Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Průměrné působící dílko. Je tu sice několik působivých záběrů a jedna či dvě pěkné scény, ale stačí několik dní a vše upadlo do zapomnění. Zato nelogičnosti si pamatuji docela dobře. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli ty tři, který tomu pošlu, nejsou zbytečně moc. Absolutní průměr, což je ve chvíli, kdy máte k dispozici nekonečný stádo dysaurů, docela prohra. Není to tak sympatický jak "jednička", je to hodně generický a ultimátní dysauří záporák/zabiják taky nemá takový "charisma" jak Indomaminus z prvního dílu. Chris si jede to svoje Prattování, Bryce je pořád krásná, i když pryč je ta nadějná a neskutečně půvabná holčička z Vesnice, Ted Levine má úžasnej ksicht a zbytek je tam tak nějak do počtu. Přijde mi, že stavět film pouze na dinosaurech jako atrakci, v době, kdy jde nadigitálovat úplně všechno, není úplně ta správná cesta. Ale už je tu třetí díl, takže já vím očividně hovno a stejně se na něj asi podívat půjdu... Tři oplzlý Goldblumy na půl plynu. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Totálně vykradený první: Senilní stařec a jeho vnučka, ale především druhý díl: Kradení dinosaurů z jejich ostrova a tužba je zpeněžit, záporný lovec, operace dinosaura atd. Pár hloupostí typu že dinosaura zasáhne láva a ten se jen otřepe, nebo vybuchující sopka a přitom stále svítící slunce, nikde žádný popel, žádné setmění. Nudné, nezajímavé, nenápadité. Pratt sympaťák, Goldblum a Cromwell..prostě radost, že je vidím po dlouhé době. Když vezmu, že to vykrádá ten nejhorší díl ze všech a i tomu jsem dal jen 3*, tak tomuto můžu jen 2 a za mě 45%. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Bayona a scénáristický tým nasměrovali Zánikem říše (btw otřesný překlad názvu) JP univerzum poněkud odlišným směrem, a leckdo jim to asi neodpustí. Fallen Kingdom už není tím monumentálním, důležitě se tvářícím, okázalým velkofilmem (jako byl první Jurský svět coby moderní převyprávění původního JP), ale jde spíš cestou temnější, thrillerové jízdy á la The Lost World (ze kterého si taky půjčuje dějové schéma) a nebojí se ani přikořenit dávkou vyloženě béčkových, "cheesy" ingrediencí (jako se o to snažil JP3, kterému ale díky Johnstonově průměrné režii došel dech poněkud předčasně). Bayona jede v jasně rozpoznatelném a velmi působivém vizuálním stylu (vzpínající se Brachiosaurus v ohnivém infernu...damn), hodně výrazně brnká na struny nostalgie s tu méně, tu více výraznými odkazy na starší díly, v rámci PG-13 ratingu leckdy dost slušně tlačí na pilu a dokáže vydřenit solidní napětí v podstatě z každé honičky s dravým dinosaurem, která se na plátně koná (interiérové utíkání před Indoraptorem je samozřejmě výborné, ale za zmínku stojí také třeba brilantní úvodní noční scéna, kde zejména podvodní pasáž s Mosasaurem zatraceně mrazí). Chris Pratt to svým charismatem a vtipností solidně táhne, Dallas Howard mu slušně přihrává na smeče, zbytek postav (včetně záporáků) není nijak zajímavých ani dobře obsazených, což ale ve filmu, který je o dinosaurech, není nijak závratným nedostatkem. A je velice dobře, že Fallen Kingdom se znovu vrací k tomu prapůvodnímu přístupu, a portrétuje dinosaury v konfrontaci s člověkem nejen pouze jako ohrožené formy života, ale také jako nebezpečná a nevypočitatelná monstra (tedy tak, jak je prezentoval Crichton ve svých knižních předlohách). Zkrátka a dobře - dostal jsem přesně to, co slibovaly trailery a jméno režiséra. A jakkoliv chápu rozporuplné reakce kritiků, nepřipojím se k nim. Pátý Jurský park je z mého pohledu dost možná tím nejosobitějším a nejvýraznějším od dob slavné jedničky. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Super, super a ještě jednou super... Ani na vteřinu jsem se (jak bych taky mohl, když je to můj nejoblíbenější film, respektive přerostlé ještěrky :-) ), nenudil... Paráda, ovšem za mne asi jako co se na efekty a celkové dobrodružství týče výbuch sopky a únik z ostrova byl famózní! Jen mne mrzí, že v traileru vás navnadí na větu, kterou řekne Jeff Goldblum a ve filmu pak už nezazní :-/ Nu což... Život už si najde cestu:-) ()

shinigami491 

všechny recenze uživatele

Spielberg vytvoril nieco unikatne pred 25 rokmi. Priniesol nam svet,ktory uz nikdy nemozeme poznat,prve casti Jurskeho parku este aj po tolkych rokoch a s tou technikou este stale maju svoje caro. Ale co som dnes videla neviem co to bolo. Spielberg je nadalej producerom tohto filmi,a specialne pre tento diel nasiel tohto rezisera,aby to vypeckoval....neviem sa rozhodnut ci to bola komedia.akcny film,dobrodruzny alebo horror,ci len tak z kazdeho rozka trosku. Ale najmä som sklamana.. ()

Vaštar 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka se motá kolem znovuvyhynutí dinosaurů, ale co Isla Sorna ? To se na něj zapomnělo, přestal existovat ? Vždyť stačilo odvést zvířata tam. Jenže to by nebyl další film . . . teda film, jen poslepované nepoužité scény ze všech předchozích dílů a jejich parafráze, logika šla spát a zbylo jen brnkání na city ( scenérie umírajícího ostrova, rodinné vztahy v sídle ) . Tyranosaurus ex machina. Blue byla fajn, to jo. . . ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které kdyby nevzniklo, tak se vůbec nic nestane a ještě by to možná bylo lepší. Prvních dvacet minut navazuje na předchozí díl, který byl mimochodem super a první část filmu na ostrově se stále dá (scéna, kdy vybuchuje sopka a dinosauři utíkají pryč je dobrá), ale to je tak vše. Chris Pratt už není tak humorný, ale spíše otravný a nikdo jiný ho nemá, kdo zastoupit. Ten film je vlastně o ničem a když do toho připočítáte, že film má 130 minut, tak si uvědomíte, jak moc tohle pokračování zabolelo. Slabší 3* ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

No jako... bylo to lepší než předchozí díl, nicméně pořád je to spíš 3,5*. Žádný zázrak. Vidět to znovu asi nemá cenu. ()

Schimpy odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna ale naozaj neskutocna ptakovina. Pri pozerani tohto filmu vypnite uplne mozog a zabudnito na vsetko co ste o Jurskom parku kde kedy poculi alebo videli. Ani po vypnuti mozgu ale priemerne inteligentny clovek nedokaze film skoro ani len dopozerat nie natoz sa pri nom bavit. Nic ale nic tu nefunguje. Proste cele zle. Asi hlupnem ale toto naozaj nie :(... Max 1*.. ()

Illuminare odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo, nic zde nefunguje. Samotný příběh moc nedává smysl, je kolem něj plno zbytečností a to důležité je milionkrát ohraná písnička. Herci tu vlastně ani nehrají. Dinosauři tu jsou jen pro to aby se film mohl jmenovat Jurský svět a mohl to v kinech vyždímat prachy. Není tu jediný majestátný moment a hudba se absolutně nehodí. Prostě epická hudba se nehodí k holčičce schovávajíc se do postele. Prostě to má sotva kvalitu TV filmu. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne se mi vic libi dily,ktere se odehravaji na ostrove. Tady bylo strasne moc nelogicnosti. Na ostrove to ma aspon nejakou logiku. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný díl z Jurského univerza. Pár silnějších míst nedokáže zachránit jinak silně průměrnou popcornovku. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné pokračování Jurského parku / světa ... Myslel jsem, že absurditu závěru minulého dílu v čele s útěkem na podpatcích a spojení všech hodných dinosaurů proti společnému nepříteli tohle překonat nemůže, ale opak je pravdou. Tady je těch zcestných momentů ještě o poznání víc. Nejdůležitější ponaučení je, že dinosauři napřed řvou dost dlouho, aby mohli hrdinové zdrhnout! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak toto je už vyloženě špatně. Za prvé mne štve, že to pro všchny ty nádherné zvířata nikdy nedopadne dobř, dokud tu budeme my lidé a za druhé, je to už děsně nablblé. Za mne 40%. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama