Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Letiště jako živý fungující organismus i mozaika profesí, které se podílejí na jeho chodu. Nový dokumentární cyklus ze zákulisí tohoto nablýskaného i tajuplného světa. Příběhy lidí pracujících na pražském letišti Václava Havla spojuje téma zodpovědnosti, ale i určitého okouzlení „životem ve vzduchu". Zdánlivě normální, rutinní provoz letiště se v průběhu seriálu odhaluje stále více jako neustávající drama, jako nikdy nekončící řada drobných i větších problémů a situací, které je třeba řešit precizně, rychle – a také maximálně diskrétně. Každý z dílů přiblíží dvojici profesí, bez nichž by žádné letadlo nemohlo vzlétnout – ať už je to pilot nebo letuška, mechanik, kontrolor letištní plochy nebo třeba hasič či sokolník. Každý má v propracovaném systému místo a jeho pozice je nenahraditelná. A také proto musí každý z nich takřka neustále trénovat, protože tady nelze chybu udělat ani jednou. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nám co voní kerosin a pro které je modrá nejhezčí barva se tenhle formát líbí a je mi jen líto sskrblíků, kteří nechápou o čem ten dokument je... No a tu jeho poslední větu komentáře snad ani nejde nějak více a rozumně komentovat... :-)! ČT se konečně vytasila s dokumentem, který je originální, zajímavý a ve kterém se divák něco dozví o létání. A ti co už vědí se nudit také nebudou. Kamera je parádní a ta osobní rovina mi tam vůbec nevadí. Létání je o letadlech a o pilotech (tedy lidech) co ta letadla (stroje) řídí. Já jsem naprosto spokojen ! Dávám za 5 cumulolimbusů na dvanácti hodinách ! * * * * * ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Z letiště Vác(h)lava (C)havla v Prase jsem odlétal podvakráte. Jednou na Malorku, podruhé na Srí Lanku. Musím říci, že je fajn, že tam je alespoň jeden trochu normální obchod, kde si člověk nekoupí předražený jídlo a tím je proslulý německý řetězec Blilla. Dokument prakticky nic moc zásadního neříká a jeho význam mě zatím uniká. Ukazuje že lidé na letišti hovoří anglickým jazykem, jak tráví čas mimo práci, jak odbavují lidi z cizích zemí, jak dlouho trvá odbavit pasažéry a zavazadla a pak tu máme nekonečné záběry letadel, asistentů, letušek. Takže stejná nuda a otrava jako čekat na svůj let někam do cizí země. Jednu věc ale dokument ukazuje krásně a sice českou blblost, jak se moc těm angličákům podřizujeme a už nedokážeme ani mluvit česky (gejty, bórdingy a nevím co ještě...). ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech: Téma naprostý top, ale to zpracování... Někdo si tu snažil hrát na Jedinečné letiště v Dubaji, ale vůbec se mu to nedaří ... Zatahovat osobní životy účinkujících mi přijde naprosto zbytečné, kdyby radši šli více do hloubky dané profese. Na druhou stranu alespoň palec nahoru za snahu a celou sérii samozřejmě dokoukám, přeci jen letiště Ruzyně nám krásně roste a záběrů z letiště není nikdy dost. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tuhle dokumentární sérii narazil, dlouho jsem neváhal. Jako vášnivému cestovateli mi atmosféra letiště, letadel a všeho kolem vždy imponovala a tak jsem se těšil, co nového se dozvím a jak si rozšířím obzory. Spokojen nakonec vcelku jsem, byť jsem čekal trochu zajímavější zpracování a systematičtější odvyprávění některých aspektů. Některé díly jsou navíc trochu zmatečné a hodně skáčou zleva doprava což výslednému dojmu také nepřidalo. Jinak ale fajn výprava po různých pracovních životech na pražském letišti i po letišti jako takovém. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, ale záběry ze soukromého života protagonostů mě neskutečně nudí a nutí brát do ruky ovladač a uvažovat o přepnutí. Pro dříve komentujícího sskrblika - angličákům se nepřizpůsobujeme, přizpůsobujeme se angličtině, která je v dnešní době nejpoužívanější jazyk při mezinárodní komunikaci. Gejty a bórdingy jsou to proto, aby tomu rozuměli všichni. Samozřejmě ti nikdo nebrání, aby ses na letišti zeptal na bránu 10. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Je to moc fajn udělaný, pěkná kamera. Rozdělení na dva "osudy" u jedničky fungovalo pěkně, ale u těch starejch mechaniků, ketrý se do toho nebáli vopřít by to chtělo jednoho člověka tak na dva díly, protože toho co by mohli vyprávět z dílny a nebo z jejich lítání ve volným čase by vydalo na každej díl samostatně. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Téma nadmíru zajímavé, spousta informací o tom, jak funguje to soukolí velkého letiště, a k tomu dobře vybraní "hrdinové" jednotlivých dílů. Moc fajn počin ČT. 70% ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Vyborný dokument z prostredia letiska. Je urcite narocne nieco take natocit nakolko su na letisku prisne pravidla. Páčí sa mi aj vsuvky z osobného zivota ale mna viac zaujíma co sa deje na letisku. Tam je toho urcite vela co by nás mohlo zaujimať. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Také patřím do kategorie lidí kteří propadli letadlům a tento dokument ČT jsem přivítal s velkou chutí a nezklamal mně. ()

TomQ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá tématika a prostředí, bohužel trochu nezáživné zpracování, které jde málo do hloubky. Ocenil bych více detailů a méně osobního života aktérů. Hodnoceno po 2 dílech, zatím se na další těším. ()

Reklama

Reklama