Reklama

Reklama

Day of the Dead: Bloodline

  • Austrálie Day of the Dead: Bloodline (více)
Trailer

Studentka medicíny Zoe (Sophie Skelton) se stará o svého pacienta Maxe (Johnathon Schaech), který je zvláštní nejen kvůli své krvi, kterou Zoe zkoumá, ale i proto, že je jí naprosto posedlý. Během studentského večírku se Max pokusí Zoe znásilnit a je napaden oživlou mrtvolou. Max se Zoe nechce vzdát i přesto, že již není člověkem, ale krvelačným monstrem. (Lucccy.N)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (63)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Toto je prípad, kedy remake nedosahuje kvalít originálu, teda Romerovho Day of the Dead z roku 1985, nieto aby ho nebodaj v nejakom smere predčil a jeho vznik je z tohto pohľadu bezpredmetný. Na druhej strane je ale Day of the Dead: Bloodline obstojný akčný zombie horor, štýlovo pripomínajúci filmy Re-Kill či Pandemic z posledných rokov, tentokrát ale našťastie bez found footage poňatia. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No ne že by film přišel s něčím novým, ale z mého pohledu se jedná o celkem svižnou zombie akčňárnu se solidními maskami a slušným gore. Navíc mě tu bavil motiv zamilovaného zombíka a i když nepodala žádný oslňující výkon, byla mi sympatická i hlavní herečka. Nic, na co by si člověk za pár hodin vzpomněl, ale vzhledem k nulovému očekávání je to celkem příjemné překvápko. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný zástupce zombie žánru, který se sice občas táhne, ale když dojde na akci, je to radost. Zákusy jsou šťavnaté, krev stříká proudem, maso se táhne jako žvýkačka a hned několikrát dojde na střeva ven. Útoky nemrtvých jsou tím nejlepším stejně, jako jejich likvidace. Doktorka Zoe v sobě dusí zkušenost z márnice, fakt dobrá scénka, a současně je umanutá, ba přímo posedlá vývojem vakcíny proti zombie vzteklině. Nu a ve své umanutosti připraví mnohým peklo na zemi, ale jak se říká, když se kácí les... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Proč vzniklo zrovna tolik remaků včetně tv s. od 1 Romerova filmu? Inu, esli to nebude proto, že se v něm 85% děje jen žvaní a ještě blbě. Za to tady, nikoli. Sice se zde též mluví, ale zároveň se stále něco děje, takže velké plus. Paradoxní pochvalu si ode mne zaslouží skutečnost, že se autoři (k mému překvapení) drželi vcelku věrně základního skeletu originálu a i když bych vlastně neměl býti z toho nadšen, jsem dosti potěšen. Jak říkám...paradox. Kreténský a uřvaný kpt. byl nahrazen již ne tak kreténským a uřvaným por., kterému ale zase přidali bratra, který to táhne ještě navíc s naši ´´dr.´´ Zoey a vypadá jako kříženec teplého hippiesáka a Ježíše. Jenže má holt chlapec smůlu, páč ona chce stále něco zkoumati a na nic krom lehkého pettingu nemá čas. Na 2.str. je tady ale pevně Zoey dostati za každou cenu odhodlanec (mírně řečeno) Max, který mě totálně dostal tím jménem, co má vyryté na pravé paži a které bude míti v celkovém ději ještě několik relevancí. Úvodních asi 15min. je opravdu velmi dobrých a i když se zdá, že film, lehce v pol. stagnuje, mě nenudil ani na chvíli. Zvláště pak, když nemrtvý Max použije manévru černého pasažéra a nechá se dovésti až do Bunkru. To jsem se nemohl dočkati jak malé dítě, jak to bude vypadati, až ho zmerčí ostatní a to včetně jeho velké lásky Zoey. Nutno je (a možná zbytečně) podotknout, že ona jeho hluboké city neopětuje (taky si nepomohl tím, že jí na univerzitním večírku chtěl na pitevně znásilniti, což se mu stalo osudným a on se stal, nemrtvým viz. obsah) páč má toho Ježíše. Takže se to povedlo a orig. to u mě pak nepřekvapivě překonává min. o třídu, vzdor těm závěrečným kecům o lásce (ugh) a záběrů na hrající si fakany. Za 1 podívání to stojí. Možná i za víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zombíci v dobrém tempu. Taková příjemná pocta George A. Romerovi. Bulharské lokace a komunitní parta militantních přeživších ve vojenském bunkru vojenské základny, co je částečně i uprchlickým táborem, patrně nikoho nezviklá k lepšímu hodnocení. Děj je už poměrně ohraný zombie song o nakažených hladových mrtvácích, který ovšem skýtá možnosti rozpoutat to akčně, krvavě i sexy. Mladá doktorka Sophie Skelton je jediným zástupcem sexuálnosti. A její obdivovatel Johnathon Schaech si lidské podoby užije jen chvíli, než je z něj jediný zástupce myslící inteligence mezi bandou masožravých tupců. I v roce 2018 se najdou tvůrci, kteří myslí i na nenáročnou skupinu diváků a vrhnou jim přesně to, co by je mělo zabavit na příštích 90 minut. Jednoduchý děj, gore, v rámci možností dobré namaskování nakažených a solidní tempo. Všechno to si neklade zvláštní nároky. A tím je zaručen i zvýšený výskyt nelogičností. Aby se šlo akčnosti i napětí naproti, je nutné vydat se přes nebezpečné území pro léky do nefungující nemocnice, což ve výsledku znamená, že léčiva už za uplynulých pět let od uzavření budovy budou mít prošlou expirační lhůtu. A aby se mohl rozjet i hlavní motiv, je potřeba, aby nakažený maniakální ctitel krásky v hlavní roli byl obrněn trpělivostí, a celých pět let čekal na stejném místě v laboratoři, až se zde zjeví objekt jeho touhy. Jste-li ochotní tolerovat tyhle lapsy, existuje možnost, že zákeřný virus obohatí váš organismus. Amatérsky film nevyhlíží a svůj účel být nenáročnou hororovou zábavou se mu daří plnit. Na dané téma existují mnohem hůře zpracované fláky. A mezi námi, zombiárny nikdy moc inteligence nepobraly. 8/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama