Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Normálně bych klidně tomuhle filmu vlepil i druhou hvězdu, protože horší filmy opravdu existují (každá druhá Cageovka a úplně každý Seagal), ale v tomhle hraje Arnold. A na film se nemůžu dívat stejnou optikou jako na béčkové braky. Bohužel ale musím uznat že můj akční idol míří, pokud nechce zcela vyklidit místo před kamerou, právě do kalných, zabahněných a zatuchle zavánějících stok. Arnolde, proč? Já se ptám proč? 15% za jedinou solidní scénu na věži. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkce Darren Aronofsky? Proboha proč? Protože je to drama, kde všichni trpí? Ale teda na něj docela nevýrazné drama. A Arnoldova přítomnost v něm je bez debaty WTF roku 2017. Jakoby hrál místo Seana Penna ve 21 gramech. Ukažte mi jediného člověka alespoň trochu se věnujícímu filmům (ať již jako divák nebo tvůrce), kterému to nepřijde unreal. Jinak vyobrazení zodpovědnosti pracovníků v řídícím středisku letiště je zde neokoukané a silné, a Scoot McNairy hraje důstojně. Tak, jak bylo potřeba. Scenáristicky se příběh mohl vyvinout jinak, zajímavěji. Takhle film zapadá prachem, než skončí závěrečné titulky. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Viděla a obdivovala jsem Arnolda ve sci-fi, akčních filmech, kriminálkách i komediích, ale v dramatu je to prvně. I když je všeobecně známo, že není žádný prvotřídní herec, tak zde podal důstojný civilní herecký výkon. Jeho smutek jsem mu věřila a dokonce dokázal rozesmutnit i mne. Jde zde o drama dvou osob a jejich svědomí. Arnold se projevil jako ten výraznější, nepřehrával a prezentoval se důstojně. Myslím, že jeho příznivci zohlední fakt, že vzhledem ke svému věku vcelku rozumně upustil na rozdíl od Seagala od akčních scén, na které už nemá fyzickou kondici a hledá uplatnění v těch žánrech, kde by ho divák nečekal. Pokud mu to vydrží, může ještě překvapit své fanoušky tím, že není takový béčkový herec, jak byl vždy prezentován. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť súdna dráma, ale nie je. Mohlo to byť drsné revenge movie, ale nie je. Nie je to však ani akčný film. A ani triler o psychopatickom stalkerovi. Je to dráma, ale nefunguje v nej skoro nič. Atmosféra je síce patrične pochmúrna, ale celá snímka vyzerá nepríjemne televízne a nízkorozpočtovo. Arnold Schwarzenegger je v čisto neakčnej a ku koncu vlastne dosť brutálnej úlohe v pohode (ale v Maggie sa mi páčil viac), ale všetci ostatní herci sú dosť strašní. Bohužiaľ vrátane Arnieho plnohodnotného „spoluhráča“, ktorého herecký predstaviteľ podáva veľmi zlý, slabý a rozčuľujúci výkon. Keď sa po veľmi dlhom čase konečne obaja prvý raz stretnú, dopadne to dosť nečakane, čo ma prekvapilo a zaskočilo, ale to je len jeden z mála plusov tejto nevydarenej, nešťastnej snímky. Keby nemala Arnolda, dám 20%. Produkcia: Darren Aronofsky. Wtf. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podstatně stravitelnější, než bych čekal. Arnold po druhé v kariéře (po Maggie) na stará kolena opravdu hraje, a i když to neni tak vděčná role, jakou oplýval Sly v Creedovi, ta snaha se jednoznačně cení a vůbec to působí příjemně autenticky. Navíc je film režijně a řemeslně zvládnutý na jedničku. Ačkoliv tedy vizuálně to není žádná paráda, tak mě nejvíc zaujal hudební podkres, který konstantně dodával jednotlivým scénám tíživý nádech dramatičnosti, které si toto nepříjemné téma jednoznačně žádá. Navíc i standardních 90 minut z filmu dělá lehce odsýpající zážitek, který ani po hodině nezačne nudit a v ten správný okamžik šlápne na plyn, přečemž už nedá vydechnout až do konce. Žádná nezapomenutelná pecka, ovšem o to více příjemnější jednohubka...8/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná havária, ktorá inšpirovala tvorcov sa stala 1. júla 2002. Let Bashkirian Airlines 2937, na trase Moskva - Barcelona, ktorý mal na palube lietadla Tupolev Tu-154 celkovo 60 cestujúcich a 9 členov posádky, sa zrazil krátko pred polnocou s letom DHL 611, konkrétne nákladným lietadlom Boeing 757-23APF nad nemeckým mestečkom Überlingen. Nákladné lietadlo smerovalo z Brusselu do talianskeho Bergama a obaja veľmi skúsení piloti haváriu neprežili. Ani z prvého spomínaného lietadla sa nepodarilo prežiť žiadnemu z cestujúcich, z ktorých väčšina (45 osôb) boli školopovinné deti. (MikaelSVK)
  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama