Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (186)

junglewar 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě jsem viděl, že v kině prodávají pivo a poprvé jsem odešel z kina. Film nudil, až moc dlouhé, za pár týdnů si na něj nikdo nevzpomene. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Štruktúru príbehu aj objavovanie nového (a podobného) magického sveta sme videli na plátne niekoľkokrát a zo začiatku filmu sa nám zdá, akoby mu chýbala potrebná energia. V prvej polovici ide skôr o hravú a dobrodružnú rodinnú fantasy, ktorá nám predstaví oživené kreslo, či hýbajúce sa obrazy. Za to v druhej polovici sa film výrazne opiera o reálne základy (nielen) v kresťanskej mytológii a zrazu pracuje s prvkami napríklad krvavých pohanských rituálov, teda vhodnejšími pre dospelejšieho diváka. Podobný posun v rámci Disneyho produkcie je prekvapivý, avšak je to odkaz režiséra Rotha, ktorý je známy svojím naturalistickým prejavom, ktorý je v tomto prípade nahradený prekvapivo jemne strašidelnou a podporenou fantasy. Filmu dominuje skvelá výprava a predovšetkým chémia medzi Jackom Blackom a Cate Blanchett, ktorá v dialógoch drží film pokope, aj keď miestami skĺzne do príliš jednoduchej prekáračky. Film sme videli s českým dabingom a aj keď proti dabingu ako takému námietky nemám, v tomto filme ma výrazne vyrušoval a miestami bol až nevhodný. Napriek možnej snahe tvorcov predovšetkým v druhej polovici sa filmu nepodarilo vyjsť z priemerných vôd a konflikt nezachraňuje ani hlavný záporák, s ktorým finále (a finále celého filmu) končí príliš skoro. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=ILX7l1-WGBE&index=14&list=PLH7_jFqE0IROe9cO63Sr8WzPneQXj4eYW&t=0s&fbclid=IwAR3o8DWq74BS4fAOF4nqnxvnTmw2eOAOX9R_F1lYc25W4spoGwwagbpVWlU ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

S výnimkou Cate, je všetok toporný herecký ensamblé utopený v Rothových devastačných jednorozmerných (lokácia, dej) stokách svojho odpadového rukopisu. Extrémne nezáživná nuda s hovoriacim gaučom a vražednými tekvicami, ktorú tvorí na seba nelogický priam statický sled scén, ktoré nemajú šancu privodiť ani záujem, ani strach ani napätie. Úmorná nuda a strata súdnosti nad snahou vyrozprávať príbeh. On sám o sebe je debilný až to bolí, ale sterilná nuda ho degraduje na úroveň toho najhoršieho čo môžu deti vidieť. U dospelých to je jasný faul. (videné 17.06.2019, BDrip) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se pravda moc nechytal, překvapil mě Jack Black, který nehorázně přehrává, až to pěkné není. Postupně se však příběh začal trochu zlepšovat, přibyla místy fajn atmosféra, humor a překvapivě i Jack Black se dal konečně brát vážně. Cate Blanchett působila po celou dobu tak nějak nenápadně, přesto jí role čarodějky vcelku šla, i když pořád se nejedná o žádný zázrak. Děj je poměrně zvláštní, má docela pomalé tempo, na fantasy žánr má plno hluchých míst a absolutně se mu nedaří navodit jakékoliv emoce. Hlavní záporák je trestuhodně nevyužitý, jediná zajímavá postava je tak démon, který se však ve filmu doslova jen mihne. Triky jsou spíše průměrné, závěr je celkem v pohodě, nicméně jsem očekával mnohem větší nářez. Na druhou stranu se mi moc líbil vizuál, kdy zejména čarodějův dům se fakt povedl. Na jedno shlédnutí dobrý, ale to je tak asi všechno. 5/10. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Je to sice ptákovinka pro děti, ale kdo by řekl, že neúnavný béčkař Eli Roth dokáže urežírovat i hollywoodský standard. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná fantasy, na ktorej sa plne prejavuje Rothova fádnosť. Mechanicky zrežírované, bez atmosféry a trikové angažmán okato digitálne. Black a Blanchett sú sympatickí a dej dokáže prekvapiť, ale roztrasená ruka režiséra to zabíja. Tento rok už druhá nádejná látka, ktorú Roth pobabral. Keby sa radšej vrátil ku svojim krvavým béčkam pochybných kvalít a neparazitoval na mojich obľúbených žánroch. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem měl z toho obavy.. Dle místního hodnocení.. nakonec však to bylo celkem v pohodě.. Takovej rodinnej sobotní bijak.. Prostředí kouzelného domu.. Efekty.. Herci.. Vše v pohodě.. 70% nenáročný kouzelný příběh ()

Alois88 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná, hororově-pohádková, podívaná s velmi sympatickou dvojicí herců Jack Black a Cate Blanchett. Atmosféra je působivá, děj minimalistický, ale povedený. Pokud někdo čte mé příspěvky dovolil bych si malé doporučení: NEKOUKAT S DABINGEM! Nejsem radikální odpůrce dabingu, ale tohle byl fakt průser. Naprosté neumětelství dětských dabérů vyloženě rvalo uši. ()

Gardis 

všechny recenze uživatele

Skvělí film, slabý hororový podkres, který nevyděsí. Doporučuji pro všechny kdo mají rádi filmy podobné jako třeba Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Fajn fantasy domek... A to je asi tak vše - dál už to stálo za zlámanou vteřinovou ručičku. Děj si hopkal, jak chtěl, bez kontroly a souvislostí, obyčejně charismatičtí (Black, Blanchett) herci nechali charisma před první klapkou i s podpisem na smlouvě, dětský hlavní hrdina byl depresivnější než první vteřiny nového roku... A všechno se tam děje tak nějak mimoděk a bez vysvětlení – ten nudný sirota se naučí kouzlit dřív, než bys řekl „abrakadabra“, křoví tam kadí do bazénu, Cate po impotentním čaroobdobí náhle čaruje jak McGonagallová, kámoš ze školy se zničehonic začne chovat jako debil, jen aby vznikla zápletka... ach... škoda těch hodin, co tomu všichni (filmový štáb i diváci) obětovali... ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, zlé spracovanie. Tvorcovia urobili niektoré scény zbytočne prepracované a na niektoré sa úplne vykašľali. Myslím si, že môžem povedať, že film, by sa mohol páčiť deťom, ale dospelým rozhodne nie. ()

Reklama

Reklama