Reklama

Reklama

Chůva na zabití

  • USA The Babysitter
Trailer

VOD (1)

Cole jednou zůstane déle vzhůru a zjistí, že jeho krásná chůva je členka satanského kultu – a ten udělá všechno pro to, aby ho umlčel. (Netflix)

Recenze (275)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukázkově nezvládnutá kombinace rafinované černé komedie a fantaskního splatter úletu. McG zde naprosto bezmozkovitě mixuje moderní vizuál s nejstereotypnějším teen postavami, neoriginálními gore scénami, nefunkčními narážkami na kultovní filmy a toporným humorem, a snaží se to vše navléct na příběh 12-letého kluka, dalšího ve škole šikanovaného outsidera. Mohlo by to v nějakých mezích fungovat (kdyby se třeba na konci probudil ze zlého sna), ale nesmělo by to být až tak pitomé a vytržené z reality. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zdejší zavilí masturbanti jsou zjevně schopni vypulírovat Grünwalda i při tom, když zvednou ze země slimáka a očumujou ho zespoda. A tak není divu, že mimořádně odporná umělohmotná barbína s xichtem jako nahnilá řepa, proti které je totálně přitažlivá mrdna i její strýček Elrond a jíž tam v estetické zhnisanosti zdárně kunduje další mokvavý neherecký vřed – peklotyčně slizká Béla Trn, má na svědomí pár lokálně naškrobených pyžamek s Medvídkem Pů, vylízanou rýhu v několika monitorech a totálně přebušená procenta u hloupé a plytké mattelovské kokotiny. Takže si místo téhle sračky Radši dejte bacha, tam je sice taky obskurně hnusná blondýna, ale filmik má aspoň genitálie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dodává to zhruba přesně to, co slibuje trailer, tedy sterilní, rádoby cool zábavu s pěknými lidmi před kamerou, odlehčeným scénářem a porcí gore úmrtí, nad nimiž dospívající chlapci možná pohoní. Skutečného hororu samozřejmě ani špetka, ale to od McG nikdo ani nečekal. Srovnání s nedávným Better Watch Out nedůstojné hororového fanouška. Slušné řemeslo tomu v mých očích zachraňuje aspoň ty dvě hvězdy. Zkrátka spotřební sezónní zboží. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tučné guilty pleasure. Stačila by k tomu modelka spodného prádla Samara Weaving (je to Hugova neter), ktorá vyzerá ako kombinácia Emmy Stone a Jillian Janson. Film samotný sa až kŕčovito snaží byť cooool, ale je pravda, že od okamihu použitia dvoch nožov sa strhne poriadna divočina plná cheesy hlášok, stupídnych gagov a monumentálnych gejzírov krvi. Niečo vo mne sa tomu vzpieralo, no podľahol som a kráľovsky sa bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tady klobouček. McG nachystal zábavnou hororovou komedii, u které jsem se konečně cítil tak, jako když jsem před mnoha a mnoha lety viděl Soumrak mrtvých. Atmosféra parádní, střih geniální, jen s tou pátou hvězdičkou to nevyšlo. Na můj vkus tu je použito zatraceně málo hudby. Stylové je to vlastně akorát na konci při souznění scény a Queenů. S hudbou se ale dalo vyhrát daleko více. Námět ale skvělej a musím říct, že Samara Weaving si umí vybírat filmy. Tohle je filmařskej úlet jak se patří, kterej si střílí ze všech vyvražďovacích hororů a dělá to s vervou sobě vlastní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Haluz od rutinéra ako je bezesporu McG. Natočil si taký svoj Grindhouse úlet. A dobre, môže byť, pobavilo, má to drive, odsýpa to a hlavne baví, má to iskru, občas dobré nápady, krvavé scénky a hlavne tu máme sexi detskú opatrovateľku. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčko podle mýho gusta. Spousta krve, humoru a Samary. Vůbec jsem netypoval, že by se McG vzmohl na takovou príma oddechovku. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jak je v hlavní roli děcko, vždycky to stojí za hovno! A přitom to mohl být dobrý horror. Je z toho ale slabá komedie a je to škoda, protože byli obsazeni sympatičtí herci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok už druhý podarený prírastok, v ktorom proti sebe bojujú dieťa a pestúnka. Tentokrát je však záporáčkou sexi blondínka uctievajúca Satana, ktorá potrebuje krv nevinných na svoj tajomný rituál. Proti nej a jej zmagorenej skupinke však stojí malý fagan, a ten má očividne viac šťastia ako rozumu. Vykľula sa z toho čistá hororová komédia, ktorá sa nebojí krvi a gore, v ktorej vraždy nie sú mimo záber, ktorej úlohou je maximálne tak pobaviť a nehrá sa na nič viac. A na mňa to zafungovalo. Už dlho som sa totiž tak dobre nebavil, a to sa hororovým komédiám zvyknem väčšinou vyhýbať. Do tohtoročnej TOP 10 jasná vec. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další variace na Sám Doma jako nedávné Better Watch Out a povedlo se to taktéž na jedničku. Better Watch out se soustředilo spíše na příběh a zvraty, kdežto Babysitter se zaměřuje především na Gore a Humor a u mě boduje teda obojí, byť vidět všechno dohromady v jednom filmu by bylo ještě větší nářez. Film je hezky natočený, velmi sexy, slušně napínavý a především velmi krvavý, jednotlivá úmrtí jsou působivá a potěší oko nejednoho hororového fanouška. Letos určitě jedna z nejlepších hororových komedií. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

McG ma uchvátil akciou v Charlieho anjeloch, kde bola natoľko bombastická, až som si prial, aby mu niekto ponúkol akčný veľkofilm za 200 miliónov a bez humoru a infantilných herečiek. Stalo sa. Terminator Salvation je dodnes najhorší diel ságy. Potom to už s týmto režisérom išlo dole kopcom (To bude boj!, 3 dni na zabitie) a tak asi mohol byť rád, že mu v roku 2017 Netflix ponúkol réžiu aspoň tohto nenáročného, ale miestami celkom zábavného, krváku. Je pravda, že Sám doma si koledoval o krvavý remake, ale zrovna takto som si ho nepredstavoval. Mohlo to byť lepšie. Ale aj horšie. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Milej Buddho já se asi zamilovala. Bee v podání megašukézní Samary je žhavá tak až se bojím, že bych si o její číču opařila jazyk, každopádně za pokus by to stálo. Navíc má krásnou, milou a vtipnou povahu. Hned bych s ní vrážela nože do makovic odpornejch paniců, střílela brokovnicí hlavy debilním roztleskávačkám a pomocí satanský bible si plnila svá přání. Ééééé teda....zlá holka to je. Potřebovala by potrestat ! Třeba na holou....kurva chci taky pohlídat !! ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Podle filozofa Immanuela Kanta je hloupost nedostatkem soudnosti a já se s jeho závěry naprosto ztotožňuji. Jak jinak si vysvětlit skutečnost, že se režisér McG pustil na tenký hororový led, ačkoliv jeho znalosti hororové teorie dle všeho začínají a současně i končí u pojmu gore? Jakožto zdejší hororový expert logicky očekávám, že ve mně snímek vyvolá pocit strachu, děsu či alespoň napětí, avšak projekce "hororu" Babysitter mi navodila pouze neblahé tušení porouchaného přehrávače, jenž mně ze záhadných důvodů ustavičně načítá jakousi prcičkovskou obludnost z produkce MTV. Teprve ve třicáté minutě se režisér konečně začne dožadovat hororové pozornosti, ale jeho krvavý deštík nedopadne na úrodnou půdu. Scénáristicky tupý a atmosfericky neplodný Babysitter osloví leda tak místní hororový dorost. Odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Aj keď väčšina detí v jeho veku už dávno môže zostať doma sama, Cole (Judah Lewis) má ešte stále babysitterku. A to nie len tak nejakú. Jeho babysitterka Bee (Samara Weaving) je jeho najlepšou kamarátkou a ako jediná ho dokáže vnímať takého, akým naozaj je. Ale keď sa Cole rozhodne, že v jednu noc nepôjde spať a zistí, čo sa v dome deje počas dlhých nocí, začne sa preňho najhoršia nočná mora. - Netflix v posledných týždňoch v hororovej oblasti boduje a všetko vyvrcholí už o dva týždne najväčšou hororovou udalosťou roka. The Babysitter sa vydaril parádne. Scenáristicky to je velmi zábavné a nápadité, a keď mám pravdu povedať, pán Brian Duffield by si v hororovom žánri, ktorý si neustále vyžaduje niečo inovatívne, určite urobil dobré meno. Prekvapilo ma aj to, aké krvavé to bolo a kolko extrémnych úmrtí sa tu objavilo. Herci zahrali perfektne (Bella Thorne no comment, obviously) a na deťoch je vidieť, že majú talent a v budúcnosti o nich ešte budeme počuť. Tiež sa mi páčilo pokrytie témy šikany, pretože v týchto sociálnych otázkach má tento žáner obrovskú silu. Na záver už len jediná otázka. Prečo bol ten idiot stále bez trička? + herečka z Scream, Boo! A Madea Halloween a Amityville: The Awakening + herečka z The Midnight Meat Train a 7500 + herečka z Ash vs Evil Dead + herečka z Mockingbird, Hidden a Lights Out + herec z Meet the Blacks ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nachystejte pravačku a papírové kapesníky, Elrondova sexy neteř je babycutter! Nečekané využití střechy stromového domku či občasný dlouhý nos žánrovým stereotypům (nůž v myčce) sice potěší, ale McG v módu teen-horor (líbivý vizuál, pubertální fóry, dané role nerdů a krasavců) není schopen nabídnout přidanou hodnotu i těm, kterým se nevzdouvají slipy při holčičím francouzáku a nadšeně nesnapchatují kamarádům, že se zrovna dívají na cool biják, kde lidem stříká krev z hlavy. A takhle se, milé děti, mění pussy na pussy huntera.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po slušnom Better watch out, prichádza v rýchlom slede ďalšia tématicky podobná, hororová komédia, Babysitter a opäť sa jedná o vydarenú žánrovú zábavu. Scenár je už tentoraz síce podstatne predvídateľnejší, ale v tomto type filmu s tým nemám väčší problém. Opäť sú veľkým plusom postavy, hlavný hrdina a aj jeho opatrovateľka mi prišli mimoriadne sympatickí, pričom som rád, že ona tu nie je len za nejakú štandardnú vraždiacu modelku, ale jej pozadie je zaujímavejšie a tak sa mi páčila aj celá úvodná fáza, ktorá sa venuje vlastne len ich vzťahu. A od prvej vraždy sa to už očakávane rozbehne a síce to mohlo byť predsa len trochu dejovo nápaditejšie, ale celkom som si to užil. O atmosfére alebo napätí tu tiež nemôže byť ani reči, ale na rozdiel práve od spomínaného Better watch out sa tu aspoň tvorcovia nebáli krvi a tak sa tu nájde viacero výborných brutálnych momentov, aj keď už trochu v splatterovom štýle. Ale aj tak sú všetky zaujímavé a dostatočne drsné. A najviac vynikne likvidácia policajtov. Ani záporáci nie sú najhorší, každý z nich v niečom vyniká, ale zábavný černoch mohol dostať trochu viac priestoru. Pretože vlastne len on sa staral aj o nejaký humor. A technicky tu nemám žiadnych výhrad, McG nie je zlý režisér, len možno dostal viaceré až moc ambiciózne projekty, na ktoré nestačil, ale takéto menšie filmy mu sedia a mohol by pri nich zostať. Takže celkovo som dostal presne to, čo som očakával a od tohto typu filmu aj chcel, svižnú zábavu so sympatickými postavami a dostatkom krvi. 72% ()

Související novinky

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (více)

Reklama

Reklama