Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Starý český filmy jsou pro mne prostě TABU. Vadí mi na nich jejich neúplnost, teatrálnost. Prostě mi přijde, že ty filmy jsou o ničem. Málokterý z nich mne prostě zaujme tím, že je super nebo má skvělou pointu a tak. Ducháček mezi ně nepatří. Tomuhle filmu jsem se před lety během mé Pouti 300 vyhnul, protože mne to už nebavilo. O moc jsem nepřišel. Bonusový body za místní v celku vtipné scénky. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No, +- 170. nejlepší film historie. O tom by se dalo velmi jednoduše pochybovat. Zajímalo by mě, jak by veškerá hodnocení vypadala, kdyby měla třeba 100 000 hlasů. To by se asi děly věci. Tahle komedie byla pro mě vyloženým průměrem, protože pár fórů sice dobrých bylo, ale jinak je to mlácení prázdné slámy. 60% ()

Reklama

Thommie 

všechny recenze uživatele

Předesílám: Jest to to nejlepší, co Burian kdy zahrál! Málo filmů pro pamětníky mám tak rád jako tento. Je to ukázka dokonalosti českého scénáře. Samozřejmě velké poděkování patří panu Burianovi, protože bez něj by nestačil ani ten scénář, ale nutno zase říci, že tady hrajou všichni dobře. Film nepostrádá nic co má správná komedie mít: Vtip, půvabnou dívku, zajímavé prostředí. Prostředí! Přímo ho... o něm mohu říct, že ho mám rád a nemálo. Trochu právničiny, trochu finančních 'čachrů' + Vlasta Burian jakožto pravý profík a je vymalováno... Co si budeme vykládat. ()

EvaM 

všechny recenze uživatele

Tento, podle mého názoru nejskvělejší a nejpovedenější film s Vlastou Burianem si zaslouží více než pět hvězdiček. Mistr humoru - Vlasta Burian v něm odvedl kus vynikající práce, ale i výkony všech herců, včetně režie, hudby, scénáře a všeho , co k filmu patří, se rovná 5 hvězdičkám. Lehký, odpočinkový,nenásilný a přirozený humor donutí člověka po shlédnutí filmu k velmi dobré náladě. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Klasika ceskeho cernobileho filmu s kralem komiku v hlavni roli.Myslim,ze patri mezi nejlepsi kousky Vlasty Buriana a ackoliv na stare kousky moc nejsem,tohle je opravdu povedena komedie,Wassermanem dobre napsana a Lamacem dobre zrezirovana.Ostatni herci jen prihravaji a jakmile Burian zmizi z platna,film ztrati tempo a nema co nabidnout.To je ale u Burianovych filmu vlastne normalni.Davam jasne cernobilych 90%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film bol ozvučený v tej dobe v špičkovom nemeckom hudobnom štúdiu Tobis-Klangfilm. (Raccoon.city)
  • Film byl v roce 2022 digitálně restaurován za spolupráce Národního filmového archivu a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ve studiích Universal Production Partners a Soundsquare v Praze. (sator)

Reklama

Reklama