Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Krabak 

všechny recenze uživatele

No to byla močka. Za co dám hvězdu, tak je snad výhled na poslední díl, kdy dinosauři vymýtí lidi... I když pokud vezmu ohled na to, že dinosaura usmrtí jedna včelka, tak to bude opět výhra lidstva a výhled na dalších 10 pokračování téhle otřesnosti. --->12% ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Maximálne zbytočné pokračovanie. Človek, ktorý sa pod toto podpísal, nemá páru o jurských filmoch a dinosaura videl maximálne na drese jediného kanadského klubu v NBA. Reštart dobrodružstva z pred troch rokov vyzeral sľubne. Zdobil ho potenciál, na ktorý sa pozeralo dobre a v šikovných rukách mohol vyrásť do epickejších rozmerov. Ale všetko, čo jurskú ságu zdobilo v lepšom či horšom prevedení, tu pochovali zaživa. Presne ako jaštery pred 65 miliónmi rokov. Tržby však zachránili tretiu novodobú resuscitáciu a mám obavy, že skončí s ešte väčšou hanbou ako staršia trilógia... ()

Junglista odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě chce někdo tvrdit, že JP III byla hovadina? Ano byla, ale v porovnání s tímhle je to veledílo. Jeden z hodně mála filmů, kterej jsem minulej rok nezvládnul dokoukat... ani nevim, proč jsem se o to pokoušel? ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Technicky a řemeslně super. Zbytek bohužel nic moc. Režie i scénář dosti pokulhávají a jsme jednoznačně o level níž než u předchozího filmu. 55% ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Kde se v těch dinosaurech bere ta potřeba vyběhnout na kopec a zakřičet? Jinak je to taková blbůstka bez silnějšího napínavého momentu. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Návrat Jurského Sveta z roku 2015 prekonaný nebol, kvalitovo sa mu toto pokračovanie nevyrovná, ale celkovo hodnotím JURSKY SVET 2: Zánik ríše ako vydarený blockbuster, ktorý ma bavil. Dobrý je úvod, ešte lepšie je presunutie sa na ostrov a následné scény na nom, ale bohužiaľ to je to najlepsie čo film ponúka. Po presunutí na pevninu sa všetka činnosť presunie do jedného domu, nieje to nuda, ale niesú tu nejaké extra wow scény, skôr obyčajný priemer, poteší dobrá akcia, dobrý vizuál (prekvapivo aj v tme) ale to je tak všetko. Poteší aj menšia cameo úloha Jeffa Goldbluma, hlavní herci z jednotky boli dobrí ako v jednotke a vydarili sa aj záporné postavy filmu. Takže sumár sumárov, nadpriemerný film ktorý pobavil, ale neponúka nič famózne a emocionálne, ako napríklad v jednotke. Každopádne som zvedavý na tretie pokračovanie. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Jurský svět: Zánik říše je.....zklamání. Po skvělém první Jurském světě tu máme pokračování, od kterého všichni čekali hrozně moc. Já taky, možná to je kámen úrazu, kdo ví. Ale vím to, že tohle je jen průměrný film. Režisér J.A. Bayona je skvělej, a tady je vidět jak moc dobře umí pracovat s horrorovou atmosférou. Některé scény jsou vážně skvělé a dávají i poctu prvnímu Jurskému parku. Co už není tak skvělé je scénář, ten psal režisér prvního Jurského světa Colin Trevorrow, nechápu co se stalo ale bylo to fakt někdy dost divný. Film má někdy vážně skvělé pasáže, například: Scéna s odjezdem lodi z ostrova, Indoraptor kráčející po střeše lockwoodova domu. Celá pasáž s Indoraptorem v domě je vážně skvělá, skvěle natočená a hrozně moc atmosférická. Film kazí jen špatný scénář, a někdy fakt debilní chyby u kterých si klepete na hlavu. Postavy jsou pořád dobrý, vizuálně je ten film samozřejmě skvělej, ještě aby ne když stál asi 180M dolarů. Mrzí mě to ale tohle je zatím nejhorší film z Jurské série, není to špatný film! To rozhodně ne, když jsem se na to díval několikrát zpětně tak jsem se bavil a užíval si to, ale nestačí to. Film měl obrovský potenciál ale bohužel je to jen průměrný jurský film, který je ale zábavný, někdy má vážně skvělé momenty, a vypadá skvěle. Věřím že si tu mnoho lidí najde své. Ale za mě 6/10 ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerné zakončenie vcelku zaujímavo rozbehnutej trilógie, zvládne priemerný divák pozrieť popri nejakej monotónnej domácej činnosti, pričom mu vôbec nič dôležité neunikne. Tak trochu zbytočná jednohubka. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Z hlediska geomorfologického rozhodně nejlepší film všech dob (ach ty lokace Hawajské, hory, lesy a ta sopka...)..No teĎ vážně- já myslím, že supéér (ano opět jsem patrně viděl jiný film, než zdejší většina). Spousta lidí tu píše, že to má špatný, případně žádný scénář- já si naopak myslím, že to má nejlepší scénář ze všech pěti dílů a vůbec celkově je film nejzajímavější z celé ságy (když si vzpomenu, že "jednička" spočívá v tom, že vypnou proud a ...toť vše). Jasně většinu akčních scén že jsme čtyřikrát viděli- ale i ty jsou znovu lépe a lépe natočeny(obzvlᚍ ošetřování Blue vypadá, jako by tak skutečně byla- čili efekty před pětadvaceti lety zcela nemyslitelné). Co vytknout? Snad jen, že je to opět Spielbergovsky uřvaný Horor občas přitaženy za vlasy (ale je to přece sci-fi tak co) ...taky se mi líbilo, že SPOILER klonovali tentokrát i člověka a příběh je plný dějových zvratů- samozřejmě minutu před tím víme, co se stane- ale v porovnání s Marvelovinama je to značně nepředvídatelné, taky mi to přišlo hodně napínavé a původně jsem čekal jen nudný příběh na ostrově a dostal jsem daleko víc...viděno v kině ve 3D...97% (P.S.- všimli jste si, že ten vytůněný "drak" se vydražil za 43 000 000 dolarů?) ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Když na svět dorazil první film Jurský park tak se stal hitem, poté přišli další 2 díly moc dobře neohodnocené. Nakonec přišel Jurský svět, který zase nastartoval akci jako z 1.dílu a letos v červnu přišlo pokračování s podtitulem ´´Zánik říše´´ na které jsem se těšil od prosince minulého roku. Ale film jsem kvůli nudnému průběhu ani nevnímal ale dokoukal jsem to prostě strašné zklamání ode mne a jiných fanoušků této ságy - 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Jurský svět se tímto filmem propadá do čistokrevných béčkových vod. Zatímco první film dokázal příjemně překvapit, následující dílo překvapilo spíše nepříjemně. Přesto se nejedná o neusledovatelný průšvih, i přes hloupý scénář se stále něco děje, tvůrci chrlí jednu hloupu postavu za druhou, jen proto, aby si je jurští predátoři dali k svačině - ale všechno je to takové upocené, bez patřičné šťávy. Abych pouze nehanil: nějaký ten nápad či nenápadný sympatický nadhled se vyskytnou, a potěší. 50% ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi ta premisa takového komorního a hororového podání Jurského parku líbí. Ale milionový nápad se dočkal poměrně chabého provedení. Blockbuster je to stále slušný a předvádí dostatek atrakcí (čti dinosaurů), avšak gradace či nedejbože napětí zde chybí. Než se začne něco pořádného dít, uběhne až příliš mnoho času ze stopáže, přičemž závěr působí docela antiklimaticky a vypocený zvrat vlastně ani nešokuje tak, jak by měl. Tu a tam tu máme nějaké to pomrknutí, známou postavu nebo drobné pocty některým scénám (výtah na jídlo...), ale nejvíce původní Jurský park připomíná až závěrečná znělka. Nemá ale smysl přehnaně srovnávat a psát, čím film není. Čím je: lehce nadprůměrným akčním filmem s dinosaury, který nedosahuje svých ambic. Zabaví na dvě hodinky a pak si na něj ani nevzpomenete. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Michael Crichton se v hrobě obrací a mistr Spielberg si právě ublinknul. Dražba dinosaurů? Naklonovaný dítě? Jako cože? Děj je srovnatelnej s filmy co maj rozpočet 15,90,- kc. A proč se Claire a Owen furt rozchazejí aby se před sežráním za živa dali zase do kupy? Jediný co to zachránilo od odpadu byla první hodina a akce na ostrově, kdyby byl hlavní námět záchrana dinosaurů z ostrova a převezení někam, který by se nějak zvrtlo, bylo by to 100 x lepší. Chris Pratt je nadějný herec ale tuhle blbost si mohl odpustit. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Ne! Tady jsem čekal mnohem víc. Je smutné, že po tak dobrém prvním (novodobém) snímku, přijde tak špatná dvojka. To jak byli ještě na ostrově tak to bylo celkem dobré, ale pak už to byla spíše tragédie...ani dva hlavní herci nezachrání špatný dojem...50%. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 170 miliónov dolárov // Tržby_ 1.304 miliardy dolárov // Tržby v ČR*_ 62 532 776 KČ // Diváci v ČR_ 392 782 // Tržby v USA*_ 416.7 milióna dolárov ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

No já vám nevím. Ještěři fajn, ale ..bylo to takové...no, samé klišé a člvoěk už to zná a už se nebojí a neleká, není už pětileté děcko. Uchvacancující přírody bylo moc málo a dívat se, jak největší predátor ever pobíhá po domě a leze po střeše nebylo nic moc. K tomu furt ta lovestory nelovestory... No zatím na první kouknutí je to jenom za tři, ale zkusím tomu dát ještě šanci, práce je to celkem dobrá a hudba taky ujde. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se těšil na J. Goldbluma, bohužel nedostal moc prostoru. Ale to je asi jediné významné negativum. Když pominu vycvičeného plaza ... Ch. Pratt i B. D. Howard fungují suprově. Efekty každým dílem lepší a lepší. Hned několik odkazů na původní filmy. Dost akční a zase trošku jinak koukáme na honění se za dinosaury a následné utíkání před nimi. Snad se to dalšími díly moc nezvrhne, protože zakončení tohoto nabízí dost zajímavé pokračování. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Obstojné pokračovanie priemerného filmu. I keď bez tých prvoplánových twistov by to myslím si že prežilo. Teda minimálne zvrat spojený s vnučkou bol dosť mimo, navyše nerozvinutý a len tak medzi rečou. Čo sa tomu zvratu musí nechať, že vedie film k prekvapivému záveru, ktorý sa síce naoko tvári ako šťastný, lenže oný zánik predpovedá skôr nám než pravekým jašteričkám. Ale tak čo si za ten prehnaný súcit hlavní hrdinovia zaslúžia. Ani tu ma totiž neprestáva udivovať ako rýchlo vedeli byť postavy humánne voči zverom, ktoré sa im dve minúty pred tým snažili odkusnúť zo zadnice. Ale zas chápem, má to svoj podtext, všetko živé má právo na život. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama