Reklama

Reklama

Mladá matka Riley North (Jennifer Garner) se probírá z kómatu po brutálním útoku na její rodinu, při kterém jí zabili manžela a dceru. Když vrahy nikdo nepotrestá, Riley vezme spravedlnost do vlastních rukou. Svou frustraci a hněv promění v motivaci, a roky v úkrytu trénuje mysl i tělo. Stane se z ní neporazitelná mstitelka, která uniká polici, FBI i losangeleskému podsvětí. Riley má vlastní pojetí spravedlnosti. A nikdo mu neunikne. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv filmů s tématem pomsty je habaděj, já byla na "Peppermint" hodně zvědavá a očekávala jsem pořádnou akční podívanou. Zaprvé bych chtěla zmínit, jak hrozně ráda jsem Jennifer Garner opět viděla v akci. Doufám, že něco v tomhle žánru natočí dřív než za 11 let. Role Riley Northové jí sedla perfektně. Musím ale konstatovat, že z děje jsem byla trochu zklamaná. Film klidně mohl trvat třeba 2 hoďky, jen kdyby se tam ten samotný akt pomsty tolik neodbíjel. Já bych třeba ráda viděla, jak zpracovala všechny tři gangstery, co jí postříleli rodinu (z toho vidíme jen ukázku na začátku filmu), a postupně šla po dalších lidech, až by se vypracovala k samotnému jádru. Tohle mohlo být opravdu zvládnuto o dost lépe a hlavně s více detaily. Když už tam ale nějaká akční podívaná byla, stálo to za to. Proto dávám tři hvězdičky, ale opět mi to přijde jako nevyužitý potenciál něčeho, co mohlo být vskutku velkolepé a nést se v duchu zmiňovaných 96 hodin. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, přímočarý, přesto vcelku povedený akčňák, který je plný přestřelek a soubojů, díky kterým dokáže udržet divákovu pozornost, nenudí a neustále se něco děje. Námět jako takový je zcela tuctový, drží se zajetých kolejí a nesnaží se o nějaké větší experimenty. Děj je přesto plný chyb a nelogičností, i když k danému žánru to asi patří. Jennifer Garner svou roli zvládla skvěle, po celou dobu podává dobrý výkon a její postava vraždící mstitelky jí perfektně sedla. Celý film se nese ve stylu devadesátkových akčních béček, což již dnes není moc v módě, přesto zaryté fanoušky akčních béček tento film jistě potěší. Pokud hledáte jednoduchou vyvražďovačku, bez nějakých velkých zvratů či složitostí, určitě vás Peppermint skvěle pobaví. Ovšemže to není žádná vysoká škola filmu, ale natočit solidní akční béčko se tvůrcům víceméně povedlo. 7/10. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Smutně nezáživný a naprosto bez nějakého originálního nápadu. Podivně zkratkovitý a místy nelogický hon pomstychtivé maminy bohužel nemá ani zajímavou akční složku, Jennifer mám rád, ale tady nic extra nepředvádí. Tomu jako máme věřit, že nejenom že se z ní záhadně stal zabiják jako blázen, ale navíc lítala pět let nepolapitelně po světě a osvojila si očividně veškerý fígle jak se ukrývat před policií, sehnat si falešný doklady, zbraně všech druhů a prachy na to všechno. Tak to jo no. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $35,418,723Tržby Celosvetovo $51,818,723Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,679,532Tržby za predaj DVD v USA $1,344,695║ Jennifer Garner veru moc nemusím, nevyhľadávam s nou zrovna filmy. Takže očakávania boli do slova nijaké. Nuž ale čuduj sa svetu má to nakoniec riadnu akčnú šťavu. Pochutina. Proste Pierre Morel sa občas vie správne utrhnúť a nakoniec z toho vznikne slušná akčná nálož. Ja som si to teda pekne vychutnal, pošmáknul, takéto niečo teda môže byť. /80%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek Morelovi tvůrčí kariéry byl vážně parádní a ty jeho přímočaré akční výplachy prostě měly šťávu, koule, a byly zábavné a svižné, prostě jim dodnes lze jen těžko co vyčíst, a tak jsem něco podobného očekával i od Peppermint. Jenže to tentokrát až tak neklaplo, a i když tedy vyloženě zklamaný nejsem, vzhledem ke všemu výše zmíněnému jsem očekával přeci jen víc, než tak rutinní záležitost, než jakou tato podívaná představuje. Megadrsná ústřední ženská hrdinka už dneska totiž nikoho na zadek neposadí, spíš naopak, těch hrdinek již začíná být snad až moc, a stejně tak je to i s poměrně nekompromisní akcí, kdy dnešní akční výplachy jsou běžně daleko brutálnější a krvavější než naprostá většina ryze hororové produkce a vlastně nic dalšího, výraznějšího, už Peppermint pak nenabízí, respektive spíš naopak. Absolutně předvídatelná zápletka, snad bez jediného momentu překvapení, až šíleně tuctové postavy, absence napětí, nepůsobivá atmosféra, nudná pointa, to vše zásadním způsobem prostě kazí dojem, a napravit ho vlastně nemá ani co. Akce je tedy sice dostatek a jak jsem zmiňoval, je i poměrně nekompromisní, což já rozhodně rád, ale prostě to už lze očekávat snad u každého dnešního akčňáku, emoce by se pak díky důvodu pomsty hlavní hrdinky daly považovat za funkční, ale není to nic, co by samotný film vyloženě zachraňovalo, no a ani herečtí představitelé jednotlivých postav nepředstavují zrovna výhru, prostě i oni se pohybují v takovém tom šedém, nevýrazném průměru. Abych ale jen nekritizoval a uvedl důvod z úvodu, kdy jsem tvrdil, že nejsem z tohoto filmu ale ani zas tak zklamaný, tak určitě lze tvrdit, že Peppermint má svižný spád, nenudí a má i pár akčních úseků, které se skutečně podařily. Tento snímek je tak zkrátka taková opravdu tuctová revenge jízda, která sice nepřináší naprosto nic nového, ale komu podobné, vážně nenáročné jednohubky nevadí, tak tímto filmem rozhodně neprohloupí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. srpna 2018 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Když se Riley (Jennifer Garner) během soudu rozeběhne na tři podezřelé, tak od jednoho policisty dostane zásah taserem, po kterém spadne na zem. V dalším záběru ale padá k zemi znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama