Reklama

Reklama

Jak se fotí... - Série 1 (2017) (série)


Budapešť (S01E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Rádi cestují a rádi fotí. Jak ale pracovat s fotoaparátem profesionálně, aby snímky z cest skutečně stály za to? Jan Šmíd, který nás Budapeští provází, požádal o rady kamaráda, fotoreportéra Jana Šibíka. V maďarském hlavním městě prozkoumají secesní kavárny, ale také módní bary a noční kluby, které vyrůstají na nádvořích starých opuštěných městských domů. Jak fotit v noci za svitu neonů? Jak ochránit fotoaparát před vodou při focení v proslulých lázních? A proč všechny fascinuje pohled z Rybářské bašty? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Teď foť! ...teď, teď, teď, teď... Hlavně neboj se jim ten foťák dát hodně blízko k nim, k obličeji." Když se to umí, mohou vzniknout zajímavé fotografie. Chce to postřeh, dostatek drzosti a najít křehkou hranici mezi komponováním snímku a otravnou vlezlostí. Z dokumentu jsem až nabyl dojmu, že paparazzi mohli vzniknout ze street fotografů, kdy už je přestávalo bavit dostávat přes držku, jak fotografovaným cpali objektiv až do obličeje a raději vyměnili "širokáče" za superteleobjektivy a vylezli si do bezpečné vzdálenosti na nějaký strom... :-D ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na díl jsem se hodně těšil, protože Budapeště je moje oblíbené město, na rozdíl od nepřátelského psychotického Londýna. A nezklamal. Budapešťské kluby mám kdysi dávno prolezlé, ale ohledně "ruin pubs" jsem se poučil a vypadají sympaticky. Jsem rád, že nejsem sám, kdo by zde neuměl fotit, stejně jako v slavných termálech. Škoda že Šibík ještě nedal cenné typy jak fotit na slavném budapešťském hudebním festivalu Pepsi sziged. Pěkná závěrečná písnička. ()

čenda 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší díl. Šibík mě baví, Šmíd mi přijde poněkud natvrdlej, fotograf z něj asi nebude. ()

Reklama

Reklama