Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (921)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $416,769,345Tržby Celosvetovo $1,308,534,046Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,904,249Tržby za predaj DVD v USA $15,360,890║ Ďalšie zbytočne prepálené pokračovanie, ktoré sa zverilo do nesprávnych rúk. Tvorcovia natočili povrchnú zlátaninu, bez nápadu. V podstate okopírovala sa dejová kostra z Jurského Parku: Stratený svet a vznikol takýto nesúrodý paškvíl. Kde si človek môže vybrať, ktorú postavu pre svoju otravnosť bude viac nenávidieť. Najhoršie je že v tomto už nemá čaro ani ústredná dvojica aj keď sa ako tak snaží. Naivita na každom kroku láme väz tomuto nešťastnému nepodarku. Človek už ani nevie a ani nechce veriť keď vytvoria mutáciu dinosaura že Indoraptor, či čo to ako malo byť, fakt otravné. Proste tu zlyháva všetko, najhoršie dopadajú nasilu napchané emócie. Málo len potešia hrátky s tieňmi. Nádych hororu v poslednej štvrtine má niečo do seba ale v tomto celku to nie úplne funkčné. A nejaké to 3D tu ani nie, aspoň som nič zvláštne nepostrehol. Jednoznačne najslabší diel tejto série. /videl v kine 3D verziu: 40%/ __/videl v kine 2D verziu: 45%/ ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete toho debila, co spáchal sebevraždu, ale předtím vypustil asi čtyřicet kousků svých mazlíčků jako jsou tygři, lvi a jiná roztomilá zvířátka, mezi lidi? Tak zhruba stejně debilní je tenhle film a jeho závěr tomu nasazuje korunu. Kde skončila myšlenka Crichtonovy knihy? Devalvovaná v nablblém hollywoodském průjmu. Co u Darwina přimělo Bayonu, který se propracoval až do mé topky režisérů, aby se zhostil režie něčeho takového, to nechápu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým musím povedať, že som na tento film šiel s nulovým očakávaním. Trailery ma nenavnadili a ako veľký fanúšik Jurského parku som sa trochu obával, či sa (aspoň pre mňa) trochu záhadný úspech Jurského sveta nepremení v debakel. Predsa len predchádzajúci film čerpal hlavne z nostalgie a pocitu určitého návratu ku koreňom. Nový film potom už s týmto zase toľko operovať nemôže, pretože návrat už tu bol. A preto sa snaží vyťažiť všetky možné nápady na ozvláštnenie príbehu. Je pekné, že sa vystrieda niekoľko prostredí a nie je to celé iba o jednom ostrove, hoci práve tým bola u série prekročená ďalšia dôležitá hranica, vďaka čomu bude ďalší diel už málinko iným žánrom. Film po celú dobu príjemne ubieha, aspoň mňa nikdy nezačal vyložene nudiť a na mnohých miestach bolo rozhodne na čo pozerať. Oproti minulému dielu je veľmi vidieť zmena režiséra s tým, že J.A. Bayona má svoje korene v mrazivých až hororových snímkach a preto majú niektoré scény atmosféru hutnú tak, že by sa dala krájať. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Technicky prvotřídní americký blockbuster, který ale příšel o duší původních dílů a bohužel i o scénář alespoň toho minulého. Slepit takovýhle rádoby navazující patvar muselo dát docela hodně úsilí, ale dělat z diváka pitomce nutné tak úplně nebylo. Pratt ale nezklame nikdy a Ted Levine v nejlepší roli od American Gangster. Průměr horko tězko. Myslím, že už těch dinosaurů bylo až dost. Problém je, že tenhle biják udělal přes miliardu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si všiml, v kině se nejlépe bavily malé děti. A to zřejmě bude jediná skupina diváků, která film ocení. Jurský svět: Zánik říše je v prvé řadě opravdu líně napsaný snímek. Scénář prvoplánově směřuje k třetímu dílu, děj je tomu výrazně podmíněn a v mnoha místech kvůli tomu působí opravdu hloupě. V jednu chvíli přijde odbočka k jakémusi rodinnému dramatu o klonech, která má fungovat jako morální obhajoba fatálního jednání jedné z postav v závěru filmu. Ale naprosto nefunguje a vyznívá jako obrovsky zbytečný nesmysl. V jiné části filmu se dozvíme, že přežít výbuch sopky v bezprostřední blízkosti je ještě jednodušší, než přežít výbuch atomové bomby, pokud se schováte do ledničky (mrk mrk). Nejnověji vytvořený dinosaurus určený pro bojové účely má mít údajně vysoce vyvinutý čich, ale ve chvíli, kdy se honí za hlavními hrdiny, ho očividně až tak vyvinutý nemá. Pokud už někomu jde opravdu o život, je vždy zachráněn zásahem v poslední chvíli (nejlépe T-Rexem nebo raptorem). Zkrátka když se něco scenáristům hodilo do krámu, logika šla stranou. Napětí žádné. Přísliby odklonění k hororu nenaplněny. Avšak čím tento snímek opravdu výrazně trpí jsou naprosto černobílé a tendenční postavy. Někdo je „zlý“ a někdo je „hodný“. Nic mezi tím. „Zlý“ umře, „hodný“ přežije. Nikdo ničím nepřekvapí. Někdo z děje znenadání zmizí a někdo je pro děj dokonce úplně zbytečný (trapně nevtipný neurotický ajťák). Mně už tohle opravdu nestačí. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Když Claire (Bryce Dallas Howard), Owen (Chris Pratt) a Maisie (Isabella Sermon) narazí na Indo-Raptora v muzeu, jsou na něj upozorněni tím, že táhne muže za kostrou triceratopse. O pár vteřin později obkrouží kostru triceratopse a po mrtvém muži nebo jeho krvi nejsou ani stopy. (LaserJet)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. května 2018 v Madridu. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 170 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama