Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sonda do myšlení mladých lidí, kteří svoje vzdělání získali či získávají v demokratické společnosti a navíc v době nebývalé hospodářské i geopolitické stability, již ve většině Evropy žádná z předchozích generací nezažila. V roce 2016 spustila po desetiměsíční přípravě Česká televize ve spolupráci s Českým rozhlasem masivní internetovou anketu, na níž odpovědělo neuvěřitelných 60 000 tisíc mladých lidí. Dokumentární film jak shrnutím tohoto nebývalého projektu, ale především přiblížením několik osobností z řady respondentů, kteří v anketě odpovídali. Zanedlouho se z totiž této „neznámé" generace budou rekrutovat ti, kteří mají určovat směřování naší země, vytvářet většinu pracovní síly i nakládat s pojmem demokracie, jeho obsahem a směřováním. Myšlenky, které ve filmu zazní, ukazují, jak uvažují mladí lidé v současné české i evropské realitě – nahlédneme jejich důvěru v instituce, postoje k politice a médiím, názory na Evropu a Evropskou unii, vliv technologií na jejích životy, důležitost a vliv jejich mezilidských vztahů, druhy a povahy jejich postojů k práci nebo vzájemné toleranci. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po deseti měsích natočit tohle? Děláte si legraci ☺? Dokument postavený jako dotazník pár skupinek lidí - v něčem vypovídající, v něčem ne... takže výsledek nijaký a určitě vám to neotevře oči. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Informačně pro mě slabé a přitom si říkám, že se dokumentu nedá moc věcí vytknou a byly zde komentáře mého oblíbeného filosofa Sokola. ()

Reklama

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Prezentovat jakoukoliv generaci optikou starších nemůže moc fungovat. To že necháte youngsters odpovídat na otázky fakt není cesta .. na druhou stranu spousta těch starších mluvila docela rozumně - mám rád Sokola . A pak putna je kok teda ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama