Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Crowley se stává andělskou včelou a zjišťuje pravdu o druhém Armagedonu. Azirafal brání své knihkupectví před Shaxinými zástupy a odhaluje svou svatozář. Maggie a Nina se stávají bojovnicemi a prodavač knih Jim dostává horkou čokoládu. Crowley a Azirafal přijdou na kloub záhadě s krabičkou od zápalek. Metatron přináši latté s ovesným mlékem a nabídkou, která se neodmítá. (Prime Video)

(více)

Recenze (11)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediálně započatou druhou řadu zakončuje nečekaně depresivní tečka. Vlastně tři tečky, protože o zakončení nemůže být řeč. S rozuzlením ohledně Gabriela jsem spokojená, proč ne a za jedinou opravdu zbytečnou scénu považuju "jdeme si s vámi promluvit o vás". Stejně to k tomu celou sérii těžce směřovalo, takže si na to mohl přijít sám. No a ten úplný konec? WHAT THE F**K, to Aziraphaleovi úplně hráblo?!? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ntvl... BBC mě právě přesvědčila o tom, že v boji za to, aby se všechny menšiny spojily pod společným praporem v jednu obří většinu, je tvorba Netflixu pouze jejím slabým odvarem. Bylo fakt nepříjemné sledovat, jak byl ze závěrečné epizody dokonale vymazán odkaz Terryho Pratchetta a zůstala jen tupá agitka, která marně předstírala, že je součástí příběhu. / Poučení: Vydržet se dá téměř všechno, ale líbit se mi to nemusí. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm... tohle bylo... zvláštní? Přemýšlím, jestli jsou andělé a démoni "bezpohlavní" z nějakého hlubšího hlediska a nebo je to jen příhodná LGBT+ vsuvkám v ději? Je to tak u všech a nebo jen kde se to zrovna hodí? Přece jen ženy jako andělé mají mužská jména, Belzebub se oslovoval jako on a přitom to byla žena... jsem z toho trochu zmatená a těch duhových věcí tam na můj vkus bylo trochu moc. Možná i díky tomu mi tam ten coming out z strany Crowleyho přišel hrozně na sílu natlačený. Jako netvrdím, že tam nebylo pár náznaků, ale já jsem v jejich vztahu s Azirafalem prostě sexuální podtext nehledala. Zatím mi přijde, že tvůrci (všeobecně) s LGBT tématikou neumí dobře pracovat, tak aby to bylo přirozené, aby to bralo široké publikum a každý to neviděl jen jako nutné odškrtnutí, že "tady máme všechno" ...nebo jsem z tohohle soudu teda neviděla nic, co by mi přišlo dobře zpracované (ale ani tohle téma nevyhledávám, takže...). Tak jako tak, ten konec se mi nelíbil... nelíbilo se mi, že Azirafal tam Crowleyho takhle nechal. Ať to bylo jak chce, tak jejich dloooouhá historie něco znamenala a našeho démona mi bylo vlastně dost líto. Crowley mi byl celý seriál mnohem sympatičtější než jeho "andělský přítel". Ale celkově mám radši postavy, které se prezentují jako špatné a v jádru jsou dobré, než ty, co se tváří jako nejhodnější ze všech a v jádru to až tak čisté nakonec není. Nevím, prostě mi ten odchod přišel sobecký... a ne jen v tomhle díle, Crowley se aspoň nikdy za jejich přátelství nestyděl. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama