Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (30)

  • Na začátku filmu se žoldáci dostanou do parku ponorkou, aby odebrali vzorek z kostry Indomina Rexe, který skončil na dně nádrže s Mosasaurem (kterému se také podaří uprchnout vinou nedovřených dvěří). V prvním díle ale bylo vidět, že se nádrž nachází přímo uprostřed parku, bez jakéhokoliv vnějšího přístupu. (Guilemot)
  • V čase 1:07:28 se Zia (Daniella Pineda) opírá oběma rukama o stůl, v dalším záběru má však jednu ruku založenou v bok. (Iveet)
  • Ve chvíli kdy jsou dinosauři vypuštěni na svobodu a Eli Mills (Rafe Spall) chce utéct i s kostí Indomina Rexe, jsou boční dveře od jeho automobilu otevřené, když ale přijde záběr, kdy se běží schovat pod auto, jsou dveře zavřené. (Chundys)
  • Popis Indoraptora jako tvora, který vznikl spojením DNA dvou nejnebezpečnějších druhů dinosaurů – Indomina Rexe a Velociraptora, je poněkud zavádějící. Již Indominus Rex vznikl hybridizací DNA vícero druhů dinosaurů, mezi nimiž byl právě i Velociraptor. (dickens)
  • Několikrát zmíněná skutečnost, že erupcí sopky na ostrově Isla Nublar dojdě k (opětovnému) vyhynutí dinosaurů je nepravdivá. Dalším ostrovem, na kterém se nachází pravěcí tvorové, je Isla Sorna, kde se nacházelo vědecké zázemí pro původní Jurský park a kde se kupříkladu také odehrává děj třetího Jurského parku (2001). (dickens)
  • Když Claire (Bryce Dallas Howard), Owen (Chris Pratt) a Maisie (Isabella Sermon) narazí na Indo-Raptora v muzeu, jsou na něj upozorněni tím, že táhne muže za kostrou triceratopse. O pár vteřin později obkrouží kostru triceratopse a po mrtvém muži nebo jeho krvi nejsou ani stopy. (LaserJet)
  • V Jurském světě (2015) bylo při představení gyroskopu řečeno, že sklo neprorazí ani kulka ze zbraně. V tomto dílu ovšem nebyl takový problém prostřelit do gyroskopu dvě díry. (petrahel)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama