Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměstnanec pohřebního ústavu Pleticha telefonuje svému nadřízenému. Přeslechne, že má koupit svatební dar a dopravit jej šéfově příbuzné. Na udanou adresu se proto vypraví zorganizovat pohřeb. Když se omyl vysvětlí, Pleticha na oplátku za pohoštění předvede svatebním hostům tance a písně různých národů. Jeden z hostů, dědeček Boleslav Hnipírdo, zažil při cestě do Prahy srážku vlaků u Vrňan. Protože se mu nic nestalo, nechce ani žádat bolestné. Pleticha toho využije a se zavázanou nohou se vypraví na ředitelství drah. Vydává se za Hnipírda a je ohledně své cesty podrobně vyslýchán. Díky své užvaněnosti na sebe mimo jiné prozradí, že naskočil do jedoucího vlaku, jel na černo, plival na okno a utrhl záchrannou brzdu... (ČSFD)

(více)

Recenze (102)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě vlastně nemá děj, je to spíše divadelní exhibice Burianova herectví. Ty různé vtípky ale nedosahují kvalit lepších Burianových filmů, avšak pozor!, obsahuje legendární scénu "On doň skákal..." :-) ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, ale tvorcovia a akteri museli daco silne v tej dobe brat. Ako film sice slabe a nekompaktne, ale tie hlasky a scenky... Hlavne na konci v budove Ceskych drah, "co mi to tu delate za spevacky spolek a ja jeste spivam s vami" :))).. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Za scénku, kde uplatňuje nárok na náhradu škody, nemohu dát jinak, než maximum. Zbytek jsou scénky kolísavé kvality, ale když někdo přesáhne daleko vše ostatní, nutno to ocenit. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je nudná ale od napodobňovania národov v podaní Vlastu Buriana nemá film chybu, a to čo príde potom je jeden z mojich najzábavnejších zážitkov vôbec. Áno, mám na mysli rozhovor medzi funebrákom a inšpektorom o vyjednávaní bolestného, ktorý mi prišiel tak vtipný ako máloktorý (ak vôbec nejaký) dialóg Československej kinematografie, a práve preto si púšťam tento úsek z Funebráka skoro vždy, keď ma postihne pochmúrna nálada. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Burianovka, ale pořád stojí za to. Zvlášť čtvrthodina řeči a zpěvu různých národů.(max.70%) ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je to poněkud zvláštní film. Snadno ho rozdělíme na dvě poloviny. V první části tropí Burian povyk na svatbě, kde zpívá legrační písničky a zoufale hledá nebožtíka. V druhé části vymáhá odškodné a předstírá, že byl vážně zraněn při srážce dvou vlaků u Vrňan. Jak tu již někdo trefně poznamenal, jedná se spíše o sled skečů. Něco je výborné, něco zdlouhavé a něco poněkud nudí. I tak se ale jedná o slušnou zábavu. ()

Schneefee odpad!

všechny recenze uživatele

tenhle "film" je pro mě prostě odpad a stojím si za tím...Buriana nesnáším, přesto jsem mu chtěla dát šanci, ale tímto snímkem mě jen utvrdil v mém přesvědčení... ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Škoda první části filmu, tam se toho moc neděje (snad jen kuriozita Šlemrová jako nevěsta stojí za zmínku). Poslední půlhodina je určitě na čtyři hvězdy, hlavně mé oblíbené Hohenlohe a posloupnost fořt-hajnej-pytlák. Ale i to je spíš gag do zábavného pořadu, než plnohodnotný film. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Undertaker od Buriana je takovej nemastnej neslanej slepenec, ale scénu s vyšetřovatelem mám moc rád. Díky ní má cenu se k filmu stále vracet. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Já bych všem, kteří mají rádi Vlastu Buriana tento film vřele doporučil, protože to je přesně on. Vznikl za pár dní díky tomu, že obě hry byly 'vypilovány' přímo při divadelních představeních. Je to film Vlasty Buriana, ale třeba ti dva zaměstnanci inspektorátu drah mi taky pěkně načechrali bránice. A co mě vždycky spolehlivě dostane je, jak Burian dělá Pištěkovi š š š ššš do ucha. ()

Dawe_Holi 

všechny recenze uživatele

Film staví hlavně na úmění Vlasty Buriana (vlastně téměř jako všechny předválečné a válečné s ním), první polovina filmu podprůměrná za 2* , ale druhá část, je úplně něco jiného, je to 79 let starý film a já jsem se opravdu smál jako dlouho ne. Za druhou půlku 5* dohromady 5+2/7 =3,5 a máme to za krásný 4* s odřenejma ušima :D kdepak Vlasta nikdy nezklame (pokud Vás přátelé film od začátku nechytne, prosím vydržte do konce stojí to za to! ) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej filmů slavného komika. Nevím, proč se mu nedostalo takové popularity jako jiným. Legrace až na půdu. Sice je vidět, že scénáristu tlačila desetidenní lhůta a ještě musel spojit dvě komikovy hry. Totiž "Už mou milou" a "Srážka vlaků", ale já se domnívám, že se mu to podařilo velmi dobře. Děj při tom sice kapánek trpí, má špatnou návaznost, ale přesto jde o super dílko. Doporučuji. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film vlastně není filmem s jasně daným dějem. Nejlepší část je ta, ve které Burian naplno uplatní komediální a bavičský talent a doslova se předvádí. A pak na ředitelství drah. Tvůrci ale skvěle parodují úřednického šimla a co je nejsmutnější/nejzábavnější (nehodící se škrtněte) v tomto ohledu je nadčasový a platný dodnes. Snímek více připomíná soubor scének než ucelený film a stojí a padá jen a pouze na Burianovi. Na komplexní dílo je to málo, ale sám pan komik se blýskne hned několikrát. ()

Anworon 

všechny recenze uživatele

Tento film má cenu zlata, protože podává nejcelistvější obraz o Burianově divadelním projevu. Velký dík Karlu Lamačovi za to, že do jisté míry rezignoval na svou úlohu. Takový Martin Frič by to určitě neudělal. Mimochodem zajímavá vedlejší role Martina Friče je další přínos tohoto snímku. Bohužel si kvůli té zmíněné úlitbě Burianově improvizaci vybral film svou dramatickou daň (spíš ale kvůli chatrnému scenariu), proto má ode mě o tu jednu hvězdičku méně. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Snad nejslabší film s naším známým komikem, u kterého jsem usínal nudou a kde zcela chyběl humor a vtip. Již nikdy více. ()

Reklama

Reklama