Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V noční mlze pod londýnským mostem vysoko vystříkla voda... Zazní policejní signály, zasvitnou reflektory, loďky pobřežní policie horečně brázdí černou hladinu...
Pozdě! Vylovená žena je mrtva. Jeden z diváků, sam Hackit, ji poznává: "To je Gwenda Miltonová - sestra Masky - sekretářka advokáta Meistra... Štěstí, že se její bratr utopil dříve..."
Ale ještě téže noci londýnský Scotland Yard se dovídá, že zpráva o smrti Masky v Austrálii je nepravdivá a že jeho žena, Cora Miltonová, je na cestě do Londýna... Scotland Yard si uvědomuje, že mu nastávají nové starosti, jako vždy, kdykoliv se Maska objeví na obzoru. Je jisté, že Maska pomstí smrt své sestry, kterou má na svědomí advokát Meister. [dobový program] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Edgar Wallace, Knut Borries a Gigotte Walter. Kamera - Otto Heller. Německá filmová adaptace thrileru Ringer, který napsal Edgar Wallace. Na svou dobu vcelku povedený snímek. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco Der Zinker byl akční thriller, Der Hexer je psychologický thriller. Oba ty filmy natočili Lamač s Fričem pro Ondra-Lamač-Film podle populárních předloh Edgara Wallace. Klasické krimi příběhy ze Scotland Yardu jsou vlastně jen obdobou Blackmailu, ze kterého si přinesla zkušenosti Ondráková z Anglie. Ty německo-rakouské filmy propojovala mmj. účast Fritze Raspa a celkově ponurá atmosféra. Něco naprosto nesrovnatelného s tím, co by kdokoli z těch českých filmařů mohl natočit u nás. Pro Friče a Járu Beneše to byla výjimečná zkušenost, pro Ondrákovou s Lamačem klasická výzva a pro Hellera až rutina. Německá jazyková oblast Wallaceho objevila už ve 20. letech a tamní filmaři ho milovali až do 70. let. V poválečné době byl dokonce natočen znovu nejen Der Hexer, ale i jeho pokračování Neues vom Hexer. Vždycky je fajn sledovat, jak silných fenoménů byli našinci součástí. ()

Reklama

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Terva)

Reklama

Reklama