Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

O hodně přehnanější než první díl, jeden boj o život skončí, hned začíná jiný, děj předvídatelný. Zážitek v kině byl ovšem skvělý, charismatičtí herci a záporáci ušli. Film pro milovníky blockbusterů a dinosaurů. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(53/2018) / Strašne tomu uškodilo interiérové a tmavé prostredie. To by toreticky mohlo fungovať iba pri o dosť brutálnejšom survival horore. Ubudlo aj humoru a vtipných scén. Kde Guardians 2 priniesli o desať levelov vtipnejšiu show a napríklad nový Deadpool aj perfektnú novú postavu, Zánik ríše bohužial navyše nič. (5/10) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pitomé a ani chviličku napínavé. Už mi tam chybělo jen to, aby borcovi velociraptor něžně olízl ruku. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Je to solidní, kupa akce, ale není to ono. Dinosaury snad chceme vidět někde v pralese nebo tak, tady jsou pořád někde zavření, jen mříže a betonové bunkry. Vždycky se samozřejmě nějak zázračně dostanou ven, přitom zlikvidovat dinosaury je prosté - ze dva tanky, pár těžkých kulometů a je hotovo. Nesnažte se cpát dinosaury do civilizace, lidstvo by je okamžitě zlikvidovalo, to se má odehrávat někde izolovaně v pralese, jinak je celý Jurrasic World pouhý blábol. Chápu že těch filmů už bylo hodně tak je těžké vymyslet něco nového, co bude mít hlavu a patu, no a právě v tom vidím první problém - proč to musí navazovat na předchozí díl, udělejte něco úplně od nuly. Druhý problém - dinosauři se koušou, drápou, 20cm zuby ale nikde ani kapka krve, tak udělejte to přístupné až od 18 let a ať ten film proboha trochu vypadá, ale to ne, potřebujete aby na to chodili i maly děcka abyste mohli vyždímat co nejvíc $$, je to hnus. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Po svěží a překvapivě inovativní jedničce to měla dvojka relativně snadné. Stačilo nezadusit slušné herce v hlavních rolích, využít těch pár nápadů z minulého dílu a pochopitelně se opřít o charismatické dinosaury. Nepovedlo se nic z toho. Akční scény jsou kompletně sterilní. Občas se v záběru objevil nějaký ještěr, zařval, něco zakousl a poté odkráčel do tmy. Po chvilce přišel jiný a udělal to samé. A takhle je to ve filmu se vším. Postavy o které by se měl divák bát jsou nesympatické a otravné, ten zbytek je kvůli potřebě příběhu nesmrtelný. Ekologický apel vývoj událostí zesměšnil a vylepšený dinosaurus vypadá vedle svého obřího předchůdce skromně. Scénář je zkrátka průser a i když se režisér snažil co mohl, nevyždímal z něho víc než rozpačitý film s promrhaným potenciálem. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Po 3 letech se vracíme k dinosaurům ,ale bohužel už ne do parku ,ale tak nějak různě.Základní nosná myšlenka filmu je ta ,že ostrov ,na kterém dinosauři po opuštění parku žijí ,zničí sopka a je potřeba je odvézt jinam ,kde by mohli v dál v klidu žít.Ano ,děj mírně kopíruje "Ztracený svět:Jurský park" ,kde se dělo něco podobného a dinosaury taky chytali a odváželi jinam.Tedy základní námět je pro mě nic moc a tak nějak bez nápadu.První část na ostrově je ale velmi slušná podíváná a vizuálně je to opravdu pastva pro oči.Divák se dozví ,kdo je kdo,vrací se nám staří známí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard a taky tak nějak ,co se děje a kdo je tentokrát hlavní padouch.Nebudu se zabývat logickým tématem ,že se lidi pořád nepoučili a opakují ty samé chyby ,to se prostě děje ,hlavně ,když jde o moc a peníze.Soustředím se jen na film a to okolo.Takže ,když se z ostrova dostaneme a sopka vybuchne ,děj se velmi prudce zastaví a dost dlouho se vleče.Oba scénárističtí hoši trochu nevěděli asi kudy kam ,což je trochu vidět.Jakmile se tohle překlene a děj se rozjede ve starém panském sídle ,opět nabírámě rychlost a svižně se necháme unášet dějem ,nápady a celou vizualizací ,která je opravdu dokonalá.Kamera ,střih ,zvuk a výprava je opravdu dechberoucí.To si pan producent Spielberg pohlídal.Film samotný navazuje na předešlé snímky a dokonce se tu objeví i Jeff Goldblum ,jako náš milý matematik ,byť jen na minutu.Režisér Bayona je hororově laděn ,což je na filmu vidět a trochu mu nejde gradace děje a jeho udržení po celou dobu filmu ,což je tady i vina scénáře ,který ,buďme upřímní,napaditý moc není.Spielberg si měl oba scénáristy pohlídat a nedávat jim tak volnou ruku.Film se ale i přesto drží nad průměrem a zejména jeho vizualizace ho strka přeci jen o dost nad průměr.Je tu opět několi skvělých scén a taky těch vtipných a chvilku srovnávám a přemýšlím a dávám jurských 70% stejně jako u třetího Jurského parku.No jsem zvědav ,jak nám bude příběh pokračovat.A na závěr mám malinkou poznámku ke konci:takhle by se opravdu nemohl nikdo normální zachovat a to v žádném případě ,snad tedy kromě ekologických aktivistů všech stupňů. ()

JakeFox 

všechny recenze uživatele

Jurský svět 1 byl pro mě příjemným potěšením. V zásadě jsem se tenkrát v roce 2015 bál průšvihu, ten však nepřišel a já si film náramně užil. Před pokračováním mě tudíž zaplavoval optimismus a na zdejší modré hodnocení jsem nebral moc ohled (koneckonců Ztracený svět má modré hodnocení také a já si ho zrovna nedávno pustil už tak popáté). No... Tohle byla ale prostě sračka. Začalo to dost nadějně, když uplavala ta obří bestie do oceánu. Už jsem se těšil, kde se vynoří a jak tam bude řádit. Nicméně jedeme zpět na ostrov, aby vzápětí bouchla sopka a jeli jsme zas zpět na kontinent. Tak snad teď se to rozjede. Bohužel místo toho je servírována klasická schovávačka někde na hradě. Je tu zase nová genetická potvora, kterou zase přemůže zdomácněnej raptor. Tentokrát bez T-Rexe. Pak se zvířata rozutečou po USA a konec. Abych pravdu řekl, i po tomto z mýho pohledu průseru, se dost těším na další díl, pro který byl vytvořen slušný píseček. Mám-li ale hodnotit Fallen Kingdom, bylo to pro mě velké zklamání. Zcela podprůměrné běčko (tedy ani průměrné nebo nadprůměrné), které si z předchozího dílu bere to špatné a ještě to znásobí (např. kamarádíčkování se s raptorem. Nedivil bych se, kdyby ve třetím díle byl uvázán u boudičky na zahradě a brali si ho na noc do postele. Když vezmu v potaz, jak krvelačné bestie to bývaly byly...). Krom toho je to snad první díl, u kterého jsem nebyl ani trochu napjatý. Jen si vzpomeňme na první, druhý díl. Napětí se dalo krájet a některá děvčata dokonce film klasifikovala jako horor... Bylo to zcela někde jinde. Odpad nedávám jen proto, že skutečně odmyslíme-li předchozí díly, je to pořád docela zábavná podívaná a těch 130 minut dobře uteče. Potěšilo mě vystoupení Jeffa Goldbluma (bohužel, stejně jako ta obří velryba, se objeví také jen na začátku a na konci) a scéna s aukcí. Inu, je třeba na tuto vatu rychle zapomenout a těšit se na tu hlavní řežbu, co má přijít za 2 roky. Mimochodem, fakt tam začali klonovat i lidi? To si myslí, že je klonování dinosaurů málo? ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem měl u Jurského světa menší očekávání, a dostal jsem zábavný letní film. A tento samí přístup jsem aplikoval i u pokračování. Jurský svět: Zánik říše rozhodně pro mě nebyl nejočekávanější film léta a ani roku. Ale svým způsobem jsem se na něj celkem těšil. A teď, když to mám za sebou, tak mohu říci, že jsem spokojený. Dostal jsem co jsem očekával. Spousta lidí může nadávat, že to není moc originální, a že to vykrádá druhý díl(mají částečně pravdu), ale mě to bavilo. Asi největším problémem se zde ukazuje kampaň s trailery, které toho prozradily docela dost, ale na něčem se stavět muselo. Režisér J.A. Bayona je podle mě výborný režisér, ale přišlo mě že tohle není látka pro něho. Dokáže tam protlačit svoje nápady, lehce hororovou atmosféru a tak, přesto vždycky bude brzděn producenty a značkou. Bayona odvádí velmi dobrou práci a film funguje a šlape. To že, to pro některé z nás není tak divácky vděčná podívaná je věc druhá. Film po technické stránce vypadá velmi dobře, a dobře se na něj kouká, a scény ve tmě jsou krásně přehledné. Chris Pratt předvádí to co v jedničce, a je to ten správný sympaťák, kterému se dobře fandí. Bryce Howard má zajímavější linku, než v první filmu, a mě se její projev líbil. Rafe Spall parádně ztvárnil svou postavu, a já mu přál to nejhorší. Z ostatních herců mě dost bavil Ted Levine, Daniella Pineda a nebo malička Isabella Sermon. I když ve filmu není moc akce, tak se mi dost líbila. Je komornější, a třeba takové finále je velmi dobře natočené a celkem i napínavé. Ve filmu je pár momentů co mě nesedlo, zbytečně moc humoru, Toby Jones a nebo některé scenáristické berličky. Jurský svět: Zánik říše je dobré pokračování, a upřímně se moc těším na trojku. ()

L_Johnny odpad!

všechny recenze uživatele

Veškeré očekávání bylo překonáno a z kina odcházím s úžasem. Tak špatný film jsem neviděl roky. Opravdu mě mrzí, že něco takového vzniklo ...a stálo to určitě nehorázné prachy. Nemám slov. Až mi je ztoho do breku. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejslabší ze všech Jurských parků/světů. Scénáristům by snad ani neměli zaplatit! Nejnepochopitelnější motivace a rozhodnutí postav jet na ostrov (to si jako mysleli, že jdou na výlet a nepamatovali si od minule, co to je?) a vůbec mnohdy absolutně pitomé jednání hlavních postav (otevřít klec s dinosaurem a vlézt do ní, jen aby se na něj podíval - to psal někdo s IQ houpacího koníka). OK, budeme dělat, jakože tento díl nikdy nevznikl... ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

"Reboot" byl pecka. Miluju dinosaury a všechny tyhle příšeráky, takže si musím dát trošku majzla, ať tu nebásním o cgi, neb příběh/scénář je to, oč tu běží. A ten se už tak trochu inspiruje u předchozích filmů série, nebo minimálně není tolik vynalézavý a některé věci si zjednodušuje. Dvojka Světu je něco jako druhý Predátor, King Kong a nevím, co všechno. Dobré, ale čekal jsem při té délce něco víc. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Silné 3*. Navazovalo to z počátku velmi důstojně, ale v půli se cosi zlomilo a šlo to postupně do kytek. Scénář je jednoduchý jako facka, ale vše je kvalitně zpracováno a i relativně baví. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem velmi zklamán. Triky jsou sice úžasné, ale jinak jsem se velice nudil. Dokonce ani výkon Chrise Pratta a Bryce Dallas Howard mi nepřišel nijak dobrý. Příběh byl nezajímavý a nové postavy nudné. Když k tomu přičtu, jak jsem se po předchozím díle těšil, tak nemohu dát víc jak dvě hvězdy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jelikož se vůbec nepodařilo vybudit lítost nad vymírajícím údělem dinosaurů (natož je jakkoliv "personifikovat"), přepálený a zflikovaný scénář se záchranou z vybuchujícího ostrova mě maximálně nezaujal. I když se neočekávaně zvrtnul do komorního, lehce hororového "úniku ze sídla šíleného vědce", motiv vojenského využití vyšlechtěných predátorů znovu potvrdil vyčerpanost tématu. Naštěstí po technické stránce jsem neměl absolutně co naříkat, byť se výborné scény zásadně vykompenzovávaly provařenými a toporně béčkovými. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Musela jsem shlédnout dokumenty o natáčení a několik rozhovorů, aby se mi film začal líbit. Nějakých 70%, pokud přeskočím všechny scény s Maisie. Docela se jen bojím toho, o čem bude trojka. Jestli tam do té malé holky strčí dinosauří DNA a ona bude tou "matkou", kterou už Blue být nemůže, protože má kontaminovanou krev, tak mě asi střelí. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší článěk Jurské série, kdy se tvůrci v pátem dílů z nějakého důvodu rozhodli recyklovat už tak ne moc dobru druhý díl, a místo toho, aby se připadně poučili z jeho chyb, tak začali spíše vytvářet ještě další, jako klonování lidí, či dalšího klonového dinosaura, protože prostě táhnout to furt s T-Rexem nebo Raptory by byla nuda, takže musíme mít zase něco nového a děsivějšího, což bylo fajn jako taková jednohubka v minulém díle, ale dělat z toho pravidlo mi moc nevoní. Stejně tak se z hlavních hrdinů stávají nepřemožitelní Rambové, kteří vyřeší každou situaci bez větších šrámů, a dostávají se do stále méně pravděpodobných a stále horších situací. A propo, proč stavěli proboha park na ostrově s potenciálně aktivní sopkou???!!! Goldblum bohužel jen jako lákadlo do trailerů, které také prozradili všechny jeho scény. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Naša stará partička posilnená o niekoľko nových tvárí sa vracia na ostrov aby z raptorej DNA vedeli syntetizovať liek. Tak im to aspoň bolo odprezentované. Všetci sú ale podvedený a boháčom zas ide iba o zisky a tak sa nám Jurský Park sťahuje do sveta ľudí. Herecké obsadenie: Chris Pratt  si to evidentne užíva rovnako ako jedničku to sa mu nedá úprieť. Mladšie herecké osadenstvo dosť zaostáva ale nijako extrémne mi tam nikto nevadí. Prevedenie: Po veľmi vydarenej jednotke mi bolo jasné, že dvojka musí prísť s nijakým mega debilným nápadom aby ju tromfla. Preto klonovanie dinosaurov povýšime na klonovanie mŕtvych vnučiek, ktoré potom dve hodiny zachraňujeme. Hlavným problémom je scenár a množstvo scén ktoré nútia diváka dať si facepalm. (raptor, ktorý si sám otvorí balkónové dvere). Pocity: Toto je naopak najsilnejšia zbraň tejto série. Celá je stavaná na napätí a neuveriteľných escape akciách ktoré divákovi až berú dych. Ja som sa odosobnil od idiotského scenára a užil som si práve to napätie a preto aj hodnotím tento diel vcelku kladne. Pridaná hodnota: Druhý diel dinosaurej série. A dinosaury sú voľne vo sete. 74% ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama