Reklama

Reklama

Na břehu řeky

(festivalový název)
  • Japonsko River's Edge (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Yamada najde v řece mrtvolu a o své tajemství se podělí s Harunou. Stanou se z nich neobvyklí přátelé. (Netflix)

Recenze (6)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdar nezaručen. Film se snaží skloubit reálnou sondu do současného života mladých - s karikaturním předobrazem v komiksu. V Japonsku pravděpodobně běžná symbióza. Pro cizince odlišných kultur ale problém ztotožnit se s hrdiny. Coby reálné postavy jsou totiž až moc afektovaní; jako komiksoví hrdinové zase postrádají další žánrové atributy. Jako karikaturní postavy v reálném světě jsou tak pro mě ztracení. Nemyslím však, že by byl film ztrátou času. Nakonec jsem se měl docela filmově. ;-) Woo. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to sestříhalo na devadesát minut, jen by to tomu filmu prospělo. Ale jinak kvalitně natočené. Trochu bizardní (no jo, japonský film) osudy několika středoškoláků. Nechybí sex (několik druhů), drogy, psychické poruchy, mrtvoly,... Prostě každý si může přijít na své. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Spletenec osudů té nejpodivnější sebranky mezi studenty jedné školy. Místy nepřekvapivě japonsky bizarní, většinu času však brutálně depresivní a často zavánějící až creepy atmosférou. Celý zážitek pak perfektně umocňuje zajímavý "retro" způsob kamery i režie. Film to jistě není pro každého, neb s hrdiny se lze jen těžko ztotožnit, nicméně věřím, že jpn pozitivní jedince ohromí. Fumi Nikaidó je zde mimochodem naprosto excelentní. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kvintesencia japonskej bizarnosti, atmosféry a melodrámy spojenej s depresiou. Znie to bizarne, ale tak väčšina podobných žánrových filmov z Japonska vyzerá. A áno, objavuje sa tu množstvo symbolov (uchovávanie si tajomnstva ohľadom nájdenie kostry človeka atď.), ktoré pozorný divák, ktorý má záujem analyzovať a interpretovať pochopí, čiže zámer autora nie je neznámy, no aj tak forma diela určitým spôsobom odpudzuje, čomu nepomáha ani typická ázijská stopáž filmu cez dve hodiny.⚪Všetko je zvláštne depresívne, špinavé, tiché, nepríjemné, i keď, možno, že dospievanie je presne vážne také. Plus za autentickú retro výpravu, ktorá skrz kameru naozaj pripomína filmy o dekádu staršie. Inak zdĺhavé a často zbytočne explicitné.⚪ ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zásadní zjištění: Když se někdo jmenuje Kanón(zaki), tak se není čemu divit, že je to agresivní násilník. Jinak je to film bez nosného příběhu, s prapodivnými postavami a bez spádu. Režisér sice dokázal film docela pěkně vygradovat, ale po této gradaci pokračuje ještě dalších cca 30 minut ve vyprávění o ničem. Kdybych to neviděl, tak mi to vůbec nechybí... ()

Reklama

Reklama