Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Než vznikl seriál, byla několik desítek let v různých fázích vývoje adaptace filmová. Spoluautor knižní předlohy Terry Pratchett k tomu už v roce 2001 při své návštěvě Prahy v knihkupectví Krakatit řekl: "S Neilem Gaimanem jsme podle Dobrých znamení napsali scénář už někdy v roce 1990. Koupila ho společnost Sovereign. Pracovali jsme na tom velmi tvrdě a nevzpomínám si, že bychom někdy dostali zaplaceno. Sovereign z toho pak navíc začal vyhazovat všechno, co bylo dobré, tudíž to najednou už vlastně nebyla Dobrá znamení. Vyhodili i čtyři motorkáře z apokalypsy, kteří jsou vlastně jediným důvodem, proč by na ten film někdo šel. Naštěstí zbankrotovali dřív, než to mohli zbabrat úplně." Když se pak práce na filmu chopil režisér Terry Gilliam, Pratchett s Gaimanem se zcela úmyslně rozhodli, že se na projektu nebudou podílet, protože "i špatný Gilliamův scénář bude pořád lepší než náš dobrý." Jak by vypadal se ale patrně už nedozvíme. (NIRO)
  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama