Reklama

Reklama

Chvíle v rákosí

(festivalový název)
  • Velká Británie A Moment in the Reeds (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Leevi (Janne Puustinen) se vrací z Paříže, kde studuje, do rodného Finska, aby získal další podklady pro svou diplomovou práci, ale hlavně aby strávil nějaký čas se svým otcem. Otec chce prodat jejich starou chatu u jezera, ale předtím je potřeba ji opravit. Protože otec je zaneprázdněný prací ve své malé firmě a Leevi zrovna nepatří k nejzručnějším, rozhodne se najmout mladého Syřana Tareqa (Boodi Kabbani) a svěřit opravu mladíkům. (bllm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (10)

Lucy1905 

všechny recenze uživatele

Nádherné finské drama, ke kterému bylo potřeba minimum - 3 důležité postavy, chata (až na pár výjimek při jízdě autem), kamera snímající detaily. Touto kombinací vznikla další finská bomba. Druhá, které se u nás dostalo větší pozornosti je Neznámý voják, i když to je úplně z jiného soudku, ale přesto to stojí za zmínku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Nedivím se, že gay romantikům se tento film líbí a chválí ho, ale já si romantiku představuji jinak. V krátkosti se jedná jen o intenzivní letní románek mezi pracovitým imigrantem a líným nezodpovědným vysokoškolským spratkem ;-). Chemie mezi hlavními představiteli funguje, kamera slušná a k tomu hezké scenérie finské krajiny ... a to někomu ke štěstí prostě stačí. Mě rozhodně ne, a proto nedokážu dát tomuto růžovému příběhu víc než dvě hvězdy a nevidím důvod se k němu vracet. U mě dopadl podobně jako Zkrocená hora a taky sází na podobné atributy. Tak své fanoušky si určitě najde i bez mého doporučení ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Vztah mladého studenta a staršího imigranta u mě trochu kulhá na realističnosti, nicméně jsem rád za každý film, kde gay nerovná se karikatura gaye. Nakonec to, jak se tento příběh odvíjí dál, se mi velmi líbilo. Ocenit musím taky kameru a zvuk. To vše spolu s krásnou finskou krajinou by stačilo na nejlepší hodnocení, kdyby ovšem filmu nechyběl konec. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Není nad kvalitní minimalistická dramata s malým počtem herců. A tenhle finský snímek o jednom několikadenním vztahu na mě zapůsobil s maximální intenzitou. Je to díky perfektní chemii ústředního páru, kterému skvěle sekunduje otec jednoho z nich. Vše přesně doplňuje ambientní hudba a nádherná kamera zaměřená na detaily tváří obou hlavních hrdinů, ve kterých se zračí rozmanitá škála emocí. Těch několik milostných scén patří k tomu nejlepšímu, co lze ve snímku vidět, a rozhodně se nejedná o nic samoúčelného, jak by se na první pohled mohlo zdát. K tomu si připočtěte vynikající dialogy, přesnou režii, nepatetický závěr a máte tu výbornou pecku z Finska. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o výborné výkony ve všech třech mužských rolích a film mě velice zaujal svým precizním KOMORNÍM zpracováním. Uvěřitelný, přesvědčivý a reálný v milostných scénách a ne jako mnohé trapárny u jiných filmů. A "něco" ve mě zanechal, což je pro mě velice důležité i při hodnocení a vlastně co jiného by mohlo vzniknout po spojení toho britského a severského, že. No a že konec není dle představ? Dle mě prostě severský konec. A je to vůbec konec? Vždyť tu definitvní tečku si můžeme jakkoli domyslet a nebo ... takto někdy končí filmy, které zobrazují pravý ŽIVOT, i když bychom si mnozí přáli pohádku a přečtěte si poslední větu gayromance.cz na GT 910910 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama