Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V deštivé monzunové noci stíhá policie spisovatele Vikrama Sethiho (Sidharth Malhotra), kterého podezřívá z vraždy manželky. Při útěku si muž náhodně vybere byt, kde se pokusí ukrýt. Policie ho ale dostihne a to přímo nad mrtvým tělem právníka Shekhara Sinha (Samir Sharma), majitele bytu. Vyděšená právníkova žena Maya (Sonakshi Sinha) řekne policii, že ji Vikram vzal jako rukojmí a jejího muže zabil. I Vikram poskytne vyšetřovatelům svoji verzi událostí, ta je ale zcela odlišná. Detektiv Dev Verma (Akshaye Khanna) musí rozplést, kdo mu lže a kdo říká pravdu. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Indická kriminálka o úspešnom spisovateľovi, ktorý je obvinený z vraždy svojej ženy, a muža, ktorého mal náhodne zabiť počas úteku pred políciou. Na prvý pohľad zdanlivo jasný prípad, však disponuje nejednou trhlinou, ktorú bude treba objasniť. Výborná India, s výborným hereckým obsadením, kedy samotná story, odohrávajúca sa v dvoch paralelách, skutočne nemá kedy nudiť. Samozrejme, je to "iné", svojské, no HLAVNE "NE-americké", bez tradičného klišé, ktoré mňa osobne nesmierne unavuje. Smelo do toho .. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Remake indické klasiky, který zcela překvapivě ukazuje, že Sidharth Malhotra umí hrát i něco jiného, než hezké chasníky s úsměvem. Příběh spisovatele, kterého policie podezřívá z vraždy ženy a dalšího člověka. Policejní vyšetřovatel ví, že je zde příběh obviněného, tvrzení protistrany, a zcela někde zvlášť pravda. Pokouší se v tom zorientovat, to co se tvářilo jako jednoduchý případ, který musí skončit do tří dnů dostane náhle temné kontury. Hra na pravdu, nebo spíše kočku a myš může začít. Dostanete napřed jen vlažně započaté krimi, ale film potemní a stává se složitějším, včetně vynikajícího závěrečného twistu. Kdo řekne, že nefandil záporákovi, tak mu nevěřím... Velmi inteligentní a neobvyklý film, který bych od Indů nečekal . Není to pecka jako https://www.csfd.cz/film/327982-talaash/komentare/ ale rozhodně povedený film s vlastním vizuálním pojetím, který v divákovi zanechá stopu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ak je v záhlaví indického filmu Thriller / Mysteriózní , treba očakávať minimálne dva nečakané zvraty. V tomto sú oni fakt majstri i napriek tomu, že logiku majú úplne na háku a strieľajú si situácie podľa toho, ako sa im to hodí a hlavne, aby im to pasovalo do samotného príbehu. Film okrem ponurej daždivej atmosféry má i odľahčovacie úsmevné momenty, o ktoré sa pričiní postava policajta Tambeho. Ideálny, mozog nezaťažujúci, film na piatkový večer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

107 minutový indický thriller bez vyrušování písněmi a vedlejší zápletky, který skutečně funguje? Ano. Ittefaq je bollywoodský film, vkusný, silný thriller, který mě nechával stále v nejistotě. Není úplně perfektní, ale je chytrý. Oproti současným filmům natočeným pro efekt je osvěžující. Jinak je podobný hollywoodské produkci. Detektivní mysteriozní zápletka dokáže ohromit. Khanna má kouzelný šarm a hraje svou roli s lehkostí , šikovností a duševní rovnováhou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To je teda zamotaný! Přiznejme však, že s logikou si film nerozumí. Detektivní zápletka je postavená na tom, kdo lže a kdo mluví pravdu, což se nepříliš věrohodně snaží rozluštit jeden otrávený detektiv. V rámci udržení napětí – nikoliv však věrohodnosti vyšetřování – vyslechne výpovědi na přeskáčku a dlouho si nenechá doříct, co se stalo. Do děje zasáhne příliš mnoho náhod a geniálních vnuknutí učiněných ve vypjatých situacích. ____Policie sice pracuje s důkazy jako jsou stopy, otisky prstů nebo mechanika úderů, už jí ale vůbec nenapadne odebrat krevní vzorky, přičemž ty by celou záhadu nejspíš rozsekly. ----- Atmosféra monzunové noci ujde. Malhotra vypadá dobře, i když ho zmlátí policie, ale jeho chabému hereckému projevu jdou víc k duhu role, kde má za partnerku živelnou ženskou. Spektakulární záběr je značně přestřelený. SHRNUTÍ: Indickou policii nebrat! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kriminálka založená na dialógovom duely vyšetrovateľ vs. podozrivý. Niekomu tie nekonečné kecy možno budú pripadať strhujúce, ale mne nie. Obidvaja sa síce tvária strašne vážne, ale mne bolo po pol hodine úplne jedno, kto z nich má pravdu. Snahu o temnú atmosféru naviac neustále zhadzujú všetci ostatní policajti, ktorí sa tu objavia. Sú to ešte väčší idioti ako tí kórejskí filmoví policajti a to je už čo povedať, lebo to je kategória sama o sebe. Jediné, čo ma zaujalo, bola pôsobivá kamera, ktorá spolu s upršaným počasím filmu dodala určitú atmosféru. Napriek pointe a tomu, že som Mahotru videl zase v novej polohe, ma to dosť sklamalo. 5/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, presne takéto filmy plné pochybností, manipulácie a zvratov mám rád. Začiatok bol síce taký vlažný, ale potom sa dej roztočil na plné obrátky. Neustála hra na mačku a myš, plná tajomstiev, podozrení a predvídavosti - Keď už si človek myslí, že celú situáciu prekukol, tak napokon je o 10 minút zas všetko inak. Celý čas som síce tak trochu tušil, kto za tým všetkým vlastne stojí, akurát som nedokázal pochopiť, že ako. Sledovanie postupného skladania celej mozaiky ma naozaj bavilo, dokonca aj logika zafungovala (to občas vo filmoch takéhoto typu pokrivkáva). Z mojej strany spokojnosť, hoci k 5* predsa len čosi chýbalo. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Podarená detektívka, kde človek od začiatku drží palce sympatickému Sidhartovi, aby sa dostal z obvineia z vraždy svojej ženy a ešte jedného muža. Nie je dôvod neveriť v jeho nevinu aj keď, niekde v podvedomí divák tuší, že niečo tu nebude tak ako vyzerá.Taká pomerne veľmi komorná detektívka, ale podarená. Kto tomu ale prisúdil prívlastok "mysteriózní" zjavne nemá predstavu čo toto slovo znamená... áno záver stojí za to, kto by to čakal? ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Chytlavý thriller vystavěný na klamání a hře kočky s myší. Co se skutečně událo? Kdo lže a kdo říká pravdu? Příběh je vcelku prostý, ale výtečně napsaný, silný s působivou atmosférou a podepřen přesvědčivými hereckými výkony. Rozhodně i podkresová hudba napomohla k výraznějšímu prožitku. Dokázalo mě to chytit, vtáhnout a nepustit až do samého konce, což je vždy známka skutečné kvality. Akshaye Khanna si v roce 2017 zahrál ve dvou filmech postavy detektivů. Oba tyto filmy jsou výtečné a mohu s radostí konstatovat, že stejně jako jeho výkony. Netajím se tím, že tento herec nepatří zrovna k mým oblíbeným, ale zde si mě vskutku získal a tyto postavy mu dokonale sedly. Rozhodně si ho začnu všímat více a kdo ví... ? Sidhartha Malhotra a Sonakshi Sinha rovněž nejsou herci, které bych cíleně vyhledával, ale zde se předvedli na výbornou. Musím jen podotknout, že Sonakshi Sinha je mi z této hlavní trojky zcela určitě nejsympatičtější. Gradující závěr jen potvrdil kvality celého snímku a musím zatleskat a smeknout. Nechci vůbec naznačovat nic z děje, ale nemohl ten detektiv třeba zavolat na nějaké místo, aby se něco, co se stalo, nestalo? Jsem opravdu spokojený a nadšený. Na hvězdný strop se to nedostalo, neb jsem tam nenašel nic „svého“, ale na zpracování mohu pět jen slova chvály. Silné čtyři hvězdy a bylo mi potěšením. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám v lepším nadprumeru, závěrečný twist je sice super, ale vzhledem k tomu že šlo asi o pátý v průběhu filmu tak moment překvapení už vyprchal. Zamotane to bylo pěkně ale na mě až moc. Jinak atmosféra snimku vynikající. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller,který je kvalitně napsaný a odehraný.Režisér tohoto snímku si dal velmi záležet i na detaily a tím celý film probarvil. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a scénář. Bohužel natočeno velmi neobratně, kostrbatě a nepřehledně. Pro diváka tedy nerozpoznatelné a nevděčné ke sledování. Inu, každý musí posoudit sám... ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Na Indy hodně dobrý thriller,zamotaný,plný tajemna a zvratů, kde detaily jsou rozhodující.Přesně typ filmů,které v poslední době točí hodně dobře španělé,ale opravdu kvalitních,je hodně málo. ()

Reklama

Reklama