Reklama

Reklama

Přes kosti mrtvých

  • Polsko Pokot (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Polsko / Německo / Česko / Švédsko / Slovensko, 2017, 128 min (Alternativní 124 min)

Obsahy(1)

Skrze energickou a značně excentrickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme  vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve kterém se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a 'jiných' obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře. (CinemArt)

(více)

Recenze (140)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lehce překvapujícímu závěru se nepodařilo přebít rozporuplnost a jistou nudnost předchozího příběhu. ()

fantassia odpad!

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie rozume braň se. Pověrčivá psychopatka venčí na vesnici feny, jak kdyby žila v paneláku, pak se jí nevím jak ztratí a protože psychopatka je učitelka, tak vezme v noci děti do lesa hledat psy, úžasně pomíchané hodnoty. Film nemá snad vůbec žádnou kontinuitu ani logiku, mimo to, že jeden nesmysl stíhá další. V dnešní době, kdy si kdejaká čarodějnice může oficiálně založit živnost, se už vážně není čemu divit, co dokážou lidi vyplodit a promíchat a zaměnit vědu s pověrou.Samozřejmě, že v době, kdy ochránci zvířat a lidi investujou velký prachy do zvířat, na lidi se kašle, zakomplexovaný důchodkyně oblíkají psy do značkových oblečků a krmí je šunkou a na druhý straně se úspěšně, ale zbytečně týrají zvířata, lidi jsou extrémisti a nedokážou už rozlišit pořadí hodnot, pak z toho vznikají psychopatický sračky kategorie, kterou jsem si pojmenovala v první větě. Naprosto nudná slátanina. Tenhle guláš mi nechutnal a to mám zvěřinu ráda. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film, u kterého se moje pocity hodně měnily. Sama slovutná režisérka ho označila jako "anarchisticko-feministicko-ekologický thriller s prvky černé komedie a pohádky". No, a mně mezi všemi těmi samotářskými a podivínskými postavami místo pana Krobota chyběl už jen Jarda Dušek. Kriminální linka byla sice velmi slabá, ale sranda je, že se mi to jako celek nevím proč líbilo a výkon Agnieszky Mandat byl neskutečný. Skoro se stydím, ale dám jen tři. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Aga čim je staršia, tým väčšie pičoviny natáča. Aktuálna sa pasovala za eko aktivistku a ochrankynu prírody. Zedz mi lolofona s takým filmom.ODPAD! ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Podobně jako Wilkolak se jedná o dalších polskou sračku, kterou zde z neznámých důvodů většina lidí chválí a k dnešnímu dni má 62 procent. Jelikož jsem nasraný tak to vyspoileruji (beztak to tu už píše každý tak nenapíšu nic nového) tak, že ženská vypouští v jakési polské prdeli světa (cca 5 baráčků) každý den ven 2 psy (border kolie) jednoho dne se jí nevrátí tak je hledá samozřejmě je najde mrtvé a mstí se myslivcům, kteří jí je zastřelily . To je celý film mysteriózní na něm není teda vůbec nic o thriller a krimi to ani nezavadilo (kdejaký díl staré české kriminálky je více napínavější než tohle a nemusí mít přes 2 hodiny) a drama to je v tom směru, že dívat se na tu hnusnou ženskou více jak hodinu a poslouchat ty její sračky je nebezpečné. Mělo mě trknout, že když to bylo na Čt 2, že to bude sračka. 5 procent za tu herečku co hrála tu prodavačku v tom obchodě na tu jedinou se dalo dívat. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Agnieszka Holland hraje fanty s Larsem Trierem. Což je hrubě nesnesitelná škola demagogie. ------- V jistém směru zoufalé & upachtěné. Skoro pořád groteskní. V podstatě pravdivé (divák je však nevybíravě nucen prohrabat se kilometry ideologického marastu, aby zachytil chvění pod povrchem).--------- 2,5 hvězdy těžce vybojované a stejnou měrou nesympatické. Trocha krve, trocha masa... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tetuška riadená svojimi astrologickými výjavmi a mierne povedané pomýleným ochranárstvom zvierat mi išla od začiatku na nervy, ale zároveň mala malé sympatie. Hlavne pri svojom zásadovom postoji proti tej poľovníckej sebranke, čo sa považovala za absolútnych pánov tvorstva a lesa. Zvieratá si povedali dosť a začali zákerne vraždiť ľudí. Aby to vo filme nevyzeralo ako úplná haluz, tak scenárista slušne zahmlieva fakty, zahmlieva aj udalosti a z filmu sa stáva akýsi ezotérický zážitok. Slabý a nezaujímavý film na dve hviezdy to rozhodne nie je, takže slabé tri. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Kniha je sama o sobě někde jinde. Je to s ní docela těžké, proto i přenesení na filmové plátno mohlo působit i dost pozitivně automatiky. Jenže samozřejmě věc jako tato je dost těžká na přenesení. Máme zde zážitek ,který je dost o psychice, prožívání a jedinečném jazyku paní Tokarczuk. Paní Holland se nicméně snažila využít i svůj filmový jazyk a dát tomu nový nádech. To se nedá říct, že by se nepodařilo. Jenže tohle má své osobní kouzlo, které nejde jen tak přenést a nebo pro někoho pochopit. Pokud se v jednom ztratíte, je konec. A ani moc nejde o to, jak to je zpracované. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, jaké kurvy jsme my "lidé". Ožehavé téma současnosti - zvířata. Prosím, už někdo to mordování zarazte, myslivce je třeba vymýtit. Hlavní představitelka evokuje posla zvířat, který je na hloupou bezcitnou společnost pořád slabý, neboť hloupost světem vládne. Radši ať trpí lidská existence než nebohá zvířata, lidí je dost. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Na hodnoceni pomerne tezky orisek. Po remeslne strance naprosta spicka, tak jak jsme u pani Holland zvykli. Zejmena kamera uplne famozni. Pribeh pomerne bizarni a ne uplne verohodny. Stara Dusejkova byla chvilemi opravdu nesnesitelna, ale principielne bojovala za dobrou vec. Herecky presvedcive podana. Priroda pekna, hudba povedena, urcite nevsedni zazitek. Ale ne pro kazdeho. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

“The apple tree never asks the beech how he shall grow, nor the lion, the horse, how he shall take his prey.” ― William Blake ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nevystřelil na živého tvora zvícího velikosti větší než kolik měří myš. Pokud nebudu muset, nehodlám na tom nic měnit. Přesto si nemyslím, že lze o myslivcích mluvit coby o vrazích. Věřím, že až si lidé místo masa oblíbí kořínky, ubude lovců a přibude sběračů. Paní připravili střelci o pejsky. To je smutný, ale pro její jednání přesto nemám pochopení. Tím pádem ani pro film. Ten se mi navíc moc nelíbil. Z mého pohledu se dal lépe postříhat. Způsob, jakým jsme se dozvěděli o počínání Dušejkové, popřel všechno, co se do té doby ve filmu odehrálo. Zůstala taky spousta nejasností, např.: Proč pejsci na začátku filmu začali tak jančit? Proč se Dušejkové nesmělo říkat Jana? Proč ukradla lovecký kalendář? Proč... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Na úvod říkám, že moje hodnocení je potřeba brát s rezervou. Už dlouho se mně totiž nestalo, že jsem film po půl hodině vypnul, protože jsem se naprosto neztotožnil s tím, co tam vidím, s chováním a přemýšlením postav atd. Hlavní hrdinka je "střelená" učitelka, která dá na horoskopy a zvířata (potažmo příroda) jsou pro ni na prvním místě. Kněz je fanatik, ze kterýho hned v úvodu padají šílený sračky (parafráze - desatero je jen pro lidi, takže zabít zvíře je úplně v pohodě). Policajti jsou v klidu, ti nic řešit asi nehodlají. Rodiče si stěžujou, že mají jejich děti boty od bahna (úvod filmu se odehrává v pohraničí - lesy, louky, polní cesty - a je podzim). A pak umře jeden chlapík. Pohoda, dva jeho sousedi se tam jdou v noci podívat, s mrtvolou hýbou, jako by se nechumelilo, dokonce mu z huby tahají nějakou kost. Já bych se asi posral nebo poblil, nebo bych při nejmenším nebyl tak v klidu. Pro mě absolutní nepochopení filmu a absolutní nezájem to sledovat dál. A. Holland není žádný ořezávátko, ale tohle asi není úplně ono. Nevím, jestli se k tomuhle někdy vrátím. ()

HarryBlock 

všechny recenze uživatele

Ano, originalitu, ktorou sa Agnieszka ostentatívne pýši, nemožno dielu uprieť. Film je tak isto režijne veľmi zručne zvládnutý. Najväčší problém je scenár, ktorý je románovo rozplýzlý. Je tam príliš vedľajších motívov a odbočiek, kvôli ktorým hlavná dejová linka zaniká a keď sa konečne dostaneme k rozuzleniu, príde zvrat, ktorý by nečakal hádam len človek s atrofiou šedej mozgovej kôry. Áno je to eko a feministické, ale slasť z toho vraždenia ako v Tarantinovo Djangovi(režisérká sama k nemu film prirovnala) sa nedostaví, pretože hlavný záporák je prvoplánovo plochý. Celý čas som dúfal, že vraždil niekto iný a Duszejko je len obeť... Palec hore za Krobotovu postavu keby to nebol eco revenge movie, ale bolo to skôr postavené na takýchto subtílnych vzťahoch, nepochopení, kde citlivá žena hľadá feminných mužov s úctou k živým tvorom, bolo by to možno lepšie. ()

KmK 

všechny recenze uživatele

Islámský stát? Potravinový průmysl? Nejvíce starostí mi dělají myslivci. Jsou organizovaní, mají zbraně, psi, znají terén... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Po zmizení dvou psů začala jízda z kopce do bažin.nechutné scény naprosto zbytečné a navíc dlouho v záběru...Finito.A to docela Poláky vyhledávám - hlavně se jim NĚKDY zadaří krimi. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Hysterická hlavní hrdinka a dabing polských herců do češtiny mě přiměly film po hodině vypnout. Ale jsem si vcelku jistý, že jsem o nic zásadního nepřišel. O to, jak to skončí, jsem zájem ztratil o mnoho dříve. ()

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama