Reklama

Reklama

Lucas Ward (Dylan Sprouse) je novým přírůstkem do třídy profesora Butlera (Kent Osborne). Je vysoce nadaný a chytrý student. Bohužel si s každým nesedne a ten, kdo jde proti němu, je nepřítel číslo jedna. Když má profesor hodnotit jeho esej, neustoupí jeho výhrůžkám a nedá mu plný počet. V ten okamžik se spustí Lucasova terorizující osobnost. Butler vyhledá jeho bývalého třídního a zajde za jeho otcem, vše má stejné příznaky v zastrašování, že zabije jejich blízké! Lucas Ward je nebezpečný pro veřejnost! (Rodriguez)

(více)

Recenze (29)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Do žánru horor by som to nezaraďoval. Jedná sa o thriller, vlastne ďalší prírastok do série psychopatických študentíkov. Tento by chcel silou mocou jednotku, ale keďže sa mu nedarí, radšej sa rozhodne zruinovať svojho učiteľa. Dylan to našťastie zahral vcelku presvedčivo, no aj tak sa nejedná o žiadnu veľkú slávu (o niečo lepší sa mi zdal napríklad španielsky Fill de Caín). Film neprináša nič, čo tu doteraz nebolo, a vlastne ani nič mimoriadne a neočakávané neponúkne. Maximálne ma napadlo, že som rád, že učím na učňovke, kde sú žiaci radi, keď im dám štvorku. Takýto prípad by som totiž mať nechcel. Za mňa čistý priemer. Chcelo by to nejaké nové nápady či zvraty, a viac celú situáciu vyhrotiť, najmä v závere. Takto mi to prišlo až príliš obyčajné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Každý profesor sníva o tom, že raz bude v jeho triede sedieť študent, ktorého bude učivo naozaj zaujímať. Pánovi Butlerovi (Kent Osborne) sa tento sen splní, keď sa v jeho triede objaví Lucas (Dylan Sprouse). Ten je pozoruhodne talentovaný a padne pánovi Butlerovi do oka. Všetko sa mení vo chvíli, keď udelí Lucasovi za jeho prácu známku B. - Dosť zvláštny počin. Zameranie sa na psychopata, ktorý urobí čokolvek pre to, aby dosiahol čo chce, je vťahujúce a aj scenáristicky je to napriek tomu, že táto téma pomsty býva v hororoch spracovaná často, dosť dynamické. Mne osobne trochu nesadli hlavné postavy, ktoré boli zahrané dôveryhodne, ale úplne bez charizmy. Škoda, že to nebolo viac naklonené do hororovej roviny, pretože v niektorých momentoch si to doslova pýtalo nějaký ten kbelík krve. + herečka z Fear the Walking Dead + herec z Fear the Walking Dead a 2 Lava 2 Lantula! + herec z Mohawk + herec z Bedeviled ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Né, pětku né, já jsem v tom nevinně, tak prosím pětku ne, tak prosím pětku ne.. Sociopatický Pepa Melen alias Jago z Othella se kvůli dobré známce neštítí ničeho a tak se z ušlápnutého učitele literatury nakonec stává po pomstě toužící Hamlet. Soft thriller ze středoškolského prostředí, který získává body obsazením obyčejného Kenta Osbornea do role vydíraného kantora a pravděpodobností zápletky, protože psychopatických manipulátorů je kolem nás nespočet. To, že některé činy postav byly diskutabilní a že dar v podobě jablka neodhalil Lucasovu mozkovou kůru, považuji naopak za mínusy. Byla tady totiž slušná šance, že se z pana Butlera stane Titus Andronicus.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Perfekcionizmus, ako porucha správania, vedúca k šikanovaniu svojho okolia. Rovnako, ako "393 bodový ricci.s", ani JA si nemyslím, že by v prípade "Dismissed", šlo o horor. Ale to nejde takmer v 60 % filmov, ktoré sú doň na ČSFD zaradené, takže ma to nijak mimoriadne neprekvapuje. Ako stupňujúci sa thriller bez hraníc, čiastočne prezentujúci pychopatiu, táto "sranda" ujde, no že by mal snímok "NEJAKÝ" dej, ktorý diváka doslova ohúril, to teda rozhodne nie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle psychothriller byl pro mne daleko intenzivnější, než kdejaký horor, takže se žánrovým zařazením souhlasím. Horor nejsou nutně kbelíky krve, ale napětí, děs, hrůza. Lucas byl odporná krysa bez emocí, které si mohl jako dítě trénovat na kameru, ale ve skutečnosti je neměl. S chladným srdcem zabil kohokoliv, kdo se mu postavil do cesty, nebo ho potřeboval využít. Možná byl chytrý, ale těžko by trumfnul učitele literatury. V leckterém předmětu by možná mohl učitele převýšit, ale ve výkladu literatury, kde kromě znalostí je třeba mít i zkušenosti, těžko. Jemu ale šlo stejně jen o to být nejlepší - ve známkách, v šachách, v životě. Nechutný manipulátor, co mu i vlastní rodiče, zde už jen otec, byli lhostejní. A musím říci, že Sprouse ho zahrál naprosto věrohodně. Ve filmu sice nejde o nové téma, ale to mi nevadilo. Dokonce bych pro jednou skončil u momentu - sedíme na gauči a smějeme se na své dítě. Obratní manipulátoři jsou okolo nás, a tak je dobré, že tyhle filmy vznikají. A byť se to nabízelo, tak rozhodně mi nechybělo tělo rozprsklé o beton v přímém záběru. Ne, zde to nutné nebylo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní thriller o chlapečkovy který chtěl dobrou známku a udělá proto cokoliv. Klišovitý příběh a film na který asi se stejně zapomene ale mě bavil. Sprouse je dobrý herec a z ufňukanýho floutka se dokáže změnit v hovado, film nikam nepospíchá a všechno co dělá tak to dělá podle brožuri takže žádné překvapení se moc neděje a film pak dospívá ke konci který je dostatečně uspokojivý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, ale chvílema to umělo i nudit..hlavně ze začátku.. pak už to jen "gradovalo" a nakonec z toho nevzešlo nic extra. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Horor ani náhodou, krev tam vlastně ani není. Přesto to bylo pro mě velmi milé překvapení - solidní psychologické drama ze školního prostředí. Neokoukaní herci, fajn nápad, bohužel slabé napětí, absence nějakého většího OMG momentu. Drží se to dost při zemi, a možná i proto ho mnozí nedocení. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

David je nadšeným učitelem angličtiny, který si brousí zuby na místo profesora a Lucas je student-premiant excelující ve všech předmětech. Počáteční harmonický vztah se změní ve chvíli, kdy dá David Lucasovi namísto áčka B+. Za málo peněz hodně muziky. Pokud čekáte nějakou hutnou atmosféru či vypjaté momenty, tak na ně rovnou zapomeňte a nutno dodat, že se o ně tvůrci ani nesnaží. Ale o to větší důraz kladou na obě hlavní postavy a na jejich vzrůstající konflikt, který sice nakonec překročí všechny meze, ale to až v samotném závěru. Do té doby je to spíš sled drobných záškodnických akcí a manipulací, které možná nejsou kdovíjaké, ale mě bavily. Velkou zásluhu na tom mají i Kent Osborne a Dylan Sprouse v hlavních rolích, kteří své role zahráli přesně tak, jak měli. Příjemné překvapení. 75% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ne úplně vychytaný, motivace jsou polovičatý, závěr nulově gradující, nicméně hlavní herecké duo je velmi slušný (zvlášť mladej měl toho zmrda fakt ve vočích) a vzrůstající napětí mezi nimi dokáže leccos vynahradit. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Popravde, očakával som od toho oveľa menej, ako som dostal. Dismissed nie je dokonalým filmom a nie je ani veľmi dôkladne spracovaný, ale má niečo, čo diváka nenechá odvrátiť zrak alebo preskočiť, či dokonca film vypnúť. Herci podali chválitebný výkon, nakrútené je to celkom dobre a scenár je nápaditý a vcelku originálny. Vo filme nedáva tak úplne všetko zmysel a množstvo vecí je tam dokonca nemožných alebo možných, ale nezmyselných a tupohlavých. Celkové spracovanie filmu je priemerné, ale jedna vec si vyžadovala moju pozornosť: Príbeh. Nie perfektný, ale veľmi zaujímavý. Intelektuálny psychopat Dylan Sprouse ma bavil a miestami som si aj spomenul na Lighta z Death Note. Musím uznať, že táto postava je napísaná dobre. Na záver spomeniem hudbu, ktorú som tam akosi postrádal. Tá tam síce je, ale nevýrazná a pre mňa veľmi nudná, otupná. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V rámci psychothrillerů o psychopatických studentech, kteří když nemají vždycky tu nejlepší známku, tak jsou schopní zabíjet, to nepřináší nic nového. Jenže v rámci tohohle subžánru jsem neviděl lepší film. Dismissed totiž má silné napětí, atmosféru, nenudí to, student je správný psychopat, učitel je sympatický, takže to podle mě fungovalo přesně tak, jak mělo a já jsem s tím filmem spokojený. Jistě, mohlo to víc přitvrdit, mohlo to být silnější, mohla být i nějaká krev, ale i tak se mi ten film mi líbil a po stránce napětí a atmosféry funguje perfektně. Což se rozhodně o spousty thrillerech a hororech (i když tohle horor není) říct nedá, takže místo silných 3*, které jsem původně chtěl dát, to rád trochu nadhodnotím a dám slabé 4*. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Lucas je velice nadaný a chytrý kluk, který počítá hned s nejlepšími výsledky ve škole a když se jich nedostane, tak začne řádit a jde takzvaně přes mrtvoly. Mně slohové práce psala babička, která byla přes 40 let učitelka, takže jsem měl vždy za jedna. Má se ještě, co učit a určitě se nejedná o horor, ale spíš o psychothriller. Dávám 75% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že ten učitel byl taky hodně nefér a ještě k tomu pitomec. Též nebylo realistické, že by byl nadšen, že mu někdo nese příliš dlouhou esej. Živě si vzpomínám, jak moje učitelka kdysi byla roztrpčena, když ji jeden z mých spolužáků donesl nepřiměřeně dlouhou práci, protože na to neměla čas a musela se tím prodírat, a to byla jedna z nejhodnějších učitelek na škole. Ale budiž, pojďme od tohoto odhlédnout a přijměme jako fakt, že tento učitel byl z tak obsáhlé práce nadšený. Můj problém je ten, že on nehodnotil práci jako takovou, ale její idelogické vyznění, což je ve filmu prezentováno jako věc, nad kterou nevisí žádné pochybnosti. Takovým způsobem by učitel nikdy neměl hodnotit, jinak by se dostal do pozice podobné pozici politruka. Co se týče konečné známky, pak mu mohl s klidným vědomím dát A, jelikož měl snad jen jedno B+ za celou dobu studia.... Tady zase moc nehraje to, že by student šel kvůli jedné známce vyhrožovat učiteli, musel si být vědom, že celkově nepochybně dostane za A a známku mohl s učitelem bez problémů konzultovat a dohodnout se s ním. Tohle odpouštím i díky náhledu do rodiny psychopata, která je kvůli jeho absenci citů ke komukoliv naprosto zdrcena, přesto ho však nedokáže zavrhnout. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Střelím sem těch 5 hvězd, protože film, který nahlédne takhle hlouběji do mysli psychopata, což je pro mě naprosto fascinující věc. Co jsou schopni lidi udělat druhým i kvůli malichernostem je nepochopitelné a tenhle film na to docela dost poukazuje. Skvělý nápad, skvěle podaný nápad. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Takovej nesympatickej fracek co se nafouknul, když dostal malinko horší známku. Horor tohle rozhodně není, jde o psychologickou hru. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Pro mě až moc předvídatelné, celkem koukatelné, ale slabší kousek.Tomuhle filmu bych nedala ani to B+.S hororem to nemá společného opravdu nic.A pan Butler mi taky nebyl zrovna sympatický. ()

Reklama

Reklama