Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film mě doslova vytočil a to ULTRA debilním závěrem... To si jako vážně mohl někdo myslet, že tohle bude fungovat? Ten ale bohužel jen přidal poslední hřebíček do rakve. Asi nejvíc mě uráží, že když už si autoři nacpu film CGI efekty, tak rovnou i vypnou mozek. Borec uteče pyroklastické vlně a vůbec nic se mu nestane... (Pompeje nic?). Pipka sedne do náklaďáku a ODRAZÍ se skokem z rovného mola vzhůru (prostě zapérovala za jízdy na kolech a hop). Scénář na sebe lepí zápletky jednu za druhou, že vlastně zůstává jen jediná: jak může boháč vydělat sta-miliony. Prakticky to co mě sralo v prvním JW, v tom druhém vesele pokračuje a je ještě doplněno o pár dalších... Skutečně nejlepším filmem o pra-ještěrkách zůstává Jurský park 3. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl byl určitě lepší, tady hraje prim animace, ale tomu se v dnešní době snad nemůže nikdo ani divit. Příběhově je to slabší, občas si zaklepete na čelo nebo zakoulíte očima, protože jsou tam kraviny, a to je vlastně největším kamenem úrazu. Fyzika z předchozích dílů je pryč - dinosaurus byl vždycky velkej a silnej, tady jsou třeba schopní dva chlapi udržet takovou potvoru rukama na lanech nebo např. zavřít obrovskýho T-Rexe do klece a naložit ho na auto. AHA!??! A vrcholem všeho je pak závěr filmu, kdy ten nejzlejší dinouš dokonce vyleze na střechu baráku, následně chodí i po prosklené střeše a jako pohodička. Tak to jsem se chytal za hlavu no. Hororovej režisér tomu dává chvílema trochu jinej rozměr (hra se světlem / tmou), ale jinak obecně bych řekl, že se to až tak nepovedlo. Uvidíme, co nás čeká dál. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Klasická megalomanská popcornovka so všetkým žiadúcim aj nežiadúcim. Bohužial, toho horšieho tu bolo oveľa viacej. Malo to spád, aj keď so šablónovitou kostrou a napatím, takže to relatívne bavilo, ale miestami to bolo všetko až smiešne hlúpučké, predvídateľné a nechcene úsmevné. Graficky to síce nebol žiadny Asylum, ale formou sa mu to niekedy podobalo až veľmi vierohodne. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Dinosaury ty já prostě žeru! :-) Moc krásně se na ně dívá a film i docela dobře utíká a herecké obsazení je sympatické a zábavné. Už je to spíše taková pohádka....ale hezká. Co mne nutí sundat jednu hvězdu je velká předvídatelnost příběhu a některé opakující se věci z předešlých dílů a druhá hvězda za toho totálně nesympatického J. Smithe, který je strachy kvíká a má přiblblé hlášky...holt někam se ten povinný černošský herec vlézt musel....a je to škoda... Za mne však celkově důstojné pokračování...jen doufám, že to další nebude opět o naklonovaném klonu již třikrát naklonovaného dinosaura... Jinak, kdyby měl někdo k prodeji mládě triceratopse, tak ho beru! :-) ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

A z dobrodružnej série tu máme rýdze sci-fi vytiahnuté akoby z 80-tych rokov. Mám pocit, že sľubovali viac reálnych efektov, ale asi väčšina skončila v strižni. Temné ladenie poteší, avšak ani na tú neprávom zatracovanú dvojku film nestačí a ani si už po dopozeraní nevybavím jednu nadpriemernú scénu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

John said it best. "These creatures don't need our protection. They need our absence." When we were young, we both shared this passion, John and I. What fools we were. Trying to run before we'd learn to walk. As all young men do, I suppose. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Od neustále nastavovaného receptu člověk nečeká zrovna nadprůměrnou inteligenci (a dívá se na něj znovu a znovu hlavně kvůli animacím, right?), je ale fakt, že tento díl je co do zápletky a chování postav skutečně hloupý a fádní. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Teda blbější blockbuster aby člověk pohledal. Než začnu kritizovat, efekty dinosaurů jsou pořád úchvatné, stejně jako scény s nimi, výprava v první půlce je fantastická, už dlouho jsem neviděl tolik různých malebných scenérií. Druhá půlka je bohužel jak je dneska zvykem potmě a navíc v nějakém starém baráku, takže jde spíše o béčkovou vyvražďovačku, navíc bez kapky krve a to ani v případě, že dinosaurus někomu ukousne ruku. Ovšem ta příběhová omáčka... Jurský svět ohrožuje výbuch sopky, takže se banda sluníčkářů do toho pustí s vervou a blbostí sobě vlastní a rozhodne se dinosaury zachránit. Do akce se zapojí i bezskurpulózní lovci a chamtiví podnikavci, kteří dinosaury chtějí dražit, opět vymyslí nějakou nezničitelnou mrchu a průser je na světě. Hrdinové tak lítají od od průseru k průseru, přičemž se vykrádají postavy (stařičký milionář, holčička), scény (skrývání v muzeu) i celé dějové linie. SPOILER: A na konci holčička bezelstně vypustí dravé, žravé a nezastavitelné potvory do světa, protože si nezaslouží umřít... to mi spadla brada až na zem. WTF? Zábavné, ale otřesně pitomé a 3* s odřenýma ušima. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Pokračování Jurského světa přináší daleko propracovanější scénář, kde se nejedná čistě o dinosaury, honící se za auty někde na ostrově, ale fim nabízí i morální přesah. Za tím stojí režisér Zániku říše J.A. Bayona, který tak do filmu přenesl zkušenosti z filmu Volání netvora a dal tak vzniknout originálnímu příběhu, který má však i svoje nedostatky. Více v mé videorecenzi ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany chápu, že už docházejí Hollywoodu nápady, co s dinosaury, ale tohle? Vše, mimo konec, mi přišlo vyjmuté z minulých dílů, takové suché to bylo.. Z čeho jsem docela smutný, je to, proč se pořád tvůrci snaží teď v posledních dvou dílech jen o to, abychom viděli nové dinosaury. Pořád dokola, doktůrek vytvoří nového dinoše, který je větší, chytřejší a má více zubů, v příštím díle to bude snad napůl člověk. Tím nechci říct, že bude příští díl naškodu, jelikož se mi ten nápad na konci, (spoiler) ta symbióza lidí a dinosaurů, to je dobrý krok vpřed, na to se vážně, upřímně těším. Zpět ale k hodnocení tohoto dílu. Pokud chce pan Spielbergos překvapit a ukázat divákům lepší podívanou, než předtím, musí už přijít s něčím jiným, než je CGI. Toho tam bylo víc, než je duha v jednorožci. Chtělo by to nějaké oživení, něco originálního, protože teď jsem si připadal, jako bych byl na Rampage: Ničitelé nebo podobném "pretty shitty" filmu.. Tohle se prostě nepovedlo. Výkony herců taky nic moc, hezká upoutávka s Goldblumem, ale ve filmu se neobjevil více jak 4x. CGI bylo sice haldy, ale za ty prachy, který do toho vložily, to stálo.. Celkově nic moc, tenhle film mě zklamal.. /Viděno v kině/ ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Najmä prvá polovica pripomína dosť Stratený svet a ostatné je už také vyzobávanie predošlých filmov. Na originálnejší príbeh má našlapnutý až ďalší film. Najhoršou stránkou filmu sú bohužiaľ postavy. Chémia a vzťahy, ktoré fungovali v minulom dieli, tak tu naprosto zlyhávajú. Postavy sa poväčšine chovajú tak, aby vznikli akčné scény, čiže nelogicky a blbo. Samostatnou kapitolou je to dievčatko. Detské postavy vždy boli dôležitou súčasťou jurských filmov. Zatiaľ čo v starej trilógi sú deti tiež tak detský naivné, ale zato sú aj uvažujúce a aj trochu odvážne, takže im človek fandí, tak tá dievčina svojou stupiditou predčí aj tých dvoch harantov z predošlého filmu. Nechápem ako autori filmu mohli tú postavu, tak zle napísať. Na jednej strane učiní ťažké filozofické rozhodnutie, na strane druhej sa pred dinosaurom skryje vo svojej posteli! A ešte jej vytŕča spod paplóna celá hlava, keby si ju náhodou ten Dino nevšimol. Toto neobstojí ani ako paródia. Autori vedia, že nový genetický Indoraptor už neuchváti tak ako Indominus Rex, takže nejaký veľký priestor mu ani nedávajú. Koniec až tak neuchváti, keďže ušlo len zopár dinosaurov a nevyzerá to na nejakú globálnu katastrofu. Väčšina sú bylinožravci a predátori sa zase nemajú s kým páriť. Každopádne nový Jurský svet je výborný letný blockbuster, ktorý vo svojom žánry obstojí. Takže ak to nebudete brať vážne, tak tie 4 hviezdy si pokojne zaslúži. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Dávam rovnaké hodnotenie ako pri jednotke (de facto štvorke), ale sú to o poznanie slabšie tri hviezdičky. Opäť to isté dojenie príbehu v roku 1993. Koncept bol vo všetkých piatich filmoch rovnaký, až z toho ide strach. Kým prvý Jurský svet mohol stavať na nostalgii, pri dvojke sa už všetko kúzlo vytratilo. Je to už len prehliadka trikových sekvencií, ktoré su stále veľmi slušné. Herci nehrajú zle a scenaristi im nevkladajú do úst úplne debilné dialógy, preto s hodnotením pod tri hviezdy nejdem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si o víkendu zašel do letního kina na pokračování Jurského světa. Dal si k tomu v klidu pivko a první půlku filmu jsem se bavil ale pak přišla ta druhá. Děs a hrůza co se tam dělo. Film neměl jedinou scénu ve který bych nevěděl kdo koho sní nebo co se stane. Naprosto všechno předvídatelné a bez nápadu. Genetický pokusy jsou k smíchu a teď pozor spoiler. Dinosaurus naváděný laserem a zvukem už je fakt moc. Další co mě štvalo bylo to dítě. Herecký výkony hadr jediný kdo mě bavil je Chris Pratt a trochu ta chemie mezi ním a Bryce Dallas Howard. Co mělo sílu byla scéna po výbuchu sopky a odjezd z ostrova. Měl to v rukou režisér co něco umí, tak proč mam pocit, že to dopadlo stejně špatně jako minulý rok Transformers 5. Další megalomanský blockbuster co vše ukázal v traileru a vše přehnal a jako třešnička je otevřený konec a nájezd na třetí díl. Mno uvidíme snad se příště polepší. 55% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Meh. Neni to tak blbý jak jsem čekal a asi jsem se bavil víc než u prvního JW, zřejmě proto že jsem po něm nečekal nic extra. Příběh je opět jen recyklace předchozích dílů a neni tam nic novýho, snad až na překvapivě komorní poslední část. Spousta věcí ve filmu nedávala smysl, například když hlavní postavy doslova naskočí na loď v obřím nákladáku a NIKDO si jich nevšimne. Je tam hodně zbytečnejch postav jako např. ten nerdí debílek co tam je jen aby mohl řvát jak holka a dělat komickou vložku (v uvozovkách, vtipný to neni). Ten aktivistickej podtón mi taky smrděl, hlavně ke konci kdy hlavní postavy místo toho aby dinosaury nechali umřít je vypustí do světa a tim zabijou potencionálně statisíce lidí. A klonování lidí? Tý vole, co se s tou sérií stalo... Škoda, začátek měl to kouzlo starších dílů. A zase museli vymyslet neexistujícího dinosaura aby to ozvláštnili. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Bayona umi budovat hutnou atmosferu, viz skvela nahanecka po baraku, nebo par scen z ostrova jako tunel a voda. Jinak je to nuda s debilnim scenarem, kde zoufale chybi nejake kulervouci sceny (to je tak tezke vymyslet ekvivalent k Prattovi na motorce s raptorama?) a prebyvaji vedlejsi postavy. Pritomnosti te male holky a jejiho "zasadniho" odhaleni opravdu nerozumim a ze tam jsou ty dva floutci? Ty jsem zapomel v pulce filmu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Lovení dinousarů a jejich odvoz mi hodně připomíná Jurský park 2. První polovina filmu na ostrově docela fajn a člověk zavzpomíná na první Jurský svět, druhá polovina v hororovém hávu taky nebyla špatná, ale něc otomu chybělo a linie s aukcí a klonováním mě nezaujala. Otevřený konec si připravil půdu pro třetí epizodu. Kino trochu zbytečné, ale když to bylo na volňas, tak mě to tolik nebolí. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl blbina, ale famózně zábavná blbina. Tohle je jen blbina, či spíše kolosální blbost. Pokud jde o scénář tak každopádně. Jakej zhulenej kretén moh proboha sesmolit takovou krávovinu?? Nicméně koukatelnej film je. Ať už se jedná o obsazení, triky či výpravu, je vše OK. Rejža se zas tak moc nevytáh, řemeslně to není nic moc, občas to drhne, ale zase několik scén se mu fakt povedlo. Předpokládám že další díl si už natočej dinosauři sami... ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než předchůdce, ale prostě musíte přistoupit na čirou zábavu a nehledat moc logiku, nevšímat si nerespektování fyzikálních zákonů. Jásně, originál je prostě jen jeden, ale tohle pobavilo. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Nic originálního,ale přesto velice zručně natočeno a ani chvíli nenudí.Bayona prostě umí,Pratt je sympaťák,Howard a Pineda jsou kočky a Isabella Sermon zajímavý objev. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První půlka strašně nezáživná, druhá zase nabitá akcí a neuvěřitelnými nápady (dost často ovšem z ranku wtf). Bayona by si měl ale zase někdy střihnout "barákový" horror, protože naháněčka v sídle má fakt grády. Efekty za jedna, ale s tím už tak nějak člověk počítá, když jde na film za 4 miliardy. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama