Reklama

Reklama

Darling

Trailer

Obsahy(1)

Snímek popisuje vzestup a pád moderní ženy. Darling je světoznámá dánská baletka. Po delší odmlce se vrátí spolu s manželem Fransem do Královského dánského baletu v Kodani kvůli baletu Giselle. Bude tančit hlavní roli s Fransem jako choreografem. Během zkoušek má Darling bolesti. Prognóza je jasná, její kyčle jsou nenapravitelně poškozeny a nikdy nebude tančit jako dřív. Její profesní život, celý její svět je v troskách. Darling ovšem balet odmítá pustit. Rozhodla se, že vycvičí svou náhradnici, mladou balerínu jménem Polly. Postupně na Polly zaměří pozornost veřejnost i Frans a emoční stabilita Darling se začíná rozplývat. (Severská filmová zima)

(více)

Recenze (14)

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem cítila ke všem zúčastněným určitý odstup, jako kdybych je sledovala za sklem a neměla k ním přístup. Hlavní osobností kolem které se vše odehrává je tady hlavně Darling, která je vně, potažmo pak vnitřně tak rozbolavělá že se začala projevovat určitým chováním, které mělo vliv na její vztahy k jejímu nejbližšímu okolí. A tady je jádro pudla. Frans byl jen lehce načrtnut, tam bych potřebovala mít k němu větší přístup a vidět mu víc do hlavy. A náhradnice Darling byla už vůbec upozadněná a to mě tak mrzí. Prostor k tomu byl, obzvlášť v té první polovině, která byla vleklejší. Pro trojku jsem se rozhodla protože nevím, jestli je to film na repete a možná pro lepší porozumění a nebo, že si ho prostě už nechci znovu pustit, je alibistická..... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Giselle doděláme. Ještě nejsem odrovnaná. Znám svý tělo, dokážu s ním pracovat.“ Ale umí také pracovat s emocemi? Stárnoucí baletka (zní to hloupě, kdy že jde o „třicítku“, ale balet je v tomhle neúprosný) se vrací do míst, kde začínala, aby zazářila jako hlavní hvězda nového představení. Jenže nejen věk, ale i opotřebení, zdravotní potíže a mladá konkurentka jí vstoupí do cesty…Nebyl jsem si jistý, jak moc půjde o „dánskou Černou labuť“, ale krom baletního prostředí jde film jinudy. S hlavní hrdinkou není jednoduché sympatizovat, Darling je ambiciózní, perfekcionistická manipulátorka. Navíc žárlivost, ego a tvrdá životní rána jí na vyrovnanosti nepřidají. Divák si tak není jistý, kam až je ochotná zajít. A mě bavilo sledovat, jak se se svým zklamáním a hořkostí vyrovnává. Její přerod z „královny“ v „trosku“ se srbské rodačce podařil zahrát náramně. A nakonec (doslova) jsem se na ni dokázal pocitově naladit a bylo skoro až povznášející jejím emocím v závěru (při představení, na ulici) rozumět. Nic strhujícího, ale slušné 4* filmu rád přiklepnu. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Darling nemůžete mít rádi, a i když jí zdravotní problém zničil život a kariéru, tak k ní lítost pocítit jen sotva. Je to egoistická manipulátorská Kuh. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak Darling bola fakt "zlatíčko" :D Psychologická dráma z prostredia baletu zaujala, hoci mala viacero slabších fáz. Ale ako celok to pôsobilo napokon vydarene. Najmä ten psychologický rozmer tu zohral veľkú úlohu na celkovej kvalite filmu. Navyše, aj téma baletu vždy poteší. S Darling som spočiatku súcitil, a potom ... no dajme tomu, že som ju chápal aj neskôr. Lebo prísť v momente o všetky sny a postupne zisťovať, že sa všetko rúca, to asi človeka moc nepovzbudí. V závere som čakal nejaké tendenčné vyvrcholenie, a to ma aj trochu sklamalo, že to išlo takto do neurčita. Takže hodnotím ako ľahký nadpriemer, len škoda, že v takejto psychologickej dráme neboli o kus lepšie dialógy - takýto žáner by si to priam vyžadoval. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vše je o míře. Sebevoňavější parfém se promění ve smrad, pokud je ho hodně. Sebelepší záměr z vás udělá manipulátora nebo uzurpátora, když budete příliš tlačit na pilu. Darling je o tom, jak toxická může být honba za dokonalostí, jak návykové je být jednou z nejlepších, jak nebezpečné pro psychiku je vyplnit si život jednou vášní. Srovnání s Černou labutí moc není na místě, tam šlo především o hutnou transformaci. V Darling sledujeme náčrt dekonstrukce osobnosti a života baletky, skrze žárlivost na ty, kteří neztratili co ona. Jedna z postav na konci filmu pronese: "polibte mi všichni prdel...hoňte se za světlem, ale brzo příjde tma a po vás ani pes neštěkne". Je to civilní, věrohodné, dobře zahrané i natočené. Ale přestože se podobných příběhů nejspíš děje mnoho...nijak mě to netrápí. S tímto typem lidí nejsem schopen nějak výrazněji soucítit. Oceňuji neklišoidní závěr. 73% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Malej, docela ostrej komorní balet‘áckej thriller, kterýmu vlastně nic nechybí. Po zranění přichází klasickej kolotoč závisti a posedlosti, s romantikou se film taky nesere a i když nerozumím řeči baletního kmene, ty puchýře za to stály. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Gustav má krásné tělo, jinak se ale na Skarsgårdovce absolutně nepodal. Ta zrzka byla krásná. Dokonce miliónkrát hezčí než celá proklamovaná Vikander. A jinak, o čem že byl tento film?... Jóóó, námět dobrý. Ten nikdy nemůžete Seveřanům vytknout. Na vztahová dramata, možné i nemožné zápletky, na city a na depresi, to jsou machři. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když člověk kvůli zdravotním problémům přijde o práci, kterou miluje a je jedno jestli je to automechanik nebo baletka, je naštvaný na celý svět a tak kope kolem sebe. A o tom to je. Moc se mi to nelíbilo. Milovníkům baletu se to může líbit. Já však baletu neholduji a rozumím mu jako koza petrželi, proto jsem se u o toho dost nudil. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Skandinávská Black Swan bez psycho scén, ale více psychologická. Danica Curcic hraje skvěle, ostatně jako všichni. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ČEKAL jsem nějak více . Mohlo být více nácviku baletu a nějakých nečekaných zvratů . To pohonění šéfovi k závěru to nevytrhlo . A šííílený lustr v pokoji hotelu .Děs . Nějak nevyužitý nápad a slabší scénář . Tak * * a půl . ()

LadyCarousel 

všechny recenze uživatele

Wannabe spoilers: tak já nevim, slabé 3 hvězdice... Já jsem prostě pořád čekala a čekala. A čekala a nedočkala se. Je to otřepané, ale přišlo mi, že to mělo fakt velký potenciál. Čekala jsem nějakou symbolickou podobu s tou Giselle. Nic. Čekala jsem, že Polly zabije. Nic. Čekala jsem, že jeho zabije. Nic. Sebe zabije. Nic. Trošku se do toho co cítí hlavní hrdinka ale vžít dalo. Je opravdu frustrující, když člověk něco chce, ale tělo to nedokáže. Sama ten pocit znám a je to na vytrhání všech vlasů. Obě "holčiny" byly tak zvláštní, až byly vlastně docela hezké. Jen ty nahá scény být nemusely, já nevím, ale ty lentilky pod kobercem... No chápu ale, že baletky nebudou mít déčka. ()

Reklama

Reklama