Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (186)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $68,549,695Tržby Celosvetovo $131,457,147 Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,942,243Tržby za predaj DVD v USA $8,224,016║ Eli Roth a fantasy horor ten človek sa takmer prekonáva ale ja Jacka Blacka fakt nemusím. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokud se něčemu v kině letos vyhnout, tak to bude nový Eli Roth, který natočil svůj nejhorší film a pro mne bohužel i nejslabší film, který jsem v kině letos viděl. Jsem teda překvapen, že se jedná o jeho nejvýdělečnější počin.Film jsem viděl v kině už před týdnem a úplně jsem na něj zapomněl, takže píšu o něm až teď (Po týdnu!), což nevěstí nic dobrého. Eli Roth je režisér, který natočil Green Inferno, Hostel, Death Wish a Knock Knock, tedy povětšinou drsné brutální filmy a nyní natočil hororové rodinné fantasy pro děti kolem 6 let ! Nevadí mi teen komedie pro 15 leté, ale rodinný horor pro ty nejmenší na to už opravdu nemám. Hlavní chlapec je otravný, Jack Black přehrává jak běda, jediná Cate Blanchet je sympatická. Nelíbilo se mi prostředí školy, barák vizuálně sám o somě ušel, ale ta magie a oživlé postavičky to byla infantilnost nejvyšší míry V kině jsem doslova trpěl, nudil se a kdybych neměl ČSFD tak nejspíš i z kina odejdu. Pokud máte děti či malé sourozence, tak adekvátní volba, pro dospělé kor pro fanoušky hororů poměrně bolestná záležitost. Bohužel, lituji peníze za kino po delší době. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo ty v tých okuliaroch, pohni si.“ Pravdupovediac, mňa vôbec neprekvapuje, že to natočil Eli Roth (Hostel). Pohodový rodinný film plný znesiteľných trikov a najmä príjemnej atmosféry, parádnej výpravy (dom) a sympatických hercov v čele s Jackom Blackom, pričom tentokrát mi sadla aj mnou osobne inak nie príliš vyhľadávaná Cate Blanchett. Scenár ma každopádne v druhej polovici skôr nebavil, než bavil a najmä to bolo vo finále možno už až príliš pretrikované (ale satanské dyne boli fajn – „Nebojte sa, majú mäkké zuby, nemôžu nám ublížiť.“). Palec hore za basketbalovú scénu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne tohle natocil Eli Roth? V podstate rodinna komedie s par atmosferictejsima chvilkama, ktera pripomina Husi kuzi. Dej neni nijak slozitej, tvurci se nesnazi nijak rozvijet to prostredi carodeju a jde tu tak jen o zkoumani domu a seznamovani se s ujetym strejckem Jackem Blackem. On a Blanchet film vytahujou z podprumeru. Takze pribehove nic extra, triky spis prumerny, ale aspon, ze to nenudi a jako takova oddechovka vlastne proc ne, sem tam se nakej for povede, zaverecna akce je docela fajn, ale znova bych na to uz nekoukal. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, že je to tak nudné. Postavy nezajímavé a tak nějak různě pobíhaly a asi něco říkaly. Děti byly otravný. Promarněný čas. A vypadalo to, že to nebaví ani ty herce. Asi když vám bude pět, tak by vás to mohlo bavit a přivodit pár nočních můr. Jakmile je vám víc jak deset, tak asi moc nadšení nebudete. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Galadriel, tlustý trpaslík a chytroušký hobitek musejí zadřít ozubený ring Saurona z Twin Peaks a jeho věrné černokněžny. Naskočila Husí kůže, ale ta byla alespoň trošku zábavná. Eli Roth umí vyvolat v divákovi ledasco; tentokrát to byla lhostejnost.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horor? Tak to mne doopravdy pobavilo. Nicméně jako film to není úplně špatné, i když mi to přišlo funkční spíše tak pro děti. Jinak to není strašidelné a popravdě mi to nepřišlo ani moc vtipné. Musím však velice pochválit Cate Blanchett, která je prostě úžasná i ve špatném filmů a při sledování jsem se vlastně těšil jen na její reakce. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Čarování je jako jízda na kole, to se prostě nezapomíná viď, Cate. Když bych do toho nezapočítala svou podzimní unavenou náladu umocněnou brzkým, raním vstáváním a byla bych čerstvá jako rybička po dvou redbulech, stejně by mi to bylo plat prdný, neubránila bych se upadnutí do kómatu celoplošně buzená mlaskáním spolusedících. Štěstí, že bylo kolem mě dosti chroupalistů a kecálků, kteří mě drželi při vědomí. Snaha o jakési drama, napětí a akci tam opravdu byla, ale nemůžu si pomoct ... strašnááá nuda! Všechno tlačené na sílu a spousta hluchých míst vyplněných zbytečným žvaněním o ničem. Každopádně nedoporučuji malým divákům kvůli zombíkům, strašidelným, útočícím loutkám a celkově hororovému nádechu. Mrňousy to rozruší a dospěláky utluče neskutečnou nudou. Jen kvůli Cate dávám pár zářivých hvězd. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto vie, čo sa odohrávalo v hlave Eli Rotha, že sa rozhodol podieľať na niečom takomto. Ako rozprávka pre najmenších to ešte ako tak ujde, no hororovejšie pôsobí aj Harry Potter. A i keď nemôžem tvrdiť, že by som sa vyslovene nudil, po filmoch ako: “Green Inferno, Cabin Fever, Aftershock, Hostel”, vyznieva tento počin ako nemiestny žart. Každopádne, môže si zato sám, že ho v rámci žánru, už skoro nik neberie vážne. Korunky sa ale sypú, reklamu po celom svete, mal samotný snímok viac než slušnú, tak snáď tiež od diváka, pocíti ten pľuvanec do ksichtu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Harryho Pottera (i když kniha vyšla již v roce 1973) a filmů T. Burtona nenadchne ani neurazí. Přitom několik scén je velmi dobrých - úvodní část ve strašidelném domě, vyvolávání mrtvých na hřbitově a především souboj s rozzuřenými dýněmi. Lewis s brýlemi na čele vypadá jako malý Hellboy a při scéně na hodinovém stroji jsem si, nevím proč, vzpomněl na Laru Croft. Líbil se mi okřídlený lev, okřídlené knihy vyvolaly vzpomínku na okřídlené klíče v HP a o oživlých hračkách ani nemluvě (Blade Runner nejen). Blanchettová je stále šťabajzna a fialová jí sluší, Black se spadnul a trochu zkrotl. Snad dlouhá stopáž, snad chybějící větší bláznovství po vzoru Burtona, snad nedostatek temnoty, která byla skvěle naznačena, ale jen naznačena. Nevím, úplně zklamaný nejsem, ale jiskra a šťáva tomu chyběly. A možná by prospěla kratší stopáž. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce nie je to žiadny zázrak, ale Jack Black bol konečne super. Aj dabing sa tentoraz podaril. Je to zábavný fantasy film. Vo svojom kresle som sa pár krát chvíľku nenudil. Napätie a zábava sa sem tam dostavia. Priemerný film na daždivé nedeľné počasie. Až na tú záverečnú bitku, od ktorej som čakal trochu viac. The House with a Clock in Its Walls majú čarovný Burtonovský look a Jacka Blacka so sexi Cate Blanchett v hlavnej úlohe. No a to je tak zhruba všetko podstatné. Príbeh má zbytočné dejové línie a keby sa zameral len na tú hlavnú s hodinami, urobil by lepšie. Skrátila by sa tak aj dĺžka a filmu by to určite prospelo. Miestami sa mi to zdalo totiž zdĺhavé. Film však ponúka aj humor, napätie a akciu čo beriem ako pozitíva. Pri rodinných snímkoch to totiž nebýva až toľko zvykom. Celkovo to vidím na lepší priemer. Filmu dávam 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skvela stylizace do pohadkoveho sveta, prekvapive dobry Jack a neprekvapive sladka Cate. Bud ona nebo zaporak toho mohli ukazat vic, jinak jsem se celou dobu dobre bavil. No a i kdyz tenhle film nebudu nosit v hlave jako stredoskolskou lasku, za jedno pobaveni Carodejovy hodiny stoji. (Vancouver, Kanada) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jack Black je kujón- tato komediální hvězda, která za rok oslaví 50. narozeniny se definitivně zapsala do historie filmů a i když to před pár lety vypadalo na vyhaslou hvězdu, v poslední letech se Black opět dostal do formy a minulý rok se dokonce povedl v podařeném stand-alone pokračování Jumanji. A nyní se ozývá s Čarodějovými hodinami. Čarodějovy hodiny jsou určitě zajímavá věc. Režíruje Eli Roth, pro kterého se vlastně jedná o první film pro celou rodinu a kromě Blacka ve filmu hraje i perfektní Cate Blanchett. I přesto, že se ale jedná o film na který pravděpodobně může vyrazit celá rodina, je pořád výrazně temnější a více jde do psychicky postav než je zvykem. K Čarodějovým hodinám mám ve skutečnosti hrozně moc výhrad ale zároveň spoustu pozitivních bodů. Rozhodnu se to tedy sepsat co nejvíce srozumitelně: Casting ve vedení Jacka Blacka a Cate Blanchett je výborný a především chválím hlavního klučinu Owena Vaccara, který dokázal uhrát pár silných scén, kde většina ostatních dětských herců selhává. Celkem cool je poté Kyle MacLachan v roli záporáka, který dokáže už jenom svým zjevem vyvolat husí kůži. Eli Roth režíruje a i když má k dokonalému režisérovi pořád daleko, jeho režie je zajímavá. Film se odehrává v 50. letech a ta dobová atmosféra je velice fajn. Hudbu skládal celkem neznámý Nathan Barr a je to škoda, jelikož jeho soundtrack k Čarodějovým hodinám se nádherně poslouchá a bude znít v uších ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to na jednu stranu vlastně roztomilý film, na druhou stranu ale občas nažene celkem pochmurnou náladu a nebojí se takových témat jako fyzická šikana nebo popasování se se ztrátou blízkého. Trošku složitější je to s humorem: Jack Black pořád dokáže většinu hlášek prodat, většina vtípků je ale celkem infantilních a navíc se celkem začnou opakovat (running joke s travnatým lvem, který sere na dvorek není vtipný ani jednou). Efekty jsou většinou celkem slabší a i když je pár magických scén opravdu vizuálně zajímavých, občas byli pravým opakem a už jsem modlil ať se přejde na nějakou dialogovou scénu. A poslední výtka: Občas mi přišlo, že se film vleče, především až v nějaké poslední půl hodině, kde dojde k několika pár WTF rozhodnutím a jednomu velice podivnému CGI batoleti. Přesto všechno jsou Čarodějovy hodiny fajn. A když se takhle rozhoduji mezi 3 a 4 hvězdou, zatím tomu klidně ty 4 s odřenýma ušima dám. Očekávání jsem měl totiž nízko a dostal jsem solidní fantasy, kterou sice táhnou nahoru především Black a Blanchett, ale zároveň mohla dopadnout o mnoho hůř. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny námet (tie knižky musia byť super), famózni Cate Blanchet a Jack Black, viac než obstojná výprava (najmä fialový dom Cate Blanchet, ale 50te roky som tomu úplne neveril), ale detská línia je nezvládnutá tak po stránke scenáru ako aj po vedení detských hercov. Owen Vaccaro, ktorý hrá hlavnú rolu, je úplne hrozný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Občas aj dobrí herci ako Jack Black alebo Cate Blanchett natočia kravinu, ako v tomto prípade napríklad. Mám rád fantasy, no toto bolo naivne slaboduché ešte aj pre malé deti. Jedinou záchranou tu sú celkom slušné vizuálne efekty a občasný šplech Jacka Blacka. Inak to nestojí ani za reč. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth a tvorba pro děti - jde to vůbec dohromady? Ledaže by si režisér zahrál na Tima Burtona a jemu podobné a jeho "převlek" ho za necelé dvě hodinky trvání filmu neprozradil. A protože se zdá, že Eli už je na poli hororu/thrilleru nasuchu, tvůrčí tykadla expandoval do fantasy končin, kde mu jsou po vůli Jack Black, Cate Blanchett a Owen Vaccaro, jenž s divákem zavítá v době padesátých let minulého století do čarodějného domu, ve kterém žije na hromádce podivínský strýček i jeho sousedka, co se častují nevybíravými výrazy, ovšem mají se rádi, novému členovi domácnosti nijak neubližují, jen je trápí, že za celou dobu nevypátrali kouzelné hodiny, které mohou odtikat konec světa. Je znát, že Roth k natočení nedostal zrovna nízký rozpočet a levné/špatné herce, tentokrát evidentně pracoval na svém nejambicioznějším kousku, na kterém mohl trhnout uznání. S filmem ovšem nezažijete něco mimořádného, pokud vás třeba partnerka/partner ve stagnujících pasážích a nevyrovnaném tempu vyprávění náhle nepřekvapí felací a vaginálním prstokladem, který by záviděl i Mozart. Ovšem mějte se na pozoru, že vizuálně a výpravně je to na patřičné úrovni, herci jsou zábavní a finální část je kreativně pojata. Literární předloha u nás nemá přísun fanatických obdivovatelů, tudíž není zřejmé, v jaké míře a rozsahu byla převedena na filmový pás oproti knižní podobě. Důležitým hlediskem je, že to je sympaticky natočené, najdou se i temnější pasáže, několik pasáží není úplně bez závady na dětské publikum, nechybí režisérova oblíbenkyně Lorenza Izzo,sám režisér se mihne v miniroličce, triková stránka plní povinný standard. Zdali je toto cesta, jakou by se chtěl Eli Roth napříště ubírat, si musí rozhodnout jen on sám. Je to v jeho tvorbě atypický obratník. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Netuším ako niekoho mohlo napadnúť, že človek, ktorý nedokáže natočiť obstojný ani nízkorozpočťák vo svojom domácom žánri, by zvládol ukočírovať niečo tak zložité ako je film pre deti a ešte fantasy! Eli Roth je najhorší súčasný hollywoodsky režisér. Keď už neviete k dobrému výkonu priviesť ani Cate Blanchett, tak ste proste sráč a loser. Okrem toho, ten film nemá tempo, a jediná zaujímava postava bol Azazel (démon, na plátne tak 15 sekúnd). Pokiaľ nemáte vyslovene obsesiu na strašidelné domy a hrané filmy pre deti z nemeckej produkcie, nestrácajte s touto zbytočnosťou čas. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rothovi ide bohvie prečo lepšie rodinná hororová fantasy, ako jeho kvázi šokujúce, explicitné slashery. Atmosféra sa mu skutočne podarila, väčšinou sa nachádzame v kúzeľnom dome a jeho okolí. Na druhú stranu sa tu ale žiadne mantinely žánru nerúcajú, všetko je presne tak, ako má byť, pričom zápletka, kde figuruje vojna a smrť poskytovala ešte temnejšie uchopenie. Každopádne je tu nakročené k celkom fajn filmovej sérii, ale mdlé tržby asi všetko zatrhli. Inšpiračné zdroje sú jasné, napriek tomu je Tajomstvo domu s hodinami priamo nevykrádajúce nič konkrétne. ()

Reklama

Reklama