (alespoň v mých očích). Naprostá spokojenost. Dokonalá záležitost a jen škoda, že takhle nevypadalo víc dílů revivalu. 100%. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší díl z obou nových řad. Démon, pekelný pes mordující malé děti, což je na dnešní dobu plný cenzury a všelijakých změkčilostí opravdu jako vidina z jiného světa. Neskutečně temný díl s dokonalou atmosférou a slušnou porcí brutality a krve. Tohle jsou prostě Akta X na který jsme čekali a na které jsme byli v minulosti zvyklí. Tohle byla prostě dokonalost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V meste Eastwood, Connecticut sa stratí 5 ročný Andrew, ktorého miestna polícia nájde mŕtveho v lese. Aj keď miestne policajné oddelenie prípad prešetruje ako zabitie zvieraťom, FBI vyšle na prešetrenie prípadu Muldera so Scullyovou, nakoľko chlapec bol synom miestneho policajta a preto existujú pochybnosti, či bude k prípadu polícia postupovať nezainteresovane. Agentka Scullyová má podozrenie že pôjde o sérioveho vraha, ktorý práve svoju "kariéru" začína a bude to niekto z miestnych. Naproti tomu Muldera nenecháva kľudným história mesta Eastwood úzko spätá s čarodejníctvom. Vynikajúca epizóda, v ktorej Wong ukázal Morganovi, že ak dvaja robia to isté nie je to to isté. V porovnaní s Morganovými úletmi majú Wongove epizódy napätie ale hlavne zmysluplný dej. A ako bonus k tomu dostaneme ukážku toho, čoho je schopný dav vedený tupou ovcou (marec 2018, Slovensko, v lepšom čase som túto epizódu ani nemohol vidieť) a na koľko si právny systém spojených štátov nacistických cení ľudský život. 11 sériu mal točiť Wong sám a bolo by sa načo pozerať. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama