Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak,prostě nemohu. Jurský park od Spielberga jsem hodnotil 4* tahle slátanina bez napětí zaměřená pouze na to aby divák otevřel údivem hubu a po dvou hodinách ji zavřel už dávno nefunguje...možná tak před 6-8 lety... nesahá původnímu filmu ani po kotníky a to doslova. Ale což, prašule se posypou,(už to má celosvětově skoro 400mio.) tak můžeme asi čekat i trojku ve stylu "Jurrasic World versus Kong Island" ... prý už se to začíná točit. Jako rozhodčího tohoto zápasnického filmu filmaři oslovily Gojiru a Optima Prima. Za mě 25% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si všiml, v kině se nejlépe bavily malé děti. A to zřejmě bude jediná skupina diváků, která film ocení. Jurský svět: Zánik říše je v prvé řadě opravdu líně napsaný snímek. Scénář prvoplánově směřuje k třetímu dílu, děj je tomu výrazně podmíněn a v mnoha místech kvůli tomu působí opravdu hloupě. V jednu chvíli přijde odbočka k jakémusi rodinnému dramatu o klonech, která má fungovat jako morální obhajoba fatálního jednání jedné z postav v závěru filmu. Ale naprosto nefunguje a vyznívá jako obrovsky zbytečný nesmysl. V jiné části filmu se dozvíme, že přežít výbuch sopky v bezprostřední blízkosti je ještě jednodušší, než přežít výbuch atomové bomby, pokud se schováte do ledničky (mrk mrk). Nejnověji vytvořený dinosaurus určený pro bojové účely má mít údajně vysoce vyvinutý čich, ale ve chvíli, kdy se honí za hlavními hrdiny, ho očividně až tak vyvinutý nemá. Pokud už někomu jde opravdu o život, je vždy zachráněn zásahem v poslední chvíli (nejlépe T-Rexem nebo raptorem). Zkrátka když se něco scenáristům hodilo do krámu, logika šla stranou. Napětí žádné. Přísliby odklonění k hororu nenaplněny. Avšak čím tento snímek opravdu výrazně trpí jsou naprosto černobílé a tendenční postavy. Někdo je „zlý“ a někdo je „hodný“. Nic mezi tím. „Zlý“ umře, „hodný“ přežije. Nikdo ničím nepřekvapí. Někdo z děje znenadání zmizí a někdo je pro děj dokonce úplně zbytečný (trapně nevtipný neurotický ajťák). Mně už tohle opravdu nestačí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(76%) Viděno v kině ve 3D s CZ dabingem. Trojrozměrná verze mi jako obvykle přišla naprosto zbytečná. Ale snímek mi hrál ve vyhovujícím čase, tak jsem brýle bez újmy na zdraví přežil. Nyní k filmu. K těmto Jurským záležitostem se stavím vcelku nezaujatě. Tuhle sérii mám rád až na trojku, která mi přišla ze všech příběhů o dinosaurech nejslabší. Srovnávat můžu maximálně s předchozím Jurským světem, který byl pro mě minimálně o třídu lepší, ale přesto jsem z kina odcházel dost spokojen. Tento nejnovější Jurský počin si na nic nehraje, příběhem je teda dost přímočarý, ale to nevadí. Asi tak ta první část snímku, která se soustředí na ostrově a následném jeho zničení, byla nejlepší. Je tu dost zajímavých a i napínavých scén, dokonce i jedna mírně emotivní. Poté tempo trochu ustoupí, ale vůbec mi to nepřekáželo. Scénář je opravdu nápaditý. Režisér si vyhrál s různými scény dinosaurů atd. Jakmile se film dere kupředu, chybí už nějaká ta atmosféra, napětí, nápady apod, ale přesto tu není nic, co by mi vyloženě vadilo. Herecká sestava je výborná. Chris a Bryce jsou oba úžasní. Záporné postavy jsou už slabší, nevýrazné, ale co, znám horší. Cameo Goldbluma, které máme asi tak dvě minutky na úvodu a v závěru mi přišlo úplně zbytečné, ale zaryté fanoušky jistě potěší. Hudba podobná jako v předchozích částech, i když už méně nápaditá. No, co k tomu dodávat ? Já jsem spokojen, sice to není nic, co bych chtěl vidět opakovaně, ale ještě se k tomu vrátím. Konec nám jasně našeptává, že bude další film, i když už mi tato tématika přijde dost využitá. Uvidíme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Exkurze, v pořadí pátá, za přerostlými ještěrkami dopadla zdárně. Leckdo bude namítat, že slučovat dřívější trilogii, klidně bych ji dnes označil už za klasickou, s tou teprve vznikající, není úplně správné. Prdlajs, ještěrky jsou pořád ještěrky, v teráriu je pořád chová Universal, navíc se zde mihne Jeff Goldblum, někdejší představitel hlavní role, a v novém filmu je i pár šikovných odkazů na původní trilogii. Zápletka není žádný zázrak.Ostatně bude-li Derek Connoly u scenáristického kormidla, máte jistotu, že pokud se realizace neujme kvalitní režisér, nebudete ničím překvapeni, dokonce vám hrozí klišé jízda. Jenže film má J.A.Bayonu, co to s akcí a napětím umí, načež se tak úplně nebrání drobným inovacím a nebojí se porušovat zaběhané dějové standardy blockbusterů, a také dobrodružnou dvojku Chris Pratt a Bryce Dallas Howard, tedy dvojku nadmíru sympatickou a zábavnou. A po krátkém úvodu, kde se mihne zmíněný Goldblum, už se děj solidně rozběhne. Úprk z ostrova, kde dýchá mohutná sopka, je z těch kvalitně zběsilých, tudíž akční hltačka je zaručena. Žádná další (akční) scéna filmu, a že jich je přemíra, se už této pasáži nevyrovná. A v podstatě se ani co do atraktivity už ani vyrovnat nemohla. Tvůrci si totiž usmysleli, že po zbytek filmu diváka neprodyšně uzavřou do prostor tamní budovy, kterou obývají hamižní zlosynové a páni tvorstva, v nichž na diváka frekventovaně útočí prehistorické potvory. Jde o drahý blockbuster, takže ne každý divák promine tuhle komorní "chudobnost". Mě celkem překvapilo, že vynaložené finance se tak úplně nepotkávají s výsledkem, nicméně nelze filmu upřít řemeslný komfort a kvalitní práci s herci. Předchozí díl měl své režijní mouchy a úplně jsem z něj nebyl nadšený. Tenhle má v sobě daleko větší otisk "dinosaura" Spielberga, množství pasáží má až absurdní nádech a vůbec poprvé jsem měl pocit, že to, co sleduji, je napínavé. A to napínavým neshledávám žádného jurského předchůdce. Na režii mě štvalo jen to, že režisér to občas přeháněl s kamerovými nájezdy. Vždy instruoval nějakou veledůležitou scénu, načež vždy kamera urputně najela na aktéry té dané scény. Když už to bylo poněkolikáté, bylo to nechtěně směšné. Dobře se ale režisér popasoval s přístupností, je zde několik drastických scén, které jsou na rating PG 13 celkem hardcore. Celkově se tedy film sám připravil o atraktivitu lokací ostrova, ovšem i coby antifanoušek série jsem se bavil více než slušně. 8/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V T-Rexově žaludku, ekolog si libuje, že ještěrku zasytil, nezištně se raduje." Přínosný dokumentární film, ekologicko i finančně naučný, který klade velmi znepokojivé otázky. Např. jak moc musíte být zazobaní pro úspěšnou dražbu zobavého pterodaktyla, na aukci pro globální zbohatlíky? Kolik škváry a kolik tun ocele na klec vás bude stát domácí mazlíček T-Rex? Proč naklonovaní dinosauři chtěli sežrat naklonovanou holčičku? To od nich nebylo moc kolegiální! Je velociraptorka Blue velice inteligentní, víc než lidi, nebo víc věrná, čili blbá? Kdo vyhyne dřív, my nebo znovu oni? Proč mají prima žraví dinoušci na csfd (Česká Smečka Filmdatabázních Dinosaurů) tak nízké hodnocení? A proč je Omnibus takový pacholek, že natruc pravěké smečce schválně k zaslouženým 4 hvězdám přihodí i pátou? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zábavné od začátku do konce, akce je poutavá a napínavá a druhá půle představuje příjemný lehký odklon od předchozích dílů. Bayona na Spielberga odkazuje někdy nepřehlédnutelně (fascinace při prvním setkání s dinosaurem), většinou však spíše subtilně (sympaticky zlomyslná úmrtí některých záporáků). Nejpůsobivější moment je určitě brontosaurus přibíhající k odjíždějící lodi (asi nejsmutnější scéna série, fňuk). Jako celek je to bohužel ale jen standardní současný vysokorozpočtový blockbuster, jenž svou obrovskou konkurenci ničím výrazně nezastiňuje. A kromě Chrise Pratta nemá žádného jiného opravdu sympatického protagonistu, navíc padouši jsou ploší a generičtí až běda (všem jim jde strašně moc o peníze, což je samozřejmě velice originální...). Ale jako pátý film v řadě je to vlastně úplně ok (všechna pokračování jedničky jsou pro mě na podobné kvalitativní úrovni) a vzhledem k závěru se i docela těším na šestku... 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jurský svet: zánik ríše 1 a Jurský svet: zánik ríše 2 za cenu jedného lístka ako dvojprogram vo vašich multiplexoch! Prvý diel je akčný, výpravný exteriérový veľkofilm, druhý diel zase komorný, interiérový horor. Ale bacha, obe časti sú zostrihané na jednu hodinku, aby mal výsledný tvar hodinky dve a vy ste sa v kine nezbláznili. Mať to lepší scenár, pretože námet mal istý potenciál, mohlo ísť o fajnovku. No a záporáci ako z rumunského béčka so Seagalom alebo Van Dammem, to už sme niekde úplne inde ako pri štyroch predchádzajúcich filmoch. Ale nejako to relatívne funguje a zabáva. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná píčovina. Od otravných herců, přes debilní efekty až po totálně retardovaný scénář, který napsali dva šulínci, kteří už pravděpodobně rovnou ukončili svoji kariéru a šli prodávat opičky na gumě. Nic tak neskutečně nezáživného se jen tak nevidí. Bohužel se s neustálým vývojem a šlechtěním dinosaurů podařilo tvůrcům vyšlechtit z kdysi velice působivého a napínavého snímku ultimátní nudu. Odpad! ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

No, trochu se za tu trojhvězdu v hodnocení stydím... Jde totiž o ukrutnou klišoidní pitomost, od začátku do konce. S přimhouřeným okem však oceňuju tu totální jízdu plnou napětí a fakt dokonalej vizuál. Je to prostě úsměvně primitivní, ale opravdu akční nálož. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O něco slabší jak minulý díl. Asi je těžké přijít s nějakým originálním nápadem. Dost věcí z minulého dílu se tam opakuje, jen děj je jinde. Objevuje se tam i spousta známých herců. Člověk sice rád zase vidí dinosaury, ale už to nemá to kouzlo. Nehledě na nelogické chovaní některých postav a nefungující chemii mezi Chrisem Prattem a Bryce Dallas Howard. V minulém díle to fungovalo líp. Co dodat,efekty jsou sice super, ale to film nezachrání. Aspoň tam byla pěkná hororová atmosféra díky režii J.A. Bayona. Vzhledem k vysokým výdělkům a otevřenému konci se zřejmě dalšímu dílu nevyhneme. "Nejsme kompatibilní." :D Recenze ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Juan Antonio Bayona při cestě za epikou a velkolepostí hollywoodských blockbusterů poztrácel všechnu svojí kreativitu a originalitu, kdy ačkoliv se snaží jak jenom může, neskutečně stupidní scénář mu nikdy nedovolí vyplout z vod debilních klišé a břidkýho příběhu! Všechna ta nádherná atmosféra původního filmu zmizela, nostalgie předchozího dílu opadla a zůstal tak jenom kýbl digitálu, nudných bezcharakterních postav a stupidního soundtracku (tradične Giacchino). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Jurského parku , ale Jurský svět mě tenkrát dost bavil, což se nedá říct o tomto. Bez napětí, bez vtipu, nuda jako blázen. 2* pouze za scény na ostrově a dobře vypadající dinosaury. V kině bych asi usnul. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Umírající miliardář vyšle na ostrov dinosaurů záchranou výpravu, která ma zajistit přežití dinosauřích druhů. Každý člen výpravy je pochopitelně odborník na něco jiného. Ten rozumí počítačům, ta se vyzná na ostrově a tamten zase umí mluvit s raptory. Poslední jmenovaný je ale trochu mrzout, takže až pod nátlakem své milované se přidá k výpravě. Bohužel, na ostrově výprava zjistí, že intrikářské okolí starého miliardáře má svůj vlastní plán, jak s dinosaury naložit... Moment! Tohle už jsem někde viděl. No jasně! Ztracený svět: Jurský park, který tento film bezostyšně kopíruje. Pak tady máme scénu v nějakém podzemním bunkru, kde už jsem to nevydržel a musel si zacpat uši, jak moc tahle situace šustila papírem (takových scén je ve filmu velmi mnoho). Za doprovodu výbuchu sopky se na scéně objeví baryonyx, podle scénáristů zjevně masožravec vymetající jurské kanály, a začne se skrze lávu sápat po hlavních hrdinech. Samozřejmě jenom proto, aby jim v únikové cestě stály nějaké překážky. Posuňme se dál. Výprava avizuje, že z ostrova odveze 11 druhů dinosaurů, ale nakonec se jich na malý rozvrzaný trajekt vejde mnohem víc. Zvířata nejsou uspaná a ostraha pravděpodobně strávila celou cestu na baru. Na druhou stranu bych chtěl ocenit statečnost posádky, kterou nerozhodí ani řev tyranosaura. O nezvaných hostech na palubě ani nemluvě. Tento smrtelně nebezpečný náklad samozřejmě není vysazen nikde jinde, než u Hammonda 2.0 doma. Proč ne. Někdo má rád domácí mazlíčky, miliardáři si do obýváku nastěhují brachiosaury. Co by tomu řekl Spejbl, když Hurvajs vyhrál žirafu. Na scénu pak přichází tajemný doktor Who, ze kterého chudáka udělali po prvním díle šíleného vědce tvořícího mutanty jak na běžícím pásu. Počítám, že v příštím díle se dá dohromady s doktorem Heinzem Dutoschwarzem a vymyslí spolu nějakou další obludku. Pak to zase pořádně zašustilo, když scénáristé po dlouhých úvahách vymysleli, jak příšerku pustit z klece. Vše, co se děje potom, je další vykrádání originálního Jurského parku (raptoři v kuchyni). Na konci se už jen otevřou dveře, z klecí vyleze více zvířat, než se jich vešlo na Noemovu archu, a tím příběh končí. Řekl jsem záměrně zvířat (nové druhy), protože jedinými dinosaury ve filmu byly zkameněliny v obýváku Hammondovic betaverze. Takhle se prostě dinosauři nemohli chovat. Svou chvíli slávy si tu odbyl i Jeff Goldblum, u kterého prostě marketéři Univerzalu vyhodnotili, že jeho ksicht přitáhne do kin o 10 % více fanoušků, tak na koleni sepsali pár srdceryvných vět a nechali ho to odříkat jak básničku ve škole. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Kam kráčí Hollywood, to přesně nevim, ale vím přesně, kam kráčí Jurský svět. A zároveň chápu, proč lidi takhle tenhle film hodnotí, je inovativní, sem tam děs a nebojí se být i smutný. Místy až moc krutý, je tady znát že to točil někdo, kdo se hodně zaměřil, na postavy a nebojí se jim přivodit bolest. Ano sou tady epické scény/momenty, jako vybuchující sopka, naháněná s Indy-Raptorem, což je v podstatě stejný hajzl, jako ten co ho prodává. Ale zároveň film v druhé polovině, působí dost nezávisle a spíš cílí na menší okruh diváků/fanoušků, než na masy, jak to bylo u předchozích dílů. Což je vlastně super, je to něco nového, něco neotřelého, něco co velká většina lidí nezkousne, ale ti kteří to pochopí, tak ti si to nejvíc užijí. Za zmínku stojí i akční choreografie, byť z větší části, jde o útěk, tak dojde i na bitku, které je prostě parádní a Chris Pratt, předvedl od začátku až do konce, úžasný výkon. I ostatní herci, hrají na jedničku a nikdo neotravoval a zlý Asiat nezklamal. Jako jestli Jurský svět, kráčí tam, kam si myslím že kráčí, tak by to mohlo být něco fantastického a postapokalyptického, ale rozhodně bych tohle uvítal. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jurassic World: Fallen Kingdom" je podľa mňa obrovským filmovým debaklom. Neviem či to zarobí prachy, neviem ako to budú vnímať bežní diváci, no za mňa je toto skutočne fail. Nemôžem povedať, že najhorší film roku, alebo niečo podobné. Herecké výkony sú podľa mňa fungujúce, vizuálne to má čo ponúknuť a dialógy sú relatívne obstojné. No keď si vezmem story, keď si premietnem spätne čo som práve videl, tak mám pocit, že tento film je absolútna tragédia. Ani neviem kde mám s tým začať a úprimne neviem čo môžem povedať, lebo nechcem zachádzať do spoilerov, no na druhej strane mám pocit, že je tu niekoľko serióznych problémov, ktoré si potrebujeme povedať. Takže budem sa snažiť o to, aby som toho prezradil čo najmenej. V prvom rade ma skutočne vytočilo, keď som si uvedomil, že sa nikto po tom, čo sa udialo v prvom filme absolútne nepoučil a rozhodol sa vytvoriť ďalšieho špeciálneho jaštera, ktorý spôsobí rovnaké problémy ako sme mali naposledy. Len kým tam sme boli v obrovskom divokom parku, tu máme prepadnutie v obrovskej vile. A to je oveľa menej zaujímavé. Nebavilo ma to a hlavne som si trieskal hlavu o stenu, keď som sa rozčuľoval, akí sú títo ľudia sprostí. Nepochopiteľné. No rovnako je tu ešte aj ďalší problém. Ako som už povedal, všetko (skoro) sa odohráva vo veľkej vile. Na ostrove strávime dokopy možno 25 minút. A aj z toho čo tam strávime to nie je veľmi zaujímavé. Dokonca je tu scénka, kde Chris Pratt musí po účinku drog uniknúť láve. A vyzerá to asi podobne, ako keď sa Leonardo DiCaprio snaží dostať do auta vo filme "Wolf Of The Wall Street". Kým v tom filme to bola ale vtipná scénka, tak toto je absolútne zúfalé. Nebavilo ma to pozerať. No teraz poďme na najhoršie rozhodnutie filmu a to je fakt, že tu musíme mať padoucha, ktorý chce obrovské množstvo peňazí. A ako? Dostať dinosaury do svojej vily a urobiť v nej tajnú obrovskú aukciu, kde ich rozpredá za milióny. Toto je podľa mňa vrchol absolútnej debility v rámci tvorby scenáru. Neviem ako to posúva film lepším smerom, lebo reálne to nemá v sebe nič. A potom aj stupídne rozhodnutia niektorých postáv. Ako napríklad týpek, ktorý rád zbiera zuby z dinosaurov ako trofeje. Tento film je vysoká miera sklamania. Lebo to neponúka absolútne nič v rámci príbehu a postáv, je to otravné a absolútne frustrujúce. Myslím si, že táto séria si zaslúžila niečo lepšie, než je tento film. Neodporúčam. Ak ste fanúšikom série, tak osobne odporúčam sa filmu vyhnúť. Hodnotenie: C- ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak určitě. Nebyl by to blockblábol, abychom nebyli tak nějak masově a se slzou v oku poučeni o lidské pýše, jenž nás zavede na či dokonce přímo přes okraj Macochy. Ale jak už to v produktech onoho převelikého Svatostánku bývá, není čas na nějaké přemítání co a jak a jestli to takhle vůbec jde. Stádečko přerostlých genetických manipulací prostě může narušit celý ekosystém a zkuste nám to vyvrátit. Vítejte tedy v Jurském světě. Planeta opic měla svého Caesara, tady máme Blue a příště očekávejme Úsvit.... Nevím, možná tahle filmová dekonstrukce už poněkud zarazila i obvyklého a jinak nadšeného konzumenta velkých filmových prdoukcí (to je hezký překlep, nechám jej tu) a tak Zánik říše se zatím se zlou táže. Po pravdě to nechápu, protože já byl nadmíru spokojen. Byli tam dinosauři, dechberoucí triky, skvělá akce a nebylo jí malo, špetka (pro některé asi sud) patosu, v neposlední řadě i nadhled a vše báječně odsýpalo. V kině jsem navíc byl s ratolestmi a ty hýkaly nadšením. Zcela neuražen a s pochopením sázím čtyři jantarové. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No, v rámci serie je to prostě bída a tragédie, zde není nic, co by z toho dělalo právoplatného člena serie kolosu Jurského parku, vždyt tu není ani ikonická znělka, která zazněla snad ve všech předchozích filmech. Takže bída, tohle se prostě nemělo jmenovat Jurský svět. Na druhou stranu je to celkem originální, to mám po páté sledovat jak utíkají na ostrově před dinosaury? Takže v tomhle velký plus, paradoxně první část na ostrově byla absolutně kulervoucí a osobně říkám s čistým srdcem, že byla lepší než celý předchozí film. Jde fakt vidět, že to točí někdo se zkušenostmi s horory. Potom už je to takové vskutku dementní, jako kauce s dinosaury? honička v jednom velkém zámku s dinosaury? místy mi to připomínalo Psí vojáky, další tuctovej jakože hybrid ze zkumavky? no hrozný, ale opět originální a hlavně zábavné. Ano celý film mě neskutečně bavil svým humorem, který kvituji, ale zároven tady prostě neměl co dělat, je to přece Jurský svět, možná to ani nebyl záměr, aby tam bylo tolik humoru, ale je tam prostě....Konec je vyloženě navnazující na díl třetí, který fakt nevim, zda chci vidět. No tři hvězdy jsou právoplatné, jsou to tři skvělé hvězdy, bylo to lepší než díl předchozí, ale zároven neskutečně debilní, prostě 80% filmu se odehrává v jednom domě, to mi fakt hlava nebere...co se týká herců, tak musim říct, že to je poprvé, co mi Bryce Dallas Howard nelezla krkem, ba naopak se mi skutečně líbila. No a Prattovi já prostě vážnou linku nemohu věřit, je to prostě komediální herec, i když zde předvádí něco vážného, já mu to nežeru... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Jurský svět byl obrovským překvapením a dokonale ukázal, jak se křísí legendy. Pokračování tak nemělo moc šancí, jak překvapit a tak se spíše spokojil s tím, co všichni očekávali. Více dinosaurů, více triků a více všeho. To film splňuje, jen ne v takové kvalitě, jak by se dalo čekat a celá závěrečná třetina už je jak z jiného filmu a připomene spíše horor. Na druhou stranu film nenudí, trikově je prakticky bezchybný a napíná (film si krásně hraje se stíny, světly a nesnaží se strašit prvoplánově), kde má napínat a určitě je zde celá řada scén, která divákům přinese to co ve skrytu duše chtěli vidět (T-Rex opravdu zblízka, dinosauři vraždící v rodinném sídle). J.A. Bayona by se hodil na nějaký slušný monster horor, protože v tomhle směru nový Jurský svět, bez problému funguje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď tu našu Claire upravia, tak vyzerá ako celkom pohľadná ryšavka (samozrejme, že internet odhalí pravú tvár), škoda len, že ju za tie roky nenaučili stále hrať. Zánik ríše je dúfam už definitívnym zánikom na minimálne dve desaťročia a Pratta môžu konečne poslať späť napríklad do kozmickej lode oživovať známu hollywoodsku kurtizánu Jennifer Lawrence. Kto má ale rád dobrodružné zívanie, tieto jašterice mu budú stačiť. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama