Reklama

Reklama

Day of the Dead: Bloodline

  • Austrálie Day of the Dead: Bloodline (více)
Trailer

VOD (1)

Studentka medicíny Zoe (Sophie Skelton) se stará o svého pacienta Maxe (Johnathon Schaech), který je zvláštní nejen kvůli své krvi, kterou Zoe zkoumá, ale i proto, že je jí naprosto posedlý. Během studentského večírku se Max pokusí Zoe znásilnit a je napaden oživlou mrtvolou. Max se Zoe nechce vzdát i přesto, že již není člověkem, ale krvelačným monstrem. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (63)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Velké plus za masky. Ten zamilovaný zombík byl fakt hnusný. Bohužel scénář slabý. Studentka se rozhodne objevit vakcínu a zachránit tak svět. To je jako bych se já rozhodl stát se chirurgem a šel operovat... A ještě tu krávu všichni poslouchají. i když jde přes mrtvoly... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemám s týmto filmom problém. Obyčajný zombie akčák. Doktorka sa snaží nájsť vakcínu, avšak do vojenskej základne preniknú zombíci a začne sa streľba. To je všetko. Úvod akčný, záver akčný, stred filmu nuda, ale to sa aj dalo čakať. Nakrútené je to normálne (našťastie žiadny amatérizmus), masky a gore sú fajn. Samozrejme, že pokiaľ niekto v takomto filme hľadá niečo viac, ako napríklad zaujímavý dej, prekvapivé zvraty, neočakávanú pointu či inteligentné jednanie postáv, tak sa mu to nepáči. Prečo by som to robil, keď som čakal len nenáročnú a mierne tupú béčkovú zábavu na odreagovanie a zabitie času. Z tohto hľadiska myslím film poslúži dobre. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem lepší dle traileru, ale přesto na jedno podívání mě film neurazil. Masky jsou podařené a gore chuťovka, vše ostatní nestojí moc za zmínku. Průměrné herecké výkony, obyčejný klišoidní příběh a ve středě filmu tempo výrazně poleví. Dlouho jsem však žádné zombie neviděl, takže budu k filmu štědřejší.60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po vypuknutí apokalypsy žije skupina preživších izolovaným životom na vojenskej základni. Medička Zoe (Sophie Skelton) je presvedčená, že jeden z jej pacientov potrebuje naliehavo antibiotiká a presvedčí vojakov, aby sa vybrali na riskantnú expedíciu. Tu zistia, že existuje možnosť vytvoriť vakcínu, ale cesta k nej bude pre nich extrémne náročná. - Neviem, čo týchto tvorcov z Ameriky v posledných mesiacoch ťahá do Bulharska, ale nech v tom pokojne pokračujú, pretože aj tento horor ma velmi príjemne potešil. Príbeh je kreatívny, koncept zaujímavý a sú tu velmi sympatické postavy. Gore je síce rozložené medzi digitálne a praktické efekty, ale CGI v tomto prípade nepôsobí nepríjemne, pretože pri tých stovkách úmrtí v priebehu desiatok sekúnd to príliš nebije do očí. Keby sa to celé držalo v tempe úvodných 12 minút, ktoré sú u mňa za čistých 5 hviezd, bola by to špička, ale napriek tomu, že už to v závere trochu spomalilo, ma to velmi bavilo a už dlho som nevidel Zombie horor, ktorý by mi takto sedel. + herec z 7500, Nocturna a Jackals + herec z Exeter a The Vault + herečka z Leatherface a Fade + herec z Wrong Turn 6: Last Resort + herec z Leatherface ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Militaristická zombie kokotina, alebo slušne povedané; podľa očakávania úplne zbytočný a nezaujímavý remake, ktorý svoju mizernú existenciu nijako neospravedlňuje. S vyše dvojnásobným rozpočtom oproti originálu pôsobí mimoriadne trápne, chudobne a prázdno, čo ešte zvýrazňujú tie lacné bulharské lokácie a naivné pseudo-herecké výkony. Lahôdka pre detinskú hororovú generáciu, ktorá za genézu zombie žánru považuje "World War Z" + "The Walking Dead". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od nízkorozpočtových zombie filmov samozrejme žiadne zázraky nečakám, ale aspoň nejakú úroveň áno a hlavne, keď sa honosia menom kultovej klasiky, ale toto bola teda riadny bieda. Dejový základ zostal rovnaký, ako v pôvodnom filme, takže opäť sledujeme skupinu vedcov a vojakov, ako v pozemnom bunkri čelia zombie apokalypse a samozrejme majú na všetko odlišné názory, ale zatiaľ čo tam to fungovalo, rozdiely medzi nimi boli logické a bolo radosť pozerať, ako to napätie medzi nimi stále graduje, toto akoby scenár ani nemalo. Za niečo tu stálo vlastne len tých pár scén z minulosti a línia s posadnutou zombiou, ale ani toto nemá nejakú skutočnú kvalitu, len to jednoducho bolo lepšie, než všetko ostatné, čo je už úplne zlé. A tak už po chvíli som sa začal poriadne nudiť a už ma to prakticky vôbec nebavilo až do konca. Postavy ale nie sú úplne zlé, teda aspoň ten základ zostal obstojný. Takže je tu sympatická hlavná hrdinka reprezentujúca vedeckú stranu, vojenský dôstojník, ktorý všetkému velí a paradoxne práve on sa v celom filme správa najlogickejšie, aj keď z pohľadu filmu by mal byť záporák, no ja som to k nemu určite nepociťoval a ešte posadnutá zombia. Zvyšok už nestojí absolútne za nič. Akcia je tiež veľmi slabá, tých prestreliek a naháňačiek tu je pomerne dosť, ale pôsobia poriadne amatérsky, sú biedne natočené, so slabými efektami a nebavilo ma likvidovanie zombií a ani požieranie ľudí, po akčnej stránke ma tu jednoducho nebavilo absolútne nič. A na technickej stránke môžem pochváliť jedine to, že už som videl aj horšie natočené zombie filmy a ani lokácie nie sú úplne zlé, ale inak sa mi to po vizuálnej stránke vôbec nepáčilo. Takže toto hodnotenie je u mňa veľmi zriedkavé, ale tu nemôžem inak, drvivá väčšina filmu ma absolútne nebavila a ten zvyšok tiež dosahuje sotva priemernú hodnotu. Už nikdy viac. 25% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho gore a masiek, čistá sračka, plná klišé a stupídnych pasáží. Tí, čo točia takéto filmy, by mali prechádzať nejakou kontrolou duševného stavu, lebo za hodinu a pól, vyprodukovať toľko hovien, to chce fakt dávku talentu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film se snaží tvářit, jakože tohle tu dosud nebylo, ale já to nežeru. Na druhou stranu čekal jsem větší shit...30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný zástupce zombie žánru, který se sice občas táhne, ale když dojde na akci, je to radost. Zákusy jsou šťavnaté, krev stříká proudem, maso se táhne jako žvýkačka a hned několikrát dojde na střeva ven. Útoky nemrtvých jsou tím nejlepším stejně, jako jejich likvidace. Doktorka Zoe v sobě dusí zkušenost z márnice, fakt dobrá scénka, a současně je umanutá, ba přímo posedlá vývojem vakcíny proti zombie vzteklině. Nu a ve své umanutosti připraví mnohým peklo na zemi, ale jak se říká, když se kácí les... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nízky rozpočet bol pri Day of the Dead: Bloodline naozaj citeľný. Pripočítajte si k tomu nezáživné filmové prostredie, čajových hercov a priemernú zombie story. Skrátka nič, čo by ste si nemohli nechať ujsť. Film si vychutnajú azda len zombie-horor fajnšmekri. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť na nějakou zombie řežbu. I díky povedenýmu traileru jsem zvolil tenhle kousek. Film měl celkem slibnej rozjezd. Zhruba do 34 minuty se na to dalo i celkem koukat. Jakmile se ale na scéně objevil vychytralej zombík Max začínalo jít všechno do kopru. Takže překvapení jako tomu bylo u zatím nejlepšího zombie filmu posledních let " Train to Busan " se nekonalo. Nakonec z toho nebyl ani průměrnej zombie film. Výsledkem jsou 2 hodně slabý hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zombíci v dobrém tempu. Taková příjemná pocta George A. Romerovi. Bulharské lokace a komunitní parta militantních přeživších ve vojenském bunkru vojenské základny, co je částečně i uprchlickým táborem, patrně nikoho nezviklá k lepšímu hodnocení. Děj je už poměrně ohraný zombie song o nakažených hladových mrtvácích, který ovšem skýtá možnosti rozpoutat to akčně, krvavě i sexy. Mladá doktorka Sophie Skelton je jediným zástupcem sexuálnosti. A její obdivovatel Johnathon Schaech si lidské podoby užije jen chvíli, než je z něj jediný zástupce myslící inteligence mezi bandou masožravých tupců. I v roce 2018 se najdou tvůrci, kteří myslí i na nenáročnou skupinu diváků a vrhnou jim přesně to, co by je mělo zabavit na příštích 90 minut. Jednoduchý děj, gore, v rámci možností dobré namaskování nakažených a solidní tempo. Všechno to si neklade zvláštní nároky. A tím je zaručen i zvýšený výskyt nelogičností. Aby se šlo akčnosti i napětí naproti, je nutné vydat se přes nebezpečné území pro léky do nefungující nemocnice, což ve výsledku znamená, že léčiva už za uplynulých pět let od uzavření budovy budou mít prošlou expirační lhůtu. A aby se mohl rozjet i hlavní motiv, je potřeba, aby nakažený maniakální ctitel krásky v hlavní roli byl obrněn trpělivostí, a celých pět let čekal na stejném místě v laboratoři, až se zde zjeví objekt jeho touhy. Jste-li ochotní tolerovat tyhle lapsy, existuje možnost, že zákeřný virus obohatí váš organismus. Amatérsky film nevyhlíží a svůj účel být nenáročnou hororovou zábavou se mu daří plnit. Na dané téma existují mnohem hůře zpracované fláky. A mezi námi, zombiárny nikdy moc inteligence nepobraly. 8/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to bunkrem leze, mručí? Stalkozombík láskou kňučí... Já být zombík rozumná, až tě čapnu, budeš má! Zamručíme, zašustíme, k oltáři se vypravíme." Aneb pravá láska kvete v každém postapo věku, kvete i v kvalitně kvetoucím těle. Mravní poselství filmu a poučení z krizového vývoje? Stalking je fajn. Dává životu smysl, dokonce i po apokalypse. Je jako hebké hřejivé koťátko, stočené do klubíčka kolem černého stalkerova srdce. Na jeho čmuchací lásku je každej virus krátkej. I já jsem si to užíval, všechno to slídění, plazení vzduchotechnikou a mlsné slinění s pokleslou žrací čelistí. Maxovi a jeho vyvolené Zoe jsem držel palce. U oltáře by jim to spolu moc slušelo. Závěrem zdravím nespokojené diváky: Hej, vy hejtovači fajn filmu, aby vám nadržený zombík olízal ksicht! :-) ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Sem velice zklamán, bylo mi jasné, že tohle nepřekoná Romerův Den mrtvých, ale že to bude až tak špatné, to je tedy smutné. A né nemluvím tady o maskách či brutalitě, která byť místy působí laciněji, tak se to snaží dobře maskovat. Mluvím tady o tom, že v Dni mrtvých byla dusná atmosféra, která s každou přibývající minutou, byla víc a víc tíživější a znepokojivější, kde všem přítomným, tekly nervy a schylovalo se k něčemu hrozivému. Navíc hlavní hrdinka Zoe, je blbka která záměrně ohrožuje celý komplex, jen proto aby našla lék, který možná bude fungovat a druhým blbem je rádoby generál Miguel, který ji dovolí aby si z něho Zoe dělal rohožku. Nemluvě o tom, že jakákoliv akce je naprosto o ničem, a hlavní ultra zombík je v pořadí již třetí blb, který sice mluví a má superschopnosti, tak přesto přese všechno, tak závěrečný "souboj" s ním je velice úsměvný. Nečekal sem nic, a přesto mně to zklamalo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V kvazipokračování Day of the Dead z roku 2008 se znovu ocitáme v šíleném světě s ultrarychlými ne-zombie i zombie. Podivný virus někdy zabíjí, jindy ponechá své oběti naživu, ale výsledkem je vždy zuřivý Sonic the Hedgehog. Blbé je to srovnatelně, nicméně pominu-li naivní dramatickou rovinu s nemocným děvčátkem a statečnou ústřední hrdinkou, již navíc představuje jedna z těch nesnesitelných hereckých nán a trdel v jedné osobě, musím říct, že v druhém díle se místy podařilo dát zuřivým sonicům trochu té hororové tváře a zejména hlavní ne-mrtvý "inteligent" Max s jokerovskou vizáží mne chvílemi i bavil. Pořád ještě koukatelné zombie béčko na závěr mých filmových cest mezi nemrtvé. Dva zuby ze shnilé dásně padají.. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Na vojenské základně, kde jsou poslední zbytky lidstva se nadějná lékařka pokouší najít lék na zákeřný virus. Najde něco, co vypadá jako zombie, ale myslí jako člověk. Jenže to něco, rozhodně nemá v plánu si pokecat a začíná boj o přežití v uzavřené komunitě. Fajn masky, praktické efekty a rychlé tempo, které na konci polevuje, vypovídá o tom, že jsme po dlouhé době dostali minimálně dobrý film se zombie tématikou. Šanci si rozhodně zaslouží. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Toto je prípad, kedy remake nedosahuje kvalít originálu, teda Romerovho Day of the Dead z roku 1985, nieto aby ho nebodaj v nejakom smere predčil a jeho vznik je z tohto pohľadu bezpredmetný. Na druhej strane je ale Day of the Dead: Bloodline obstojný akčný zombie horor, štýlovo pripomínajúci filmy Re-Kill či Pandemic z posledných rokov, tentokrát ale našťastie bez found footage poňatia. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy mám rád ale už dlouho nebyl žádný který by mě ohromil. Sympatická doktorka nezachrání zbytek herců, prostředí bych vice zasadil do města, akce dostatek takže bych řekl že to svůj účel splnilo. ()

Reklama

Reklama