Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (173)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že to asi vypnem, akosi som sa nemohol dostať na vlnu chémie, ktorá prebiehala medzi tými dvomi. Ale od druhej časti som si celý ten roztomilo absurdno-naivný príbeh šmrncnutý inteligentným britským humorom s náznakmi satiry vyslovene začal užívať. Nič nie je čisto biele alebo len čierne, obyčajne platí, že zlatou strednou cestou viac dosiahneš. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

K předloze jsem se nikdy nedostal, i když Gaimanova tvorba mě vcelku baví, takže jsem uvítal seriálové zpracování. Začnu obsazením, které je skvělé. Milovaný Doctor David Tennant ve spolupráci se stejně skvělým Michaelem Sheenem jsou ve svých rolích naprosto skvělí a hlavně se perfektně doplňují. Navíc vedlejší role pro známé tváře jako Hamm, Offerman nebo Whitehall také potěší. Hudba je také trefně vybraná, ale ono se těžko dá něco zkazit s Queen. A velký palec nahoru jde i za intro, které připomíná hravé klipy od Of Monsters and Men. Příběh o apokalypse byl možná ze začátku trochu rozvláčný, ale postupně vtáhl a hrozně bavil díky chemii hlavní dvojice. I když finále jako takové nebylo tak epické, jak by si jeden představoval. Britský humor z toho šplouchá po vlnách a pokud vás baví, tak si to užijete. Moje dva nejoblíbenější okamžiky - první je dokonalý průřez dějinami ve třetí epizodě a druhý je při neotřesitelné víře v milované auto. Bonus navíc je, že jde o minisérii, která se nebude zbytečně natahovat. 2. série - O to víc mě překvapilo, že přišla další řada. Ta sice nezklame, ale vysloveně nenadchne. Co bylo dobře, to zůstává. Chemie Tennanta a Sheena nejde nahradit a seriál stojí a padá na jejich interakcích, v okamžiku, kdy ani jeden z nich není na scéně (což je málokdy) tomu něco chybí. Vedlejší postavy jsou tentokrát slabší, ale hudba je opět skvělá a hlavní slovo si pro sebe ukradne Buddy Holly s Everyday, což je trefa do černého. Druhou sérii jsem prostě nečekal a i když pobavila, tak je o stupínek níž než ta předchozí, snad to závěrečná třetí řada dobře zakončí. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila, byl to vážně hype a všichni kolem mě ho vyzvedali do nebes. Po shlédnutí ale musím hodnotit hodně slabých 2,5-3 hvězdy. Proč? Terry Pratchett rozhodně není můj nejoblíbenější autor a jeho rukopis ze seriálu vystupuje do popředí. Viděla jsem spoustu jiných filmů na motivy jeho knih a vážně by 6 dílů této série mohl být televizní film o dvou částech. CGI efekty jsou levné a trapné a číší z toho typicky britská podívaná. Kromě anděla a ďábla, kteří jsou nejlepší přátelé, tu jsou další vedlejší postavy a je jich celkem dost, což v knize asi funguje, ale v seriálu fakt ne. Nechci být hnusná, ale při sledování mi to několikrát připomnělo českou vánoční pohádku Anděl páně a jediné plus je asi to, že Bůh je žena s hlasem Frances McDormand a Adam s Evou byli černoši. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

V Good Omens je několik zajímavých originálních nápadů, to ale nestačí na pět a půl hodiny děje. Troufám si říct, že líp by materiál dopadl ve formě filmu. Takhle v seriálu sledujeme nekonečnou třídílnou expozici, abych nakonec zjistili, že - a asi to nebude spoiler - se zase tolik nestalo a Crowley a Azirafal si zase pokecají v nějakém útulném londýnském podniku. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku ve scéně, kdy se děti baví o mimozemšťanech, jedno z nich pronese: „Exterminate!“ Což je hláška mimozemšťanů Daleků ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)
  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama