Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Recenze (190)

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkce Darren Aronofsky? Proboha proč? Protože je to drama, kde všichni trpí? Ale teda na něj docela nevýrazné drama. A Arnoldova přítomnost v něm je bez debaty WTF roku 2017. Jakoby hrál místo Seana Penna ve 21 gramech. Ukažte mi jediného člověka alespoň trochu se věnujícímu filmům (ať již jako divák nebo tvůrce), kterému to nepřijde unreal. Jinak vyobrazení zodpovědnosti pracovníků v řídícím středisku letiště je zde neokoukané a silné, a Scoot McNairy hraje důstojně. Tak, jak bylo potřeba. Scenáristicky se příběh mohl vyvinout jinak, zajímavěji. Takhle film zapadá prachem, než skončí závěrečné titulky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nový Konan je mrtev stejně jako Árný! Ten už se nevrátí, neboť mu evidentně zbývají síly akorát tak na pičoidní melodramata, zábavná jako píchání katolických panen a záživná jako rozdrcené sklo s hřebíky. A tak tu po Magi máme Magi 2, dochucující tentokráte odvar z Dostojevského ponožek, kde Árnýmu nyní kromě dcerušky hnije už i manželka, on pouze plynule vyměnil postapokalyptickou Ameriku za předapokalyptickou a místo smutného Američana paroduje smutného Ukrajince. V neherecké kakofonii univerzální obrnové grimasy se s ním filmem devadesát minut od ničeho k ničemu navíc potácí i neméně nadaný smutný dispečer, a jediným Následkem je tak špatně zahraná, otravná a povrchní nuda, nápaditá a přínosná jako endoprotéza pro hady. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,5miliónaTržby Celosvetovo $672,000▐ Výzorom skôr taká lacnejšia TV produkcia, čo by ani moc v tomto prípade nevadilo. Dejovo táto smutná udalosť strhne ale zručnejší režisér by z toho dostal viac. Herecky to ujde. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť súdna dráma, ale nie je. Mohlo to byť drsné revenge movie, ale nie je. Nie je to však ani akčný film. A ani triler o psychopatickom stalkerovi. Je to dráma, ale nefunguje v nej skoro nič. Atmosféra je síce patrične pochmúrna, ale celá snímka vyzerá nepríjemne televízne a nízkorozpočtovo. Arnold Schwarzenegger je v čisto neakčnej a ku koncu vlastne dosť brutálnej úlohe v pohode (ale v Maggie sa mi páčil viac), ale všetci ostatní herci sú dosť strašní. Bohužiaľ vrátane Arnieho plnohodnotného „spoluhráča“, ktorého herecký predstaviteľ podáva veľmi zlý, slabý a rozčuľujúci výkon. Keď sa po veľmi dlhom čase konečne obaja prvý raz stretnú, dopadne to dosť nečakane, čo ma prekvapilo a zaskočilo, ale to je len jeden z mála plusov tejto nevydarenej, nešťastnej snímky. Keby nemala Arnolda, dám 20%. Produkcia: Darren Aronofsky. Wtf. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo další poguvernátorský pecky jako byl LAST STAND nebo SABOTAGE jde radši Arnold směrem MAGGIE a opřel se do zkroušenýho ukrajince v týhle dramatický unylosti, kde musíme navíc půlku stopáže trpět strasti druhý postavy - nudnýho odsouzeníhodnýho blbečka na pěst. Celý se to snaží být tím, čím prostě vzhledem ke svý banalitě a absenci talentu není. To vypadá, že se náš rakušácký polobůh místo zábavností snaží na sklonku kariéry točit prostě filmy, kterým se sice nikdo za nic nevysměje, ale zato krásně vyšumí do nicoty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen se mu podívám do očí. Ukážu mu fotku své rodiny a pak chci, aby se omluvil. Nikdo se mi neomluvil." Začalo to dobře. Srazila se letadla, kupa mrtvých a já jsem hned věděl, že je v tom sabotáž, terorismus nebo vládní spiknutí. Nebylo. Místo toho přišlo slzavé údolí. Rozpíjelo mi obrazovku, korodovalo mi konektory a vytékalo mi reproduktory na podlahu. A já pořád doufal, že si Roman alespoň na chvilku trochu zaterminátoruje, zaconnanuje nebo zakomanduje, ale on jen trpěl a já s ním. Až do úplného konce, který jsem si snad ani nezasloužil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Niekedy pred rokmi by som si určite neprial, aby môj vtedajší mimoriadny obľúbenec a akčný idol Arnold Schwarzenegger skončil práve pri takýchto filmoch, ale vzhľadom na jeho stav mi to v súčasnosti príde ako najlepšia možnosť. Už to v sebe ani trochu nemá, vidno to hlavne na pohyboch a tak už mi príde absolútne nepoužiteľný nielen v akčnom, ale ani v ľubovoľnom spriaznenom žánri, kde by mal vziať do ruky kľudne aj pištoľ. No už toho v akčnom žánri dokázal dosť a tak s tým nemám problém a rád si ho pozriem aj v niečom inom, pričom ho musím pochváliť, že si vyberá zaujímavé a neopozerané témy a toto spĺňa aj Aftermath. Určite to nie je žiadna dráma s oscarovými ambíciami, na to je ten scenár až moc jednoduchý a nenápaditý, ale mna náhodou táto neopozeraná téma s chybou v riadiacom centre, ktorý zničila a pokazila životy stovkám ľudí zaujala dostatočne a navyše film nie je prehnane dlhý a tak ma to bavilo vlastne po celý čas. A páčilo sa mi, že to nepôsobí tak čiernobielo, aspoň tu kontrolór nepôsobí ako nejaký záporák, ktorému je všetko jedno, ale normálny človek, ktorého to tiež radikálne zasiahlo a pritom to nebola zase úplne jeho chyba. No kvôli tomuto zase chýba údernejšie finále, lebo ako divák som tu vôbec nedokázal pociťovať túžbu po pomste, ale aj tak sa mi páčila aj záverečná fáza a nemám tu väčší problém. Inak filmu by určite prospelo aj trochu zaujímavejšie obsadenie, Arnold Schwarzenegger mi tu vyhovoval, nie je to samozrejme žiadny veľký herec, ale uhral to so cťou, no kontrolór je zúfalo necharizmatický. Ale aspoň sú všetky dôležité postavy dostatočne zaujímavé aj sami o sebe. A režijne je to tiež len čisto žánrový priemer, tu jednoducho neboli žiadne ambície. Takže celkovo sa určite nejedná o nejaké výnimočné dielo, ale mne sa to páčilo a tak nemám problém s dobrým hodnotením. Rovnako ako mi nebude vadiť, ak sa už Schwarzenegger bude držať len takýchto filmov a úloh, akčný Last stand sa ešte vydaril, ale odvtedy to už išlo s jeho kariérou riadne dolu vodou až skončil pri trápnom a neznesiteľnom poslednom Terminátorovi a tak Maggie alebo tento Aftermath mu u mňa dosť vylepšili reputáciu. 71% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podstatně stravitelnější, než bych čekal. Arnold po druhé v kariéře (po Maggie) na stará kolena opravdu hraje, a i když to neni tak vděčná role, jakou oplýval Sly v Creedovi, ta snaha se jednoznačně cení a vůbec to působí příjemně autenticky. Navíc je film režijně a řemeslně zvládnutý na jedničku. Ačkoliv tedy vizuálně to není žádná paráda, tak mě nejvíc zaujal hudební podkres, který konstantně dodával jednotlivým scénám tíživý nádech dramatičnosti, které si toto nepříjemné téma jednoznačně žádá. Navíc i standardních 90 minut z filmu dělá lehce odsýpající zážitek, který ani po hodině nezačne nudit a v ten správný okamžik šlápne na plyn, přečemž už nedá vydechnout až do konce. Žádná nezapomenutelná pecka, ovšem o to více příjemnější jednohubka...8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z kusů inspirovaných skutečnými událostmi potvrzuje, že Arnold Schwarzenegger už zdaleka není tahákem a končí u něho průměrné látky. Zároveň se nás snaží přesvědčit, že charakterní herectví pro něj není sprostým slovem. A má docela pravdu. Drama o muži, který při leteckém neštěstí přijde o těhotnou dceru a manželku, sleduje jeho vyrovnávání se s krutým direktem, stejně jako zhroucení letového dispečera, který měl zrovna službu. Letecká společnost nabízí odškodné, Arnold čeká spíš obyčejnou omluvu. Snímek, jehož rozpočet by v 90. letech nestačil ani na Arnoldův honorář, se vrací do události roku 2002, kdy s jinými jmény i souvislostmi připomíná jedno fatální rozhodnutí: zřejmě pod vlivem pracovního vytížení i údržby systému na přístrojích. Letos sedmdesátiletý Arnold navazuje na předchozí štaci v Maggie – je zamyšlený, zlomený, strhaný, což příjemně narušuje jeho hvězdnou auru. A mimochodem zraje jako víno. Samozřejmě 90% diváků by si přála, aby vzal do ruky sekyru a rozmlátil několik kanceláří letecké společnosti. Není to průšvih, ale zítra oněch 90% diváků nebude tušit, o čem to vlastně celé bylo. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Porovnávať takýto snímok z hľadiska príbehu s predchádzajúcim Arnieho filmom (Maggie), takým spôsobom ako to urobil "verbal", je kurva neúctivé. Takže za mňa si v tomto prípade za úplného kokotka. Dráma má rovnako ako iné žánre svoje špecifiká. Skrátka, buď vás "dostane", emocionálne zasiahne, alebo ju ako mnohí diváci prezívate. "Aftermath" nie je žiadnym dramatickým skvostom, ktorý vás dojme natoľko, že by ste potrebovali pakel "šnuptichlov", no na druhej strane, rozhodne žiadnou hanbou filmovému priemyslu. Ďalším problémom je pre mňa fakt, že podaktorí komentujú tento snímok ako čitateľný, predvídateľný. No ja neviem či sú tu mnohí alkoholici, či na drogách, ktorým vyhoreli bunky v mozgu, no toto je film podľa skutočnosti, čiže kurva takmer všetci vedia kam tento príbeh speje ešte skôr, ako sa ho odhodlajú vzhliadnuť (teda aspoň tí čo poznajú okolnosti). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příběh který nemá vítěze jen poražené. Solidní depka u které od začátku víte, že nedopadne dobře ani pro jednoho ze dvou hlavních aktérů pochopitelně pokud případ znáte, tak pro vás jakékoliv překvapení odpadá, ale to by nevadilo. Bohužel film je dost povrchní a některé věci které by si zasloužili rozvinout jsou potlačené na úkor natahovaných nic neříkajících scén. Jinak co se Arnieho týče, tak sprchovací scénu si mohl odpustit (fakt už nemá tělo jako Terminátor) ale po herecké stránce mu není co vytknout s vrásčitým zarostlým obličejem mu jdou dramatické role nečekaně dobře škoda, že film je čistý průměr a proto víc než lepší 3* nedostane.65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Arnold na staré kolená začína podávať zaujímavé herecké výkony, čo by som ani ja, jeho starý fanda nepovedal. Otázne je nakoľko mu pristanú tieto role zronených a uplakaných otcov. Film má atmosférou dosť blízko k jeho poslednému filmu Maggie. Arnold urobil určite maximum, ale film je hlavne režisérova vízia a to v tomto prípade nevydalo na viac ako priemer. Vo výbornej roli sa prezentoval K. Zegers , asi nikto by s ním nemenil. Nie je ľahké mať na svedomí toľko životov. Hlavný problém filmu je, že sa až príliš sústredí na utrpenie hlavných hrdinov. Celý je až po okraj preplnený žiaľom a smútkom, no paradoxné je, že vás až tak citovo nerozhádže. Aftermath na papieri scenára asi nevyzeral zle, ale výsledok trochu sklamal. Dúfam, že Arnold bude mať šťastie na nejakú silnú rolu a film ktorým silno zaboduje. Prajem mu to! 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To nejhorší z americké kinematografie? Jednoznačně přehnaně sebelítostiví hrdinové, bloudící v ufňukaném a ubíjejícím dramatu, podaném navíc v rádoby oscarovém balení. Odpornost, ale... má to Arnolda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Normálně bych klidně tomuhle filmu vlepil i druhou hvězdu, protože horší filmy opravdu existují (každá druhá Cageovka a úplně každý Seagal), ale v tomhle hraje Arnold. A na film se nemůžu dívat stejnou optikou jako na béčkové braky. Bohužel ale musím uznat že můj akční idol míří, pokud nechce zcela vyklidit místo před kamerou, právě do kalných, zabahněných a zatuchle zavánějících stok. Arnolde, proč? Já se ptám proč? 15% za jedinou solidní scénu na věži. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Někteří tvůrci umí točit silný filmy o banálních věcech, jiní točí banální filmy o silných tématech. Arnold by si před definitivním důchodem zasloužil lepší pecku - třeba film o poustevnickým bačovi, kterýmu zlotřilá korporace vyvraždí stádečko koz a on si jde s brokovnicí a motykou v rukách pro svou pomstu. Charisma na to má a pořád by šlo o dílo záživnější, než jakým je bezkrevný a povrchní drámo o selhání, tragédii a odpuštění. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád, že Arnie toči zas filmy, ale radšej by som ho videl v akčnejšej polohe, ktorá mu proste sedí viac ako uplakaný dedo. Aby som to upresnil, nie že by mi tu vadil, ak by zahral nejakú výbornú postavu v dobrej dráme prečo nie, ale toto dobra dráma nieje a Arnie tu nemá moc čo predviesť okrem znudeného xsichtu. 55% - 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, bohužel průměrný film. Bez emocí, napětí nebo scény, která vám vyrazí dech. I ten závěr byl předvídatelný. Jednal bych stejně jako hlavní postava, to dokážu říct naprosto s přehledem. 5/10 = 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Doukoukal jsem to, nutkání vypnout to jsem taky neměl, tak sem dvě dám, ale hovadina to je, to zas lhát sám sobě nebudu. Ten příběh po většinu času zaujmout dokáže, ale nejen že je ke konci čitelný, ona mu hlavně chybí jakákoliv pointa. V podstatě je to stejná sračka jako oscarové Místo u moře, akorát toto se aspoň nikomu necpe jako superúžasnej spektákl. 40% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Roman Melnyk (Arnold Schwarzenegger) se vydává na letiště, protože očekává přílet své ženy Oleny a těhotné dcery Nadiyy, ale tam se dozvídá zdrcující zprávu, že letadlo mělo nehodu... Komorní snímek inspirovaný skutečnými událostmi, kde Arnold předvádí solidní herecký výkon. Arnie si již podobný typ role vyzkoušel ve filmu Maggie (2015). Snímek produkoval Arnold Schwarzenegger a Darren Aronofsky. Walter von Huene pracoval s Arnoldem na několika filmových projektech a zde má kredit Drama Coach to Mr. Schwarzenegger. Dieter Rauter má v závěrečných titulcích kredit jako Stand-In for Mr. Schwarzenegger. Natáčelo se v Cincinnati ve státě Ohio. HODNOCENÍ 60% ()

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama