Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměstnanec pohřebního ústavu Pleticha telefonuje svému nadřízenému. Přeslechne, že má koupit svatební dar a dopravit jej šéfově příbuzné. Na udanou adresu se proto vypraví zorganizovat pohřeb. Když se omyl vysvětlí, Pleticha na oplátku za pohoštění předvede svatebním hostům tance a písně různých národů. Jeden z hostů, dědeček Boleslav Hnipírdo, zažil při cestě do Prahy srážku vlaků u Vrňan. Protože se mu nic nestalo, nechce ani žádat bolestné. Pleticha toho využije a se zavázanou nohou se vypraví na ředitelství drah. Vydává se za Hnipírda a je ohledně své cesty podrobně vyslýchán. Díky své užvaněnosti na sebe mimo jiné prozradí, že naskočil do jedoucího vlaku, jel na černo, plival na okno a utrhl záchrannou brzdu... (ČSFD)

(více)

Recenze (103)

Petr59 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně jen spletenec skečů, které mnohdy nedávají na význam. Např.kluk spolkne klíč od komory, kde jsou zamčeny milenci a nikdo se nad tím nepostavuje, stejně jako nad tím, že ženich byl hned, jak vkročil do bytu nevěsty zatčen. Výkony některých herců byly slabé, ale taky hlavně hrozně směšné, až nesympatické. Chvílemi jsem se bavil, hlavně když byl na scéně Burian, ale také jsem se několik desítek minut v tahu nudil a to i přesto, že Burian byl na scéně. První polovina filmu byly skutečně jen skeče. Některé byly zábavné, hlavně nejlepší z celého filmu byla Burianova show na svatební hostině. Druhá polovina filmu už nebyl skeč, tam byl Burian na úřadě železničních dráh. To smysl dávalo, chvílemi to bylo i vtipné, ale mě to pořád připadalo takové suché. Špička Burianových filmů je rychlejší, je tam prostě víc šťávy. Přesto se pořád jedná o lehce nadprůměrný Burianům film, takže něco mezi 3 a 4 hvězdičkami. Ale protože tam byl Burian, tak jsem dal nakonec čtyři. Viděl jsem o dost horší filmy s Burianem. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Hodinu koukáte a celkem to s vámi nic nedělá. Film nezklame, ale rozhodně nenadchne. Stačila však jedna scéna na pojišťovně a film má hned o hvězdu navíc - ale pořádnou hvězdu! :-) ()

paniColombova 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju všechny Buriano filmy, ale tenhle film považuju za jeho nejlepší. Naprosto nejlepší je poslední scénka v kanceláři českých drah a rozhovor mezi Burianem, inspektorem a jeho sekretářem. U toho vždy doslova brečim smíchy. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, mě tenhle film od dětství hrozně bere a vždy se u něj pobavím, ona je to strašná volovina a je znát že to je spíchnutý horkou jehlou, ale mě to vůbec nepálí, Vlasta Burian měl dar i z hovna uplést bič! ()

maarr 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se jedná o velice kvalitní veselohru, spojili se zde dvě zcela jiné hry, ale myslím, že to film příliš nepoškozuje. Kvalitnější je určitě druhá část, kdy Burian coby stěžovatěl chce vymoci podporu od dráhy za zranění způsobené srážkou vlaků v kterých nikdy necestoval. Ale první část je kvalitní osobně se mi líbil dialog s fousatým Marvanem v budce, pak samozřejmě Burianovo představení všech národností, kde opět uplatnil svou pohybovou kreaci, mimiku a především geniální napodobování všemožných zvuků. ()

MGTka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je průměrný, ale za napodobování jazyků a za scénku, kdy se sepisuje nehoda. Spousty lidí používají pojem ondoň, ale málo kdo ví, kde to vzniklo :-D ()

ra0474401 

všechny recenze uživatele

Růžena Šlemrová coby "mladé děvče před svatbou" je výborná. Milostpaní jí seděly, ale tohle je snad vrchol kariéry:-))) ()

Andrew1987 

všechny recenze uživatele

Ďalšia skvelá Burianova komédia s dobrými scénami, najmä na záver, keď vyžaduje od železníc odškodné, stojí za to a tie jeho barly z metlí...Hoci na päť hviezdičiek to nestačí, keďže dej je miestami predsa trošku nudný. Celkovo mi to vychádza na štyri mínus. ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Další ze zdařilých "burianovek" pod taktovkou K. Lamače a tak trochu i určitě M. Friče, který si zde vystřihl skvělou roličku (mnohem zajímavější a komičtější nez jeho Sherlock Holmes). Burian zde řádí jako o život. První půlka tak nějak v poklidu a pak jeho brilantní výstup před publikem a konverzační smršť vtipů na úřadě drah. Super! Tohle je klasika české kinemtografie. Nejlepší (asi životní výkon) J. Richtera, který moh s Burianem vytvořit více takových povedených čísel. Osobně tento film považuju za jeden z nejlepších v Burianově filmografii. Za šest dní natočit něco čemu se člověk řechtá i po desítkách let je prostě geniální. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Výborná humorná podívaná,nejdříve omyl místo pohřbu veselka kde Burian zářil svými hláškami a na konec pokus dostat z ředitelství drah odškodné za fingovaný úraz kde debata mezi drážním inspektorem a Burianem byla skvělá. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Film jako celek je na Buriana průměr (což neznamená průměr v rámci ostatní tehdejší filmové tvorby), nahoru ho ovšem šponuje část v kanceláři inspektora, ta je prostě výtečná. Jenže když porovnám své hodnocení těch lepších „Burianovek“, čtyři hvězdy dát Funebrákovi nemohu. ()

TheLazyCat 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian ve své klasické roli Funebráka, co jiného dodat. Excelentní výkon mistra herectví v této komedii musí pobavit každého. Dialogy, nepochopení a občasná natvrdlost, prostě nádhera. Nejlepší scénou celého filmu je jeho přednes u klavíru z různých koutů světa a přiznávám, že se u něj mohu vždy potrhat smíchy. Je to klasika, vysoce ceněná klasika, kterou snese kdokoliv a dle mého názoru by takové filmy měl znát každý. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

mne sa toto moc nepáčilo, Burian sa sice snazil ale nepacil sa mi az tak ako napriklad v Lelíčkovi, som rad ze som ten film videl ale zopakovat si to neplanujem ()

Reklama

Reklama