Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 15

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Recenze (794)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Další Černá labuť (2010). Ale jelikož jsem byl naučený nelhat a být upřímný, tak raději napíšu upřímný komentář, než lhát, že se mi film líbil. Protože nelíbil. A to opravdu ne. A to do té míry, že stejně jako u Černé labutě jsem vlastně jediný z mé řady uživatelů, kdo má takhle nízké hodnocení. Ale asi se to holt občas stane, že můj subjektivní pohled je prostě o parník jinde. Ale tenhle film o mém oblíbeném Avengerovi je vlastně neuvěřitelně chaotický, přepálený a v druhé půlce až ab absurdum. Nehledě na stylizaci, která je nejen chaotická ale místy až epileptická. Je hezké pomrkávání na Raimiho trilogii, nebo Spidey s pupkem s teplákách. Ale pořád to jsou téměř dvě hodiny, které jsou tak neuvěřitelně over the top až skoro na úrovni parodie. Ta jedna hvězda je za komiksovou stylizaci, kterou si Sony patentovalo a dabing. Hlasy jsou totiž skvělé a když stylizace vypráví normální příběh, tak je super. Ovšem jakmile se dají do pohybu dimenze, tak mám z té podívané až skoro kopřivku. Rád bych řekl, že chápu to nadšení kolem filmu. Ale já ho vlastně nechápu. (27 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Od Raimiho Spider-mana 2 tu nebol taký silný, epický a zároveň komiksový Spidey. Jednoduché a pritom pekne vygradované dobrodružstvo, ktoré má v sebe všetky tie veci, ktoré máme na tomto hrdinovi radi. Jeden z tých filmov, pri ktorých mi príde neuveriteľne zbytočné sa rozpisovať. Všetko fungovalo ako malo. Aspoň pre mňa. Už teraz viem, že sa k tomu budem vracať vždy keď dostanem chuť na oldschool dobrodružstvo hoci v novom háve. A pre mňa funkčnejšie a úprimnejšie než akákoľvek súčasná marvelovka. Obrovské nadšenie a zaslúžený Oscar. Animácia tu bola naozaj úchvatná. A Nicolas Cage rules! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"But in our own way, we are all Spider-Man." _____________ Nikdy by ma nenapadlo, že práve animovaný Spider-Man bude jedným z najlepších superhrdinských filmov, aké som v poslednej dobe videl. Už keď som tento film pozeral pred pár rokmi prvýkrát, tak som si myslel, že sa jedná o naozaj výnimočnú komiksovku, ale po minulotýždňovom rewatchi som sa v tomto názore už iba utvrdil a som presvedčený o tom, že Spider-Man: Into the Spider-Verse je bez diskusie revolučným animákom. Vizuál tohto filmu je špičkový, postavy v ňom vyzerajú ako nakreslené na papier a človek má pri jeho sledovaní pocit, že číta komiks. Okrem toho sa tvorcom veľmi vydaril aj soundtrack – z tej hudby som mal niekoľkokrát zimomriavky, výber skladieb bol skutočnou trefou do čierneho (SPOILER: najsilnejšia scéna sprevádzaná hudobným podmasom bol asi trúchliaci New York, krátko po smrti Petra Parkera). Avšak mňa na tomto filme najviac potešila jedna, úplne iná vec – hlavným záporákom bol samotný Wilson Fisk/Kingpin, ktorého prítomnosť by mala potešiť každého fanúšika seriálového Daredevila. To, že sa tu objaví som si pamätal iba veľmi matne a o to viac som sa potom na druhé zhliadnutie animovaného Spideyho tešil. Jediným sklamaním pre mňa bolo to, že Kingpina nedaboval Vincent D'Onofrio, ktorý túto úlohu stvárnil práve v seriálovom DD. Jeho hlas sedí postave Wilsona Fiska ako uliaty a ak by zaznel aj tu, tak by bol pre mňa tento film dokonalý. Ale aj napriek tomu som si rýchlo zvykol aj na hlas Lieva Schreibera... A čerešničkou na torte k tomuto všetkému sú perfektné dialógy (niektoré z nich si človek po dopozeraní aj skutočne zapamätá) a bombastické akčné scény, každá jedna z nich je premyslená a jednoducho vyráža dych. Naozaj nemôžem dať menej ako 9,5 lepkavých pavučín z 10, Spider-Verse má obrovský potenciál a ja sa už teraz nemôžem dočkať toho, ako bude tento príbeh pokračovaťEdit (10.8.23): Po treťom zhliadnutí tohto filmu som doslova stratil slová... Moje nadšenie bolo ešte o kus väčšie ako naposledy ❤️ ___ Nezpochybniteľný gamechanger animovanej tvorby. _____________ "You’re on your way. Just keep going." ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Spousta věcí dobrých a chytrých, stejně jako zábavných (i když podle mustru, jak postavy, tak vtipy). Bohužel dojem zůstal spíš z té sentimentální limonáda o dospívání, rodině, hodnotách, napravování atd atd atd. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl animovaného Spider-mana s kumpány z jiných dimenzí charakterizovat jedním přívlastkem, tak to bude jednoznačně "svěží". Už dlouho jsem neviděl film s tak dobře nakombinovaným mixem nápadů, uvolněnou atmosférou a dokonalou audiovizuální stylizací. Zapomeňte na všechny hrané pecky z MCU a pokusy o pecky z DCU a ponořte se do pestrobarevného Brooklynu, budete bohatě odměněni. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadovo ide o luxusnú záležitosť, pretože komiks tu skutočne ožil a chrlí čaro kresieb v tej najidentickejšej forme. Spider-Man: Paralelní světy navyše rozpohyboval neblbý príbeh. Vlastne využil až podivne veľké a zbytočné množstvo existujúcich fimov, kde Tobey Maguire, Andrew Garfield a Tom Holland špinia mesto, a urobil z toho zápletku. Nahnal totiž na scénu viacero verzií Spider-manov. Ja som sa určite kochal hlavne vizuálom, ale príbeh ma bavil, pretože bol tak nejako naoko premakaný, ale pritom vlastne správne komiksovo jednoduchý, vsádzajúci všetko na vzhľad a sympatickosť postáv. Čo však zrážalo dojem bola účasť prasátka a fakt, že naozaj nie som fanúšik výstrekov pavučiny. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Ucházející animovaný Spiderman, který sráží umělecké pojetí v podobě snížené počtu snímků objektů nebo postav. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Rôzne dimenzie, rôzni Spider superhridnovia, príbeh slabučký, humor minimálny a celé to je hrozne preplácané. Navyše to vyzerá, že Milesov otec je jediný policajt v NY, vždy keď sa niekde niečo deje, tak tam dorazí práve on :) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Po pomalsom rozjazde fakt prekvapivo dobre, neustale sa nieco deje, bitky su cool, animacia je super, spider-parta je faktze zaujimava, pribehovo je to ok, hudba je vyrazna, vtipy sice nie su ha-ha ale nevadia... Pre mna velmi prijemne prekvapenie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nadupané a po všech směrech nápadité a natřískané odkazy. Chtěl jsem to mít rád, ale dějově mě to postupně natolik uspalo, že jsem tu přeplácanou smršť v závěru už prakticky přestával vnímat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie som nejaký intelektuál, alebo hater, som skôr ( čo sa týka filmového umenia ) akési veľké decko, ktoré sa aj v tom vyššom veku vie zabaviť na rozprávkach a filmoch pre mladistvých. A tak som sa na toho nového Spideyho vypravil a čakal, že to bude paráda ( kritiky sú po celom svete viacmenej nadšené ). A preto akosi nechápem, prečo takto podaný komiksový spektákel, nezavadil o môj radar snímajúci odviazanú filmovú zábavu. Nudil som sa ohromne. Ale možno to bolo len akýmsi čudným prejavom, ktorý visel v ten deň vo vzduchu, alebo postavením hviezd, alebo proste to nieje tak úžasné, ako to tu každý kričí. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš moc komiksově šílený a chaotický. Ale rozhodně nemůžu říct, že bych se u toho nudil. Po animační stránce je Spider-Man naprosto dech beroucí dílo - suprová práce s barvami, kamerou, plus nadupaná a vtipná akce, která je protkaná celkem originálním nápadem ohledně odlišných paralelních světů, který se od těch klasických superhrdinských zápletek vcelku dost liší. Koukalo se na to hrozně pěkně, ovšem stejně musím přiznat, že jsem si film užíval o něco více, když trochu zpomalil tempo. Snímek je to teda ale extrémně přeceňovanej. Jako... líbilo se mi to. Ale to šíleně velký hodnocení na čsfd si to podle mě zas až tak nezaslouží. To ten Andersenův Psí ostrov je lepší poupátko. Slabší 4* ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Nádherný a jedinečný styl kresby, ale bohužel ho shazuje příšerná animace. Ta je totiž zasekaná a snímky drží na obrazovce moc dlouho, prostě z toho bolí oči. Film je jinak správně říznutý humorem, akcí a i trochou trapnosti jak už to u takových filmů bývá. Celkově bych řekl, že je to velmi povedené. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bylo super sledovat tenhle animák. Skvělá animace, ty komiksové prostřihy v tom byly dost dobrý. Vtipný cameo Stana Lee a zajímavé verze Spidermana ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak za mě tedy navoněná bída. Příběh jakž takž ušel, záporáci v poho a z hlavních postav se mi líbila jen Spider-Gwen. Ostatní postavy nudné a hlavní mě vyloženě štvala. Ještě jsem se nedostal k přečtení Ultimátního zrodu Moralese, ale doufám, že není tak ufňukaný a nesympatický jako tady. Graficky to je koukatelné, ale jít na to do kina, byl bych asi hodně naštvaný. Za mě 40% :( ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák! Podobně jako mnozí i já jsem tomuhle filmu na začátku moc nevěřila, trailery (zejména animace) se mi moc nezamlouvaly a kino nebylo v plánu. Ani těm nadšeným recenzím se mi nechtělo věřit, tak jsem nakonec do kina zašla, abych se přesvědčila na vlastní oči (a uši). Takovou pecku jsem fakt nečekala, tenhle Spider-Man mě přikoval do sedačky jako už dlouho žádný animák ne. Příběh je možná někdy lehce předvídatelný nebo podobný jiným verzím spidermanovského originu, mnohem častěji ale dokáže opravdu překvapit a potěšit. Hlavní hrdina Miles Morales je sympaťák a pozorovat jeho interakci jak s příbuznými tak s ostatními "spiderlidmi" byla čirá radost. Ani záporaci nezůstali pozadu, zaujal mě především Prowler a pobavila "jiná" verze Doc Oca. Zdejší verze Kingpina byla co do fyzického vzhledu na můj vkus kapku přehnaná, ale když jde o tak skvělý animák, velmi ráda se přes to přenesu. Co do osobnosti, nebála bych se tohohle Kingpina přirovnat k seriálové verzi Vincenta D'Onofria ze seriálového Daredevila a hodně se mi líbila jeho motivace pro to, co dělal. V jistých momentech jsem mu i fandila. Když už jsem nakousla vzhled, tak na animaci jsem si rychle zvykla a užívala si, jak si s ní tvůrci vyhráli, nedivím se, že si ji v Sony hned dali patentovat. Btw. zvěsti o rozpohybovaných komiksových panelech nejsou přehnané, a je to fakt sranda. Neméně potěší i četné odkazy a bude Vám do breku jak u camea Stana Leeho tak u vzpomínky na něj mezi titulkami. Nádhera, těším se na pokračování. 10/10 ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama