Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako jednička...to byl osvěžující nový vítr. Tohle je dvojka a nese klasické nedostatky sequelů....víc akce, víc vtipů, víc chyb ve scénáři. Ale celkem to odsejpalo a vtípkům se člověk i zasmál...hlavně když v závěru začne řádit pachycephalosaurus. Škoda, že scén z ostrova nebylo víc. Plus za Goldbluma (by´t nepoužil svoji okřídlenou větu) a za Jamese Cromwella...kdo by řekl, že Zefram Cochran byl kamarád Hammonda, že? ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Druhý Jurský svět je prostě blockbuster, jak má být. Má napětí, má nebezpečí, má emoce, má dítě v nesnázích, má zlého bohatého chlapíka co se snaží vydělat, a hlavně má spoustu dinosaurů. I přes to všechno se jedná o úplně obyčejný a předvídatelný film, jehož veškerá esa jsme znali už před premiérou. Snímek bohužel nedokázal absolutně ničím překvapit, a především nedokázal přinést nic nového. Ať už zápletka s geneticky upraveným dinosaurem, či snad snaha o zpeněžení druhohorních kombajnů, nebo naprosté klišé děckem v ohrožení, nebo na oko tlačené emotivní scény.. to vše už dinosauří série nabídla, a v daleko lepším podání. Skvělý vizuál bohužel nestačí, a z Fallen Kingdom se tak stává pouze nenáročná letní zábava, která za svým předchůdcem zaostává, a následuje tak Ztracený svět v klesající kvalitě druhých dílů. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Název je tentokrát přesnej. Bayona se snaží jak může, ale scénář je tak řídká sračka, že se z ní prostě nic uplácat nedá ... 4/10 ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

...po úspěšném restartu bohužel zvýšili scénáristům přísun koksu a briket. Je z toho slátanina, která rezignuje na většinu věcí, které fungovaly...už jenom chybělo, aby raptoři začali šlapat na kole a posílat si selfíčka s t-rexem :((( ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné obrázky a práce s digitálními efekty. Dinosauři jsou bezmála dokonalí, sopečné erupce taky. Scénář a některé "akční scény" s lidmi v čele jsou tak marné, že se to nedá ani pořádně dokoukat. Tak snad zase příště. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatím všechny Jurské parky byly založeny na jednoduchém schématu. Jeden ostrov, ze začátku to vypadá bezpečně, ale pak se něco pokazí, a zbytek filmu všichni utíkají a křičí. Zánik říše je však rozdělen na dvě půlky. Půl hodiny se budují vztahy a zápletka, pak se utíká... a najednou je zde nové prostředí, budují se znovu vztahy a zápletka, a tempo místo toho aby gradovalo, zpomalí se jako na začátku nového filmu. A pak se zase po půl hodině jde utíkat a křičet. Tři hvězdičky za snahu scénáristů posunout zápletku jinam (i když způsob, jakým to provedli, se mi morálně moc nelíbí). Uvidíme kam to vygradují v dalším díle. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

TAKE CARE! IF I DON'T MAKE IT BACK, REMEMBER YOU'RE THE ONE WHO MADE ME COME HERE! Chápu komentář Enšpígla, ale v dnešním Hollywoodu se filmy točí už jen na efekt a na mě to ten efekt teda mělo. Jako dítě ještě v době před prvním Jurským Parkem, jsem se díval na staré filmy s dinosaury, listoval literaturou o nich a kreslil si je pastelkama. Trailer na tento film mě neoslovil, ale to co se strhlo na plátně když výprava potkala Blue! Wow. Zaraženej do sedačky, jako bych byl znova to dítě co zbožňovalo všechny ty prehistorické příšery. Samo sebou, že konec byl blbej, ale přivřu oko. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Hollywoode, Hollywoode (nebo spis: scenariste)...co to delas s mymi oblibenymi seriemi....Smrtonosna past 5, Terminator:Genisys, Srar Wars: Epizoda 8 a ted Jursky svet 2....same zklamani a slaboty. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi a asi nejdrazsi jurskej park/svet..ten zacatek se sopkou je fakt epickej..pak bych rekl ze nejtemnejsi/nejhororovejsi dil - sceny ve vile stim svinakem..jinak spojojenost..emoce,akce, vyprava..ja se bavil.. :) a blue je skvela ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

O dinosauroch nediskutujem - podobne ako hrdinovia tohoto filmu - a už vôbec, ak sú spravení s takým nadšením - a ja som mal pocit, že všetci, čo robili na tomto filme, dinosaurov jednoducho milujú! Ak niekto povie, že scenár je jednoduchý a zle napísaný, tak je sám dosť jednoduchý a zrejme v živote nič nenapísal. JURSKÝ SVET 2 je v prvom rade master class naháňačka v najlepšej spielbergovskej tradícií, perfektne rytmizovaná non-stop action prerušovaná presne odmeranými dávkami oddychu, humoru a emócií. Popritom však podobne ako predchádzajúca časť komplexný rodinný blockbuster s prepracovanými, prirodzene pôsobiacimi motiváciami všetkých postáv, ktorý však vie prekvapiť tvrdšími momentmi a jeho katastrofické ladenie v prvej polovici a hororové v druhej sú zvládnuté vrcholovo. A celé je to neustále prepletané odkazmi na prvý JURSKÝ PARK, na Crichtona a Spielberga, vtipkovaním a flirtovaním a dojemnosťou, pričom celok príbehu ide logickým realistickým smerom vývoja nastoleného v JURSKOM SVETE. Colin Trevorrow má evidentne jasnú víziu - a podobne ako ja alebo Michael Crichton pred 30 rokmi si nerobí ilúzie o využití vyspelej biotechnológie. Pretože Ian Malcolm mal pravdu už vtedy - a má ju aj dnes. Čo ma pritom ale teší - že napriek všetkej tej deštruktívnosti, vrátil do série aj ten úprimný "hammondovský" tón ľudskosti v podobe naivného, ale stále vpred poháňajúceho idealizmu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nevím, co od toho kdo čekal, ale já dostal přesně to, co jsem očekával - špičkově nasnímanou a perfektně trikově odvedenou práci na scénáristickém salátě. Opravdu nejslabší je scénář, který od začátku pokulhává a na konci se zcela zvrhne v naprostou blbost. Ale já na to kašlu. Šel jsem do kina na dinosaury, oblíbené hlavní hrdiny a na vizuál. Toho všeho jsem dostal dost a dost, dokonce jsem se chvílemi i mohl bát a hlavně se i dost pobavit. Humor vůbec je povedený a je tam, kde měl být. Škoda jen toho přiblblého konce, bez něj by to bylo téměř výborné. Tak je to přeci jen pohádka pro teenagery, kteří nic nebudou řešit a shltnou film jako malinu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nechápu to hodnocení tady. Akční jízda od začátku do konce plná dinosaurů a chutné akce. Atmosféra parádní. Naprostá spokojenost. 5* ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Dinosaurus zakousne menšího dinosaura: "Teď vítězoslavně zařve", říkám si nahlas - dinosaurus skutečně vítězoslavně zařve. Dinosaurus leze v noci na střechu domu: "Teď zařve na měsíc" - dinosaurus zařve na měsíc. Dinosaurus sežere záporáka:" Teď vítězoslavně zařve" - dinosaurus vítězoslavně zařve. Fakt už to nedávám. Závidím lidem - a teď to vážně není žádná ironie ani posměšek - já upřímně závidím lidem, že si takovou tuctovou sračku dokážou užít, že koukají na vybuchující sopku a utíkající dinosaury a říkají si u toho WOW! Už jsem toho všeho přežraný a mám problém najít blockbuster, který mě aspoň něčím zaujme. Nebo už je to prostě tím, že se nejlepší nápady vyčerpaly? Každopádně hodně lidí píše, že jednička (Svět) byla fajn a tohle už je na houby. Asi jsme viděli jiné filmy, protože jednička je přesně takovýto shit. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že něco může být horší než trojka, ale bohužel. Všechno už bylo propáleno v traileru a slibné momenty už nejsou nijak rozvíjeny (Mosasaurus a surfaři). Druhá polovina, celá se odehrávající v jednom domě, byla zajímavým pokusem o horor, ale čeho se má člověk bát, když to všechno 5x viděl. Navíc mě dost iritovaly násilné snahy vyvolat emoce. Když to nejde přes postavy (které jsou všem ukradený a většinou jsou prostě blbý), tak to zkusíme přes dinosaury, který ale bohužel vypadají dost tragicky. Všechno vůbec přebíjí fakt, že ten film prostě vypadá hnusně. Odporný triky na úrovni Jacksonova King Konga zaniknou jen v úvodní scéně s T-rexem a Mosasaurem, což je asi nejlepší část filmu. Spoiler: Závěrečná pointa je zajímavá, ale nedává moc smysl. Dinosaurů unikla jen hrstka a bez jakýchkoliv vyhlídek na delší přežití nebo založení nového ekosystému. Prostě chujovina. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Na poprvé to ujde, ale po druhé už vás to tolik nebude bavit a začnete si říkat k jakým nesmyslným věcem se ty postavy uchýlili. 3 hvězdy. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Uplná blbosť, ale vo svojej blbosti úprimná (film sa na nič nehrá) a nádherne spravená. Zápletka je len nevyhnutnosťou na kopenie jednej vizuálne vyšperkovanej atrakcie za druhou. Efekty a vizuálna stránka sú špička dnešných možností. V zásade gýč, ale tak oku lahodiaci, že si to nejde neužiť - scéna s útekom z ostrova, detto finále v daždi. Herci nemajú čo hrať - vývoj postáv neexistuje, sú to len dvojrozmerné archetypy typu poctivý chlap, zlý vojak, dobrácky deduško a pod. (a v Hollywoode sa začína postprodukčne dokrášľovať, lebo Pratt a Bryce Dallas Howard boli krásni ako z omaľovánky). Pocitovo a štýlom asi rovnaký odklon od jednotky ako bol svojho času Stratený svet odklon od pôvodného Jurského parku. Temnejšie, menej veselé, ale samozrejme stále alebo ešte viac úplná rozprávka. Plusom sú príjemné odkazy na Spielbergovu klasiku takže film má nejaké srdce a Giacchinova hudba, ktorá je asi podarenejšia ako v predchádzajúcom filme. Ukážkový príklad popcornovej oddychovky - nekomplikované až hlúpe, štýlové, úžasné efekty, sympatickí herci, zábavné a napriek tomu nepôsobiace (aspoň nie úplne) ako chladná, umelohmotná pásová výroba. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Po Jurském světě jsem byl nadržen jako psychopat zavřený v léčebně ve francouzských Pyrenejích na druhé pokračování. K mé hrůze se druhé pokračování odehrává kdesi na zámeckém panství, kde jeden boháč umírá a druhý získává nadvládu nad světem. Aby toho nebylo málo, tak ve sklepení, resp. na zámeckém pozemku pobíhají monstra hledající svou manu. Otřesný zážitek, který nikomu nedoporučuji. 15% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $1,304,937,955, což je 7,68 násobek rozpočtu ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama