Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

burton 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jak popsat ten chaos, co se mi po shlédnutí tohoto maglajzu zrodil v hlavě. Vůbec to není napínavé a dobrodružné. Je to masakr. Digitální masakr. A taky mi vrtá hlavou ta Blue. Fakt myslíte, že by mohla být tak fikaná a vázaná na svého původního pána, že mu pomáhá ze srabu, skoro jako vlastnímu bratrovi? Takže je to předchůdce psa! Žádná jiná možnost není. Podívejte se a uvidíte. Normálně pes. Modrej . Digitální. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zábavné díky odvážnému Bayonovi a rozpočtu, ale scénáristicky velmivelmivelmi vyšumělé. Jinými slovy, tady už fakt není odkud brát. Osobně mě potěšil a pobavil at the same time Ted "Buffalo Bill" Levine v tak trochu zlé roli. Všechno ostatní herectvo je jen individuální rutina každého z nich, ale on jim ten scénář ani nic jiného neumožňuje. Vizuálně fajn pokoukáníčko, ale tahle franšíza si zaslouží evoluci, tady se bohužel jen recykluje. 60% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zánik říše je not great, not terrible, oproti prvnímu Jurskému světu je víc komornější a po velmi slibném úvodu na ostrově se 2/3 filmu odehrávají ve velkém mansionu. Nově vyšlechtěný dinosaurus a story s překupníky mi nezaujalo tolik, jako Indominus Rex a story z Jurského světa. Tržebně trefil Universal jackpot a šlo o nejvýdělečnější film tohohle studia v roce 2018 s 1,3 mld $ a o 60 mega předběhli dinosauři Incredibles 2 s kterými se přímo utkali v kinech. 3* ()

animario 

všechny recenze uživatele

První půlka jela ve starých kolejích,sice nic novýho,ale pořád fajn adventůra s dinosaurama.Ale zbytek a obzvlášť finále na zámku bylo jak z Wallace a Gromita:prokletí Králíkodlaka.Blbej scénář pohřbil dojem z dokonalý CG.. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

První půlka je super a má parádní spád. Jenže pak se přejde z ostrova na panství a film začíná nudit. Viděl jsem ho dvakrát a znovu už to asi nedám. Nejhorší díl série. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I když jsem si tohoto nezdárného Spielbergova dědice dal na přeskáčku, v pořadí první, třetí a na závěr právě tento druhý díl, nic to nemění na faktu, že Jurskému parku, na kterém jsem byl jako dítě v kině, je vzdálen světelné roky. Z dobrodružných filmů se staly akční a myslím, že nejsem sám, komu tahle změna voní jako ankylosauří trus. Efekty jsou čím dál efektnější a dinosauři dinosaurovatější, ale chybí tomu ta „táboráková“ romantika. ()

franzkfk odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm, kdy asi byl ten zlom, kdy se změnily tent-pole filmy a kdy se začal znásilňovat rating PG-13. Dobře, pomineme-li formální hledisko, které je tentokrát určitě vyvedenější (Bayona je opravdu talent), je to zajímavé z toho sociologického (v případě, že bude mít finanční/divácký úspěch to bude ještě zajímavější). Samozřejmě každý blockbuster/tent-pole odráží svou dobu a svého většinového diváka. Jedná se o klasický generický zážitek dnešní doby - ploché charaktery, odlehčující hláškování hlavních hrdinů, berličky v podobě akcentovaných vedlejších charakterů, přemíra cgi, absurdně nebezpečné situace, ze kterých hlavní hrdinové vyváznou bez větších problémů a s tím spojená absence vážných, negativních psychologických střetů. Ovšem tentokrát se šlo o kousek dál. V určité části filmu vznikne zajímavé morální dilema. Nebudu tu spoilerovat, ale vzkaz, který je vyslán publiku, je natolik pokřivený a zvrácený, že mě to až děsí. V psychologii je pro situaci, která nastane termín 'Efekt identifikovatelné oběti', který není řádně (moudře) zrcadlen rodičem (mentorem). Pokud se vrátíme zpátky v čase, tak filmy jako Indiana Jones, Star Treky (Meyer, Nimoy, Frakes), Smrtonosné pasti/zbraně, Krotitelé duchů, Burtonovský Batmani, Čelisti, Titanic, Vetřelci nebo první Jurský park byly nejen formálně ucelené, ale "zdravě" nekorektní, nepřizpůsobivé, inovativní, drzé, obnažené, ale hlavně "zdravě" konfliktní. Doba se mění, lidé s ní a tím i "target audience" popkornu. To je to, co mě tady mrazí. Je to lehkovážné jako dnešní většinová společnost. Bohudík za Camerona a Nolana. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Exteriérová část je docela fajn a snese srovnání s předchůdcem. Část odehrávající se na "sídle" mě už tolik neoslovila, protože dinosauři z mýho pohledu nejlíp fungujou ve volný přírodě. Technicky však opět vypiplaná záležitost, ve který vizuál působí hodně reálně a málo digitálně. Uvítal jsem taky viditelnou režisérovu zkušenost s hororovym žánrem (pár slušně napínavejch scén nebo práce s tmou / světlem). Ačkoliv bych uvítal lepší scénář nebo víc nostalgie jako minule, návštěvy kina díky vizuálu nijak nelituju. Průměrnej blockbuster z kategorie "neurazí, nenadchne". ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Musela jsem, jsou živí jako já!" V první řadě si musím vyčinit, že jsme úplně propásl předchozí film, ač má lepší hodnocení. V té druhé jsem byl nadšený perfektním vizuálním zpracováním, katastrofárnou a akcí, tentokrát nechybí ani emoce. Třetí rozměr byl už jen nadstavba, ale povedenější, jak u 3. parku. V té šesté řadě (kde jsem seděl) mě navýsost štvali žrouti popcornu, z fleku bych ho v kinech zakázal, anebo ať kromě 3D brýlí zavedou i sluchátka s dobrou venkovní izolací, a pak si můžou klidně chřoustat... A teď rychle napravit vynechávku prvního "světa"! ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn letná, blockbusterová jednohúbka, ktorá je podstatne slabšia ako predchadzajúci diel a pochopiteľne na pôvodný Jurský Park od Spielberga nemá ani z ďaleka. Hardcore fanúšici budú pravdepodobne odchádzať z kina sklamaný, aj napriek faktu že sa tu nachádza pomerne veľa odkazov na pôvodné filmy, avšak ak sa k tomu nastavíte podobne ako ja - bez nejakých veľkých očakávaní, tak si to pomerne užijete a nejako zvlášť vám pravdepodobne nebudú vadiť občasné stupídne sekvencie (celý záver v rezidencii), ktoré sú naozaj zlé aj na film kde sa objavujú geneticky upravení dinosauri. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů 'Jurassic' a tady se snad soutěží v tom, kdo napíše dementnější komentář a dá míň *. Komu vadí mizerný cameo Jeffa Goldbluma, ať se jde vyplakat k mamince a ti, co se dívali tejden před premiérou na cam ripy ať se radši rovnou zabijou. Kolik jste viděli filmů s dinosaurama, co za něco stáli? Kulervoucí napínák, plnej akce i nějaký tý dojemný scény a určitě jeden z top filmů roku... ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

No co to proboha mělo být??! Po celkem vydařeném prvním díle, kde jasně, děj taky nebyl bůh ví jaký zázrak, ale aspoň to bylo opravdu zábavné. Zde máme scénář jak od čtyřletého dítěte - spojení největších klišé, jak po stránce příběhu, tak postav, bez jakéhokoliv náznaku originality anebo zábavnosti. Už po čtvrt hodině jsem se nepříjemně vrtěla v sedačce. Po hodině jsem se modlila, ať už to skončí. Při naskočení závěrečných titulků jsem jen úlevně oddechla, přičemž se na mě má sestra sedící vedle jen otočila "To byla taková pí******!". Tohle byla snad první návštěva v kině, kdy jsem vážně zvažovala odchod v půlce filmu. Neskutečný pokles někam, odkud se snad ani dostat nedá. Pokud nejsou schopni vyprodukovat nic lepšího, tak ať toto téma raději úplně zabalí, udělají světu laskavost. ()

misbos odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, a další díl se bude jmenovat JURAS-SICK WORLD: THE HEART OF DEMENTIA, protože když v tomhle veledíle postava změní svoji charakteristiku ne jednou nebo dvakrát za film, ale třikrát čtyřikrát během každý scény, jinam to ani směřovat nemůže. Trevorrow má režírovat další Star Wars? No potěš prdel! ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Viděno 16. 7. 2018 v Praze - Cinema City Zličín. Páté pokračování se nese v intencích předešlého dílu, vizuální stránka je pěkná, CGI opravdu o notný kus pokročila (první díl však pořád vypadá po těch letech slušně), kamera tvoří tu správnou dobrodružnou atmosféru. Ve snímku se nachází pár odkazů na minulé díly (třeba scéna s podomním výtahem), také je tu hodně nervy drásajících scén a momentů překvapení, kdy postavy těsně uniknou čelistem dinosaurů, nebo naopak je pradávný tvor sežere jak malinu, když to nečekají a myslí si, že jsou v bezpečí, prostě na co jsme u této série zvyklí. Za zmíňku stojí scéna s dražbou dinosaurů, která se tak trošku zvrtne. Když člověk přijme, že se jedná o popcornový film, který je řemeslně zvládnutý a příběh dává celkem smysl a nenudí, tak si to 4 * zaslouží. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Dost slabý pokračování . Ten scénář , ach jo. To zase psalo 8 lidí a polovina z nich to dělala při práci v callcentru . Tři dobrý scény. Samoúčelný , ale dobrý. Zbytek čistě neúčelný paběrkování. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Môže sa vám film páčiť, keď nesúhlasíte už s ústrednou premysou ?? Keď vidíte, ako vedie jeden klišé dialóg k ďalšiemu ešte viac klišé dialógu ?? Keď vám aj herci prídu tak povediac nezaujatí ?? Keď vidíte v podstate to isté po piatykrát, len v inom obale ?? Človek by teraz čakal istý paradox. Čakal by, že odpoveď je áno, dokáže sa mi to páčiť, no odpoveď je simplicitná. Nedokáže, lebo už od začiatku hľadám vady a spochybňujem skoro každý krok, ktorý hlavné postavy vyprodukujú. Zakaždým si hovoríte, tak toto bola ale úplná somarina, takto by sa človek v reálnom svete nezachoval, tento dialóg bol viac než predvídateľný ( nehovoriac o zápletke ), tento „ mačo ” moment tu ale že vážne byť nemusel, tuna režisér schválne zvýrazňuje topánky ( áno, čítate správne ) hlavnej spredstaviteľky a to až dvakrát, aby ukázal jej development medzi minulým filmom a týmto pokračovaním. A toto všetko milí priatelia ľudia vážne chcú. Toto od tejto značky až vyžadujú. Prázdny dej, pekné akčné triky, vyšperkovaných CGI dinosaurov, hlavnú nebojácnu postavu ( svalnatého muža ), naoko krehkú druhú hlavnú postavu ( výrazne sa dejovo vyvýjajúcu ženu ), dieťa možno aj v pluráli, neschopné vedľajšie postavy, ktoré sa pretransformujú v použiteľného tupca a nejakú odvážnu pipku, ktorú sa snaží ohúriť. A toto som presne čakal, čiže to nemôžem brať ani za mínus, lebo tieto parametre sú všeobecne známe. Čiže dochádzam k záveru, že sa tu ani nič nedá kritizovať, že ?? Jurský Svet, bol osviežujúcim a predsa niečím novým. Jurský Svet: Fallen Kingdom je jeho menší zakrslý brat, s ktorým sa starší súrodenec hrať teda nechce a v podstate s ním nechce mať veľa spoločného. Táto menšia rodinka však očakáva ďalší prírastok a ja sa obávam, že to bude práve najčiernejšia ovca rodinky. Kiež by som sa mýlil. 50 %. ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikajúco debilné. Škaredé dementky, malá aj veľka (nenávidím keď obsadzujú ogyzdné herečky a ešte im daju aj prijebany scenar). Hlavne, že tam je dedo godlblum čo zase jediná rozumne hovoriaca postava. Otrepané staré a nahovno. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Veškerou energii tvůrců zřejmě vysály efekty na dinosaury,.. dějová linka či snad charaktery postav nikoho moc nezajímaly a tak je to místy vážně hloupé, předvídatelné, trapné, nelogické a bezduché, že kdyby tam nebyl Pratt, tak to snad nedokoukám. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama