Reklama

Reklama

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Recenze (792)

JFL 

všechny recenze uživatele

Od dob Speed Racera sourozenců Wachowských první film, který koncepčně pracuje s barvami a který každou scénou uchvacuje svou formální a stylovou kreativitou, ale také uhrančivou kinetičností. Na poli animace navíc neskutečné zjevení, které v rámci celovečeráků nemá žádného genealogického předchůdce. Kořeny tohoto unikátního snímku, potažmo jeho jednotlivých postupů leží spíše ve videohrách či online videích, ale přesto nenajdeme žádný jiný jeden titul, který by je totožným způsobem spojoval. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Zrodila se hvězda. Animované filmy dostaly novou kategorii - živý komiks. Pro fanoušky je to balzám od chvíle co komiksový svět hrdinů dobyl Hollywood. Pokud se producenti rozhodnou tímhle způsobem zpracovat i další postavy Stanova universa, je na co se těšit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO BANKSY? Poněkud epileptický animák, při jehož sledování člověk prostě nemůže všechnu tu vizuální a slovní ekvilibristiku pobrat napoprvé, ale snímek je to po čertech zábavný a spojuje to klasické ze světa Marvel s netradičním do funkčního celku. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi nejkomiksovější film, co jsem v životě viděl. Už jen pro tu unikátní výtvarnou / formální stylizaci si to zaslouží potlesk. Nicméně ono to právoplatně funguje i po stránce scénáře, a to mnohem lépe, než většina hraných komiksových filmů. Možná jen emocionální linka trochu hapruje, ale v tom je asi chyba ve mně - animáky ve mne emoce nedokážou vzbudit takřka nikdy. Za pozornost nicméně stojí, jak Spider-verse nenuceně představuje svébytného černošského hrdinu, aniž by to takřka komukoli přišlo divné. Miles Morales je prostě sympatická a dobře napsaná postava. Ne jako přechválený Black Panther, který nadšené recenze musel sbírat na politickou objednávku, protože jinak k nim nebyl důvod. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Esence komiksového filmu. Největší překvapení roku a nejnabušenější Spidey filmové historie. Nerdi umřou blahem. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Miles Morales byl obyčejný student a puberťák, než ho kousl radioaktivní pavouk. Teď se musí naučit ovládat své schopnosti a stát se hrdinou dřív, než podivný experiment zničí celý New York. Naštěstí mu ale pomůžou pavoučí hrdinové z jiných dimenzí… a je to super. Animovaný Spidey je agresivně, svižně a moderně pojatá jízda, na kterou se díky skvělé comicsové stylizaci výborně kouká, má výtečnou akci a funguje v ní humor i drama. Navíc chytře využívá toho, že v animované podobě lze vymýšlet šílenosti, které by v té hrané nemohly fungovat. Jedna z nejlepších comicsovek posledních let. A dost možná vůbec nejlepší Spider-Man. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $190,241,310Tržby Celosvetovo $384,256,930 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,652,794║ Tržby za predaj DVD v USA $11,184,906║ Konečne na záver roka niečo podarené a nadmieru. Išiel som do kolien! Dokonca to schová s prehľadom aj tohto ročné (2018) komiksovky. Ale poďme pekne poporiadku: Veru keď som videl pôvodne ukážku, tak som doslova mávol rokou, pomyslel čo im šibe??!!! zase ďalší Spider-man, to už sa nedá a ešte v takej ošuntelej grafike, ani náhodou som nemal v pláne to vidieť, očakávania pre mňa žiadne. Lenže prišlo nakoniec k veci, ospevujúce kritiky ma nenechali na pochybách, obrátili moju nedôveru na ruby a nakoniec som tomu dal šancu. A teda, tvorcovia mi vytreli zrak a asi väčšine, tých čo obľubujú komiksové filmy, prípadne tohto hrdinu, o ktorom som videl zatiaľ všetky kino filmy práve v prítmí kinosály na striebornom plátne. Takže ak dobre rátam v poradí 7 kino film o tomto hrdinovi je aj najlepší. Využíva naplno potenciál, údernosť. Aj keď mi na začiatok sekajúca grafika - vizuál asi prvých 15minút aj troška vydala ale zvykol som si, po úvode keď sa nám v spleti scénok zhrnie čo bolo, ako hrdina funguje a kto je jeho nástupca, to naberie na razancii a zabáva a udivuje nápaditosťou, či poctami stvoriteľom predlohy až do konca. Kvitujem dobrý nápad s ponúknutou výtvarnou stránkou animáku, rovnako tak zlúčenie komisovej biografie hrdinu v rôznych podobách - dimenziách. Pre mňa úplne jasný adept na Oscara za animovaný film. /videl v kine: 100%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komiksové filmy jsou přežité, nenápadité, dávno spící na vavřínech stále toho samého, jakkoli mnohdy stále ještě, naštěstí, bývají dostatečně zábavné. Působí, že dojíždějí na volnoběh, kdy se z velkých hráčů na trhu bojí kdokoli cokoli změnit a všichni dělají to samé v bleděmodrém. A najednou, světe div se že zrovna ze stáje zaprděné Sony, přijde (i když díky zdejší energii platí, že spíše přiletí) hravostí, nápaditostí, svébytností a komiksovou esencí tryskající komiksárna s velkým (nejen) K, která ukazuje, kudy by se žánr mohl/měl ubírat. Ovšem i pokud si následovníky najde, tak se bude stěží překonávat. Jakkoli problémy nesporně má. Především se snaží být značně emocionální, ovšem ne vždy se to daří. Větší zádrhel je, že se snaží o pochytání snad všech spider-zajíců co jich jen na světě je. Což má za následek, že záporáci i většina paralelních Spideyů je trestuhodně nevyužitá či vyloženě do počtu a že to celé působí trochu přeplácaně (což však platí o všem pod záštitou dua Lord/Miller). I tak se však s přehledem jedná o nejlepší superhrdinskou komiksárnu od Velké šestky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už jsem měl takovej pocit a kecy, že ty filmy jsou furt stejný a nic mě nedokáže nadchnout. Tahle BOMBA mi, ale vrátila naději. Užil jsem si každou vteřinu a po skončení jsem měl okamžitě chuť si to pustit znova. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Spiderman, co jsem viděla. Zítra musím pustit znovu, protože jsem se místy nestíhala vším kochat a plno detailů mi určitě uniklo :o) Je to hravé, rychlé, nápadité, vtipné i dojemné a extrémně barevné. Nečekané překvapení :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď to znie dosť neuveriteľne, tak v roku 2018 vzniklo iba sedem komiksových hraných filmov. Venom, Avengers 3, Ant-Man 2, Deadpool 2, Aquaman, Black Panther a animovaný Spider-Man. Ak by som mal zostavovať rebríček najlepších, tak ho bez jedinej výčitky svedomia zaradím na prvé resp. druhé (fakt si neviem vybrať medzi ním a Avengers 3). je plný bombastickej a skvele premyslenej akcie. Má super dialógy a zábavné hlášky. Vizuál je tiež super a scenár obsahuje snáď desiatky strašne dobrých, sviežich nápadov. Je to vtipné i dojemné a okamžite budete mať chuť na druhý diel. Najviac ma bavilo asi to, čo aj väčšinu ostatných divákov a to je množstvo Spider-Manov, z nich niektorí sú skutočne dosť bizarní, ale bizarní úžasným, ťažko napodobiteľným spôsobom. Je to šialená divočina. Zbožňujem ju. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle animak me vubec nelakal, ale nebylo vecer na co koukat, tak jsem mu dal sanci a byl jsem fakt hodne prijemne prekvapenej. Film je ze zacatku spis komedie se spoustou dobrejch foru, aby se postupne presunul do dost mozna jednoho z nejakcnejsich MCU filmu. Pribeh neni sice buhvijak komplikovanej, ale rozhodne dostacuje a dava prostor tvurcum pro ty vizualni hratky. Vetsina postav jsou naprosty sympataci, zaporaci jsou taky v pohode, ale hlavne tu jde o tu vizualni stranku. Ta je jednim slovem uzasna, misty skutecne jako ozivlej komiks, film diky tomu pusobi silene svizne, ale je pravda, ze obcas to je uz trochu moc na ukor prehlednosti. Ale i tak skvela svizna a vtipna zabava a na film s chuti jeste nekdy kouknu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který Petera Parkera převrací naruby, a rovnou do toho ještě servíruje Milese Moralese, jehož proměna v hrdinu je stejně tak efektivní a převratná, jako je dojemná. Slzy, smích, radost, zkrátka jedny z nejhezčích pocitů v kině, jaké jsem kdy zažil. A to se počítá. Spider-Man: Into the Spider-Verse - 100 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V přeneseném i doslovném smyslu barvitý animák. Svižně odsýpá ne úplně tradiční příběh o superhrdinovi, který dokáže i ono již mnohokrát viděné příjemně ozvláštnit. V závěru se nevyhneme tradičním klišé, ale nic jiného snad ani nikdo nečekal. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vždy je skvělé být u toho, když se zrovna přepisuje historie. Animovaný Spider-Man totiž ohromí i diváka, kterého nechává celá mánie okolo komiksových filmů zcela chladným. Film navíc vše nesází jen na revoluční vizuální pojetí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Lord s Millerem si připisují další velezábavnou pecku. Vizuálně nejnabouchanější film minimálně roku, který v divokém tempu vypráví neméně divoký příběh, spojující origin s týmovkou s paralelními verzemi hrdiny, kdy je původní Spider-man/Peter Parker za zahořklého losera a neochotného mentora a na návštěvu zaskočí i Spider-prase. Hlavně ve finále je to neskutečně zběsilé, epické a ultrakomiksové a celkově pak milé, vtipné a nápadité. Hrané komiksárny jen tiše závidí. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama