Reklama

Reklama

Přes kosti mrtvých

  • Polsko Pokot (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Polsko / Německo / Česko / Švédsko / Slovensko, 2017, 128 min (Alternativní 124 min)

Obsahy(1)

Skrze energickou a značně excentrickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme  vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve kterém se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a 'jiných' obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (140)

fantassia odpad!

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie rozume braň se. Pověrčivá psychopatka venčí na vesnici feny, jak kdyby žila v paneláku, pak se jí nevím jak ztratí a protože psychopatka je učitelka, tak vezme v noci děti do lesa hledat psy, úžasně pomíchané hodnoty. Film nemá snad vůbec žádnou kontinuitu ani logiku, mimo to, že jeden nesmysl stíhá další. V dnešní době, kdy si kdejaká čarodějnice může oficiálně založit živnost, se už vážně není čemu divit, co dokážou lidi vyplodit a promíchat a zaměnit vědu s pověrou.Samozřejmě, že v době, kdy ochránci zvířat a lidi investujou velký prachy do zvířat, na lidi se kašle, zakomplexovaný důchodkyně oblíkají psy do značkových oblečků a krmí je šunkou a na druhý straně se úspěšně, ale zbytečně týrají zvířata, lidi jsou extrémisti a nedokážou už rozlišit pořadí hodnot, pak z toho vznikají psychopatický sračky kategorie, kterou jsem si pojmenovala v první větě. Naprosto nudná slátanina. Tenhle guláš mi nechutnal a to mám zvěřinu ráda. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímala cílovka tohoto filmu, protože nevěřím, že existuje. Je tu snaha o jakýsi spirituálně-eticko-vědecký přesah, ale přitom film působí většinu času dost nudně nebo sledujeme trpící zvířata (případně ta, co to už mají za sebou). Závěrečná pointa není úplně špatná, ale přišla až poté, co jsem několikrát zvažoval odejít z kina, takže celkový dojem z filmu to už úplně nezachránilo. A nezachránil to ani následný diskusní panel s režisérkou: "Chtěla jsem něco od této spisovatelky natočit a toto mi jako jediné přišlo, že by to zfilmovat šlo..." (Nejsem si jistý, zda to kvalitně zfilmovat šlo, ale každopádně tohle nebyla ideální cesta.) * FamuFest, BioOko ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tetuška riadená svojimi astrologickými výjavmi a mierne povedané pomýleným ochranárstvom zvierat mi išla od začiatku na nervy, ale zároveň mala malé sympatie. Hlavne pri svojom zásadovom postoji proti tej poľovníckej sebranke, čo sa považovala za absolútnych pánov tvorstva a lesa. Zvieratá si povedali dosť a začali zákerne vraždiť ľudí. Aby to vo filme nevyzeralo ako úplná haluz, tak scenárista slušne zahmlieva fakty, zahmlieva aj udalosti a z filmu sa stáva akýsi ezotérický zážitok. Slabý a nezaujímavý film na dve hviezdy to rozhodne nie je, takže slabé tri. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že ty polské filmy z vesnic jsou fakt divné. Člověk má až strach jet do Polska na vesnici. Tam se naprosto zastavil čas. Mají své zákony a vše řeší po svém... Např. film LINCZ (2010) (https://www.csfd.cz/film/300112-lync/ ), který byl natočen podle skutečných událostí. Asi už budu do Polska jezdit jen do velkých měst a budu se pohybovat jen na náměstí :-) Ještě k filmu: MIROSLAV KROBOT - otřesný přízvuk a šišlání a zneuctění polského jazyka. Nerozuměl jsem mu ani slovo! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jessica Fletcherová na divokom východe a pod vplyvom agresívnych omamných látok sa snaží naviesť políciu na tú správnu stopu a pritom zasvecuje celú dedinu do svojich síce celkom pravdivých, ale neprimeranou formou prezentovaných ochranárskych ideí. Až mi bolo záhadou, ako mohla táto postava prežiť až do konca. Okrem jedného mladého potenciálneho páriku sú tu všetci husto nesympatickí, takže aj po odhalení súvislostí a šajmalanovskom zvrate pri konci vám tu nikoho nebude ľúto. Holland je tak skúsená režisérka, že aj táto nesúrodá eu-koprodukcia vyzerá pomerne draho a profesionálne, proste západne. Moje druhé stretnutie s poľskou dzedzinou za posledný týždeň po Tvári a človek je hneď rád, že býva tam kde býva. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 20. června 2015 do 29. ledna 2017 především v Dolnoslezském vojvodství v Polsku. Několik natáčecích dní proběhlo také v českém pohraničí na Broumovsku. Konkrétně například závěrečná scéna filmu nebo scéna Svatohubertské mše v kostele Sv. Petra a Pavla v Broumově. Vedle toho se v Česku vytvářely také vizuální efekty ve společnosti UPP a točily se zde záběry divoké zvěře, se kterými film intenzivně pracuje. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama