Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Recenze (173)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost povedená seriálová adaptace knihy Terry Pratchetta a Neila Gaimana Dobrá znamení...britský look, styl humoru, příjemný vizuál i vtipné hlášky, navíc ústřední andělsko-démonská dvojice je neodolatelná...David Tennant a Michael Sheen jsou dokonale obsazení... Originální je i samo ústřední téma - pojmout Armageddon takto vtipně je opravdu trefa do černého... :-) Postavu Azirafala jsem si tak oblíbil, že si dodatečně přečtu i knižní předlohu... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DĚTI! ZAHRÁVAT SI S ARMAGEDDONEM MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÉ. DOMA TO RADĚJI NEZKOUŠEJTE…“ /// Hodně ukecaný, ne všechno je zajímavý a vtipný, ale nápad je fajn, stejně jako provedení. Má to solidní vypravěčský tempo a o náhody (a zajímavý postavy) zde není nouze. A ftipný je to hlavně tím, jak to naráží na náboženství. Teda aspoň mě tyhle fórky bavěj. Seriál se mi líbil, ale musí se vám trefit přesně do vkusu i nálady. Zabejvá se „hezkejma“ věcma, má sympatický obsazení a hrajou k tomu Queen…takže další sérii dám! Když teda Bůh dá… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1990 napsali Terry Pratchett & Neil Gaiman, neznám. 2.) Cokoliv řeknu, je pravda. /// Thx za titule „Laisobel, Umpalumpa3 a KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než už tak výtečná předloha. Co dělalo knihu nápaditou nadpřirozenou komedií a satirou, je dodrženo nebo zvýrazněno, překombinované části jsou díky vizuálním hrátkám srozumitelnější a třeba finále, které mi při čtení přišlo trochu na sílu, je tady zručnou a svižnou třešničkou na dortu. Gaiman se navíc nebojí protěžovat dvojici Sheen-Tennant, protože dobře ví, že většina čtenářsky nezainteresovaných diváků dorazila právě kvůli nim. Díky za tuhle jednohubku, která suverénně ospravedlnila téměř dvouleté čekání. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tesil jak malej. Zklamanej nejsem, ale stejne ve me prevlada pocit, ze to mohlo bejt jeste o kus lepsi. Ackoliv ma serial jen 6 ani ne hodinovejch dilu, je totiz celkove trochu natahovanej. Je tu spousta vedlejsich linii, spousta vedlejsich postav a ackoliv jich hodne ve vysledku nejak zasahne do deje a vse se to propoji, par linii vysumi trochu do ztracena, myslim, ze z toho v pohode moh bejt 3 hodinovej film a nebo pripadne by mohli mit epizody okolo 30 minut. Ne, ze by ty vedlejsi postavy nebyli zajimavy/sympaticky/vtipny, ale bohuzel kradou prostor hlavni dvojce. To je totiz na celym serialu to nejlepsi. Sheen a Tennant jsou naprosto genialni a dokonaly, pro tyhle role se snad narodili a ackoliv Sheen mel spoustu dobrejch filmu a Tennant byl uzasnej v Dr. Who, nebal bych se tohle oznacit za jejich zivotni vykon. Jinak pribehove to je v podstate ocekavane takovej mix mezi Zemeplochou, Stoparovym pruvodcem a Monty Pythonama a i kdyz to je vetsinu casu vtipny, spis je to z toho ranku "mily", nez ze by jste se vylozene valeli smichy po zemi. Trikove trochu slabsi, obcas to docela bije do oci, ale nic strasnyho, precejen se bavime o serialu, ne o filmu pro kina. Takze celkove jsem spokojenej, dokonaly herci, skvelej pribeh, spousta scen s potencionalem kultu, jen misty bohuzel trochu vaty a utahanejsi tempo. Proto jen lepsi 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak takhle se musí na ty kytky! David Tennant jako vždy top a příběh o konci světa nikdy nebyl stylovější. Fanoušci Gaimana můžou slavit, tohle se vážně povedlo, třetí epizoda s výletem napříč historií obzvlášť. 8/10 ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Sira Pratchetta zbožňuji, takže to možná nebude úplně nezaujaté hodnocení, ale mě tenhle koktejl Terryho laskavého humoru a temnějšího Gaimana, ohromně bavil. Ač jsem bohužel knížku nečetl, i tak vím, že zrovna tenhle typ humoru se těžko převádí ze stránek knihy do filmové podoby. Proto je milé překvapení, že tady se to tvůrcům úspěšně daří. K tomu samozřejmě pomáhá jednak dobře zpracovaný scénář a parádní herecké výkony ústřední dvojice anděle a ďábla (oba dva jsou dokonalí!), ale i vedlejších postav např. Jona Hamma. Co se týče dějové linky dětí je to kapku slabší - to je tak jediná větší výtka, kterou k seriálu mám. Finále s Benedictem a hudbou Queenů jsem si ale neskutečně užíval. Takových adaptací Pratchetta prosím jen houšť a více, děkuji! "What was it that he said that got everyone so upset?" "Be kind to each other." "Oh... that will do it." ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Úžasné, dokonalé, takto vie robiť adaptácie humornej fantasy len BBC. Milujem všetky ich pratchettovky. Vychutnávala som si každú minútu, celá duša sa mi radovala. Blaho! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sice jsem po většinu seriálu čekal, kdy uvidím poprvé a doslovně ,,anděla s ďáblem v těle", přinejmenším tedy předovýstupku druhého v zadní části prvního, ale co už. Účel splněn, devadesát devítka Radeček přečte knihu. Aha, hvězda dolů za absenci ,,těch druhých" jezdců z Apokalypsy. Chcete-li je poznat, následujte Radkina. Nebudete zklamáni. Nejste-li blbečci. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak může být v jedné epizodě tolik výborných a zároveň tolik laciných momentů... Z vlastní zkušenosti vím, že zpracovat osobitý styl Pratchetta (případně Gaimana) může divákovi chvíli trvat; já osobně jsem "Good Omens" přicházela na chuť celé dva díly. KLADY: Azirafal a Crowley, soundtrack, zápletka, humor, některé opravdu výborné scény. ZÁPORY: Propastné skoky v kvalitě jednotlivých scén, toporné děti, nudný úvod atd. E01 = nuda, E02 = nuda, ale už se objevují první vlaštovky, E03 = pecka, E04 = pecka, E05 = slabší, ale pořád zábavné, E06 = dobré, ale jakožto finále to mohlo být lepší. Jako celek musím seriál ohodnotit známkou 3,5*, ale za ty dvě zlatíčka bych dala i 6*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi britské. A je to mnohem víc Pratchett než Gaiman, přesně jeho styl humoru a pohodové atmosféry, a starší filmové zpracování jeho knih to připomíná i skvělými herci (Tennant se pro roli démona narodil a rodiče ho pro ni vychovali) a nedobrou kvalitou triků (ne že by na tomto jakkoli záleželo). Jen na rozdíl od čistokrevných Pratchettovek to skutečně má koherentní děj a dobré gradování do finále. Skvělé. 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že to asi vypnem, akosi som sa nemohol dostať na vlnu chémie, ktorá prebiehala medzi tými dvomi. Ale od druhej časti som si celý ten roztomilo absurdno-naivný príbeh šmrncnutý inteligentným britským humorom s náznakmi satiry vyslovene začal užívať. Nič nie je čisto biele alebo len čierne, obyčajne platí, že zlatou strednou cestou viac dosiahneš. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem četla a nelíbila se mi (ačkoli si obou autorů vážím a Gaimana jako spisovatele mám jnak moc ráda). Seriálová adaptace je věrná, takže se mi nelíbí ze stejných důvodů - konec světa je tu pojatý jako vtípek, odpolední historka, kterou by si Azirafal a jeho kamarád démon mohli vyprávět nad šálkem čaje. Ale ten humor mi připadá moc chtěný, moc tlačí na pilu. O obou hlavních postavách se během minisérie nic moc zásadního nedozvíte... a vlastně ani o nikom jiném. Je to takové plácnutí do vody, které nikomu nic nepřinese. Málem byl konec světa, ale pak nepřišel a všechno se vrátilo do starých kolejí. Pár scén je dobrých, to ano, ale pak tu jsou až trapné momenty. David Tennant hrát umí, ale tady se polovinu času jen kření. Dětští herci neumí moc hrát. Dokonce i takový charismaťák jako Jon Hamm je zapomenutelný! ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Vtipné a chytré v příběhu i skvěle promyšlených detailech a velmi dobré převedení originality Gaimana a Prachetta na plátno. David Tennant a Michael Sheen se ve svých rolích plně vyřádili, že člověk dovede zapáleně sledovat všech šest epizod. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sir Terry. Neil. Michael Sheen a David Tennant. Po těchto jménech vám je pak skoro jedno, jestli ten konec světa přijde, protože jste do děje zažraní jako mol do kožichu a v mezičase si ještě stihnete vychutnat drobné perličky, jako vojáka u letištní brány, čtoucího Americké bohy nebo třeba klející anděly... Na druhou stranu jako fanynka Pratchetta a Gaimana ("logika" zápletky je taky trochu cítit Douglasem love him Adamsem) chápu, že to nebude každého šálek kávy. Pokaždé, když čtu/koukám na něco od těchto chlápků, mám pocit, že píšou o mém světě, ve kterém jen nějakým krutým (nebo zlomyslným?) nedopatřením nežiju a... díky nim se v něm můžu octnout aspoň na chvilku. Thank you, guys. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu povedlo! Neil Gaiman sepsal perfektní fantasy minisérii. Celé to však táhne ústřední dvojice (Tennant a Sheen), která se dopňuje naprosto dokonale. Takhle zábavný Armageddon se jen tak nevidí :-) = 5 hvězd. O těch dvou padlých andělech by to chtělo něco dalšího... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

To je tak keď démona milujete už dávno a do anjela sa behom sledovania seriálu zamilujete, no hodnoďte potom aspoň trochu objektívne! Ak k tomu ešte podávajú herecké výkony aké podávajú. Okrem toho skvelý humor a príbeh, ktorý nepustí. Knihu som nečítala, ale už som si ju zaobstarala a idem sa do nej pustiť a to sa stáva málokedy... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehké a hravé, chemie mezi teploučkým andělem a ďáblem, co marně ukrývá dobré srdce, fungovala stoprocentně. Dokonce tak dobře, až mi bylo líto, že nefungovala stočtyřprocentně. Ale postupem času vyprávění ztěžkne. Začne se řešit příliš mnoho problémů, příliš mnoho dějových linek a jiné zase navždy zapadnou. Prostě to přestane být taková sranda. SHRNUTÍ: S Armagedonem těžko hrát. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

V Good Omens je několik zajímavých originálních nápadů, to ale nestačí na pět a půl hodiny děje. Troufám si říct, že líp by materiál dopadl ve formě filmu. Takhle v seriálu sledujeme nekonečnou třídílnou expozici, abych nakonec zjistili, že - a asi to nebude spoiler - se zase tolik nestalo a Crowley a Azirafal si zase pokecají v nějakém útulném londýnském podniku. ()

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama